Kreidezeit Festékmaró paszta

- 30
Kreidezeit Festékmaró pasztaKreidezeit Festékmaró paszta

Hagyományos és kíméletes festék-eltávolító szer minden olajbázisú festékre és lakkra, illetve az alkidgyanta-lakkok többségére.

Kiadósság: 
1kg - 0,4 m2

Származás: Németország
Kiszerelés: 1 kg
Értékelések: 5/5   1 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

A KREIDEZIT Festékmaró paszta a manapság alkalmazott környzetre fokozottan ártalmas festékmaró szerek alternatívája. Magas alkálitartalmú, többször felhasználható égetettmész-kenőszappan paszta természetes alapanyagok felhasználásával.

Felhasználási területek: Lemaratószer minden olajbázisú festékre és lakkra, illetve az alkidgyanta-lakkok többségére. Nem ajánlott akril-lakkokra. Csersav-tartalmú fafelületen alkalmazva (pl. tölgy) fennáll a feketedés veszélye.

Termékleírás: Magas alkáli tartalmú, többször felhasználható égetettmész-kenőszappan paszta természetes alapanyagok felhasználásával.

Tulajdonságok: természetes alapanyagokból készült, egyszerűen és többször felhasználható

Alkalmazás: Az átgyúrt festékmaró pasztát spatulával kenje fel 2-3 mm vastagon. Az első leválási tüneteknél fordítsa meg a pasztát, és kenje el újból. Elégséges hatásidő után távolítsa el a pasztát majd spatula segítségével helyezze vissza a dobozba.

Hatásidő: 10 perc és néhány óra között, a pácolandó anyagréteg típusától és erősségétől függően. A paszta akkor fejtette ki teljes hatását, ha olajosan megbarnásodik. Mivel a paszta kizárólag folyékony állapotban hatékony, hosszabb kezelési idő esetén a felkent pasztát takarja le műanyag fóliával a kiszáradás ellen.

Utókezelés / semlegesítés: A kezelt felületet vízzel vagy ecetes vízzel alaposan mossa le szivaccsal vagy kefével. A nem semlegesített lúgmaradványok a később felvitt olaj-, illetve lakkrétegekben károsodást okozhatnak. Ezt elkerülendő a felületet hagyja száradni, végül alkalmazzon utókezelést (semlegesítést) bőségesen háztartási ecettel (5% ecetsav).

Tipp: Abban az esetben, ha a festékmaró paszta többszöri használat után keménnyé vált, ezt annak átkeverése során kevés vízzel korrigálhatja. Felhasználás során a paszta hatékonyságát rövid időközönként vizsgálja meg, és mihelyt a máz leválik, távolítsa el. Ne hagyja a terméket hosszú ideig (több napra) a felületen. Fennáll a veszély, hogy a lúg mélyen bejut a fafelületbe, és utólag már nem lehetséges annak semlegesítése.

Anyagszükséglet: Kb. 0,4 m2 / liter 2-3 mm-es kenővastagság esetén, többször újra felhasználható!

További részletekért olvasd el cikkeinket a környezetbarát festékekről: Első részMásodik rész

Értékelések (2)
Borbála - 2021.03.09. 23:00
Kérdezni szeretnék a termékről: ha jól értem, az utókezelés, semlegesítés teljeskörű, és nem marad az emberi egészségre káros anyag a felületen? Konyhaszekrény festését szeretnénk eltávolítani, tehát élelmiszerek, edények lesznek majd az ezzel kezelt szekrényben.
Renáta - 2015.09.21. 08:27
Ez egy szuper termék. Gyors, nagyon hatékony, jó vele dolgozni.
Bővebb leírás

Összetétel: Égetett mész, kenőszappan (káliszappan), kálilúg, xantán, erjesztett alkohol.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható PE tégely. Kérjük használat után, amennyiben teljesen kiürítetted a dobozt, dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Kémiailag nem, vagy csak kis mértékben módosított, nagyrészt újratermelődő alapanyagokból készülő természetes festékek, melyek biológiai úton lebomlanak, előállításuk környezetkímélő és az egészséget nem veszélyeztetik. Kizárólag megújuló, növényi-, állati,- és ásványi eredetű összetevőkből, ezek egy része gyakran ellenőrzött biogazdaságokból kerül ki.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Faanyagok felújító védelme

Faanyagok felújító védelme

A fából készült kerti bútorokat, pergolákat, kerítéseket, nyílászárókat folyamatosan éri az eső, a nap és a szél káros hatása; így megfelelő védelem nélkül gyorsan tönkre mehetnek. A kültéri faanyagok felületi védelmét nyár végén érdemes megújítani.
Természetes festékek

Természetes festékek

Itt a nyár, sokan – otthon, iskolában, óvodában - ilyenkor állnak neki az esedékes tisztasági festésnek. Érdemes odafigyelni arra, milyen terméket használunk, hisz nem mindegy, hogy vegyi anyagokkal szennyezett vagy azoktól mentes levegőben töltjük napjainkat a négy fal között.
Let's Colour Magyarország!

Let's Colour Magyarország!

Magyarországon igen sok a színehagyott köztér és épület. Márpedig színek nélkül halott a falu, a város, az utca. A sok szürke, barna, fekete rombolja életminõségünket, rontja hangulatunkat. A Let's Colour Településszépítõ Egyesület ezért most pályázatot ír ki környezetünk színesítésére.