Greenman Bokashi komposztáló starter kultúra

Greenman Bokashi komposztáló starter kultúraGreenman Bokashi komposztáló starter kultúra

Fermentált gabonakorpa szerves anyagok komposztálásához.

Háztartási hulladék komposztálásához starter kultúra, a Konyhai mini komposztáló-hoz ajánljuk elsősorban.

Gyártó: Greenman
Származás: USA
Kiszerelés: 1 kg
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás
A “bokashi” egy japán szó, amely lefordítva körülbelül annyit tesz, mint “mindenféle szerves anyag, vagy fermentált szerves anyag”. Évszázadok óta alkalmazott hagyományos biológiai aktivitást növelő anyag, például a komposztáláshoz.

A Bokashi az effektív mikroorganizmusok biológiai működésének felhasználásával előállított komposzt starter, amely lehetővé teszi a szerves hulladék irányított, anaerob komposztálását. A Bokashi egy késztermék, amely tisztán növényi alapanyagokat tartalmaz az effektív mikroorganizmusokkal beoltva. Használata a Recycle konyhai mini komposztálóval javasolt.
A Greenman Bokashi gabonakorpa és egyéb hordozóanyagok keveréke, melyek inakítv formában tartalmazzák azokat a jótékony hatású probiotikus mikroorganizmusokat, amelyek a hulladék nedvesség tartalmával érintkezve aktiválódnak és így kezdik el lebontani azokat.
Elsősorban a háztartási komposztáló edényhez javasoljuk, mivel a konyhai hulladék elegendő nedvességet tartalmaz ahhoz, hogy a jótékony hatású mikróbák elkezdjék a lebontó munkát.
Alkalmazása: Bármilyen eredetű szerves hulladék anaerob komposztálására starter kultúraként, de különösen a Konyhai mini komposztálóhoz

Tárolása: Szobahőmérsékleten.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kht. által ökológiai gazdálkodásban elfogadott készítmény.


A Bokashi:

• biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény,
• genetikailag módosított szervezetektől mentes,
• biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készül,
• édes/savanyú szagú,
• szemcsés állományú,
• fakó barna színű komposztálási segédanyag,
• nem emberi fogyasztásra való.

Komposztáláshoz leírás
Értékelések (2)
Szirmay Katalin - ZÖLDBOLT - 2020.08.14. 11:58
Kedves Zoltán! A kész bokashi vödörről a kapcsolódó cikkek között talál leírást, fényképet. A szűrő fontos eleme a szerkezetnek, és a lenyomó is nagyon praktikus, hogy a minél inkább oxigénszegény környezet előállhasson, de természetesen van mód házi elkészítésre. Az interneten számtalan praktikát és oktatóvideót talál bokashi vödör házi elkészítéséhez. Mi ezekre nem tudunk garanciát vállalni és szakértő segítséget nyújtani, ezt - a termékismeretből kifolyólag - kizárólag az általunk forgalmazott vödör esetében tudjuk megtenni.
Zoltán - 2020.08.09. 18:35
Érdeklődnék , hogy bármilyen csapos műanyagvödörben lehet használni? vagy milyen extra tulajdonságokkal kell rendelkeznie a vödörnek? Köszönettel: Koncos Zoltán
Bővebb leírás

Összetevői: Szerves növényi hordozó (gabona korpa), víz, bio cukronád melasz, agyagásvány, kőzetliszt, EM-kerámia por és SCD mikroorganizmusok.

Környezeti információ

Csomagolása:

Fém-műanyag zacskó, csak vegyes hulladékgyűjtőben gyűjthető!

Elsődleges környezeti előnye:

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség energiaigényesen előállított és környezetszennyező műtrágyára.

Kapcsolódó termékek
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Vermont az első állam, ahol tilos a zöldséghéjakat a kukába dobni

Vermont az első állam, ahol tilos a zöldséghéjakat a kukába dobni

Az új törvény kötelezővé teszi a cégek és a magánszemélyek számára is a háztáji vagy ipari komposztálást. Ezzel a földterületet és pénzt is spórol az államvezetés.
Nagyon bejött Bécsnek a zöld föld

Nagyon bejött Bécsnek a zöld föld

A Guter Grund nevet viselő virágföldet a város zöldhulladékának felhasználásával állítják elő, ráadásul teljesen tőzegmentes és a bio-termesztésben is felhasználható.
Komposztálás a városban

Komposztálás a városban

Társasházban laksz és komposztálni szeretnél? Íme néhány hasznos információ hozzá!