Kreidezeit Kertibútor olaj

Kreidezeit Kertibútor olajKreidezeit Kertibútor olaj

A KREIDEZEIT kertibútor olaj speciálisan kerti bútorok kezelésére ápolására kifejlesztett keményolaj. Csúcsminőségű natúr termék. Ellenálló és tartósan rugalmas, vizet nem tartalmaz. Kreidezeit ásványi- és földpigmentekkel színezhető.

Kiadóssága a fafelület jellegétől függ.

Gyártó: Kreidezeit
Származás: Németország
Kiszerelés: 0,5 liter
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 2-3 nap
Csomagpont
szállítás 3-4 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 3 040 Ft (2 394 Ft + áfa)
Egységár: 6,1 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás

A Kreidezeit kertibútor olaj kezeletlen fa kertibútorok olajozására, illetve már korábban olajjal kezelt kültéri fafelületek újramázolására kifejlesztett termék. A kertibútor olaj jó diffúzióképessége, szennyeződés- és víztaszító hatása révén hatékonyan védi a fát az átnedvesedéstől és a rothadástól. A Kreidezeit kertibútor olaj színtelen, Kreidezeit természetes pigmentekkel színezhető. A színezett kertibútor olaj védi a fát az elszürküléstől. A kertibútor olaj mélyen beszívódik a fába, felfrissíti az olajkezelt fafelületek színét, kiemeli a fa erezetét. Kizárólag természetes, üjratermelődő alapanyagokból készült. Lakkozott felületek kezelésére nem alkalmas!

Összetétel: Lenolaj, faolaj, lenolaj-standolaj, faolaj-standolaj, kolofónium-glicerin-észter, ólommentes szárítóanyagok

Felület-előkészítés: A régi alkid- és akrilgyanta alapú mázolást távolítsa el. A gyantatasakokat égesse ki (gyantatasakok és gyantafolyások természetesen képződnek, és mázolás során nem tüntethetők el). A fafelületeket csiszolja tisztára, és portalanítsa.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet: min. 10ºC, a fa nedvességtartalma nem haladhatja meg a 15%-ot. A pigmentált kültéri falazúrokat a pigmentek egyenletes eloszlása érdekében ajánlatos a felhasználás előtt és alatt is folyamatosan keverni. 

Festés-mázolás:

Kültéri fafelületek: A felületre a pigmentált lazúrt két rétegben vékonyan és egyenletesen, szálirányban kenje fel arra alkalmas ecsettel. A fába nem szívódó felesleget ronggyal törölje le.

Beltéri feldolgozás: Felülettől és igénybevételtől függően egy-két réteg színtelen, vagy pigmentált lazúr felhordása szükséges. Az ablakok belső felére felkerülő mázak nem lehetnek kevésbé diffúziótömörek, mint a kültériek, ezért a beltéri oldalra legalább annyi réteget kell felvinni, mint a kültérire! Minden mázolást csak az előző máz teljes száradása után végezzen, különben a kezelt felület bebőrösödik és ragad.

A Kültéri falazúr balzsam-terpentinolaj tartalma miatt feldolgozás közben erős illatot bocsát ki, beltéri munka esetén alaposan szellőztessen!

Várakozási idő: Kb. 24 óra 20ºC mellett. Magas páratartalom, csersav tartalmú felületek (tölgy) és alacsony hőmérséklet késleltetik a száradási folyamatot. 

Anyagszükséglet: Megfelelően csiszolt és alapozott fafelületen 0,05-0,1 liter/m2. Csiszolatlan és erősen szívóképes faanyag esetén nagyobb mennyiség szükséges. 

További részletekért olvasd el cikkeinket a környezetbarát festékekről: Első rész, Második rész

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható fém flakon. Kérjük teljes kiürítés után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Kémiailag nem, vagy csak kis mértékben módosított, nagyrészt újratermelődő alapanyagokból készülő természetes festékek, melyek biológiai úton lebomlanak, előállításuk környezetkímélő és az egészséget nem veszélyeztetik. Kizárólag megújuló, növényi-, állati,- és ásványi eredetű összetevőkből, ezek egy része gyakran ellenőrzött biogazdaságokból kerül ki.

Címkék
Kültéri
Ajánljuk még Neked
7 egyszerű tipp egy természetközelibb kertért

7 egyszerű tipp egy természetközelibb kertért

Egy természetközelibb kerttel is sokat tehetsz az élővilág, a biológiai sokféleség megőrzéséért. Hogyan? Íme, néhány egyszerű és költségkímélő tipp!
7  hasznos ajándék kertbarátoknak

7 hasznos ajándék kertbarátoknak

Minek örülne a kertrajongó nagyapa, a veteményest dédelgető feleség vagy a balkonkertész barátnő? Ötletek a Zöldbolt háza tájáról!
Faanyagok felújító védelme

Faanyagok felújító védelme

A fából készült kerti bútorokat, pergolákat, kerítéseket, nyílászárókat folyamatosan éri az eső, a nap és a szél káros hatása; így megfelelő védelem nélkül gyorsan tönkre mehetnek. A kültéri faanyagok felületi védelmét nyár végén érdemes megújítani.
Természetes felületkezelő anyagok: olajok, viaszok

Természetes felületkezelő anyagok: olajok, viaszok

A természetes, növényi alapú festékeken túl az olajok és viaszok is hagyományos felületkezelő anyagok. Bár ezeket az évszázadok óta használt szereket a modern vegyipari termékek háttérbe szorították, mostanában kezdik újra felfedezni az egészségesebb és környezetkímélőbb alternatívákat keresők.