Kreidezeit Kertibútor olaj

- 30
Kreidezeit Kertibútor olajKreidezeit Kertibútor olaj

A KREIDEZEIT kertibútor olaj speciálisan kerti bútorok kezelésére ápolására kifejlesztett keményolaj. Csúcsminőségű natúr termék. Ellenálló és tartósan rugalmas, vizet nem tartalmaz. Kreidezeit ásványi- és földpigmentekkel színezhető.

Kiadóssága a fafelület jellegétől függ.

Gyártó: Kreidezeit
Származás: Németország
Kiszerelés: 0,5 liter
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

A Kreidezeit kertibútor olaj kezeletlen fa kertibútorok olajozására, illetve már korábban olajjal kezelt kültéri fafelületek újramázolására kifejlesztett termék. A kertibútor olaj jó diffúzióképessége, szennyeződés- és víztaszító hatása révén hatékonyan védi a fát az átnedvesedéstől és a rothadástól. A Kreidezeit kertibútor olaj színtelen, Kreidezeit természetes pigmentekkel színezhető. A színezett kertibútor olaj védi a fát az elszürküléstől. A kertibútor olaj mélyen beszívódik a fába, felfrissíti az olajkezelt fafelületek színét, kiemeli a fa erezetét. Kizárólag természetes, üjratermelődő alapanyagokból készült. Lakkozott felületek kezelésére nem alkalmas!

Összetétel: Lenolaj, faolaj, lenolaj-standolaj, faolaj-standolaj, kolofónium-glicerin-észter, ólommentes szárítóanyagok

Felület-előkészítés: A régi alkid- és akrilgyanta alapú mázolást távolítsa el. A gyantatasakokat égesse ki (gyantatasakok és gyantafolyások természetesen képződnek, és mázolás során nem tüntethetők el). A fafelületeket csiszolja tisztára, és portalanítsa.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet: min. 10ºC, a fa nedvességtartalma nem haladhatja meg a 15%-ot. A pigmentált kültéri falazúrokat a pigmentek egyenletes eloszlása érdekében ajánlatos a felhasználás előtt és alatt is folyamatosan keverni. 

Festés-mázolás:

Kültéri fafelületek: A felületre a pigmentált lazúrt két rétegben vékonyan és egyenletesen, szálirányban kenje fel arra alkalmas ecsettel. A fába nem szívódó felesleget ronggyal törölje le.

Beltéri feldolgozás: Felülettől és igénybevételtől függően egy-két réteg színtelen, vagy pigmentált lazúr felhordása szükséges. Az ablakok belső felére felkerülő mázak nem lehetnek kevésbé diffúziótömörek, mint a kültériek, ezért a beltéri oldalra legalább annyi réteget kell felvinni, mint a kültérire! Minden mázolást csak az előző máz teljes száradása után végezzen, különben a kezelt felület bebőrösödik és ragad.

A Kültéri falazúr balzsam-terpentinolaj tartalma miatt feldolgozás közben erős illatot bocsát ki, beltéri munka esetén alaposan szellőztessen!

Várakozási idő: Kb. 24 óra 20ºC mellett. Magas páratartalom, csersav tartalmú felületek (tölgy) és alacsony hőmérséklet késleltetik a száradási folyamatot. 

Anyagszükséglet: Megfelelően csiszolt és alapozott fafelületen 0,05-0,1 liter/m2. Csiszolatlan és erősen szívóképes faanyag esetén nagyobb mennyiség szükséges. 

További részletekért olvasd el cikkeinket a környezetbarát festékekről: Első rész, Második rész

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható fém flakon. Kérjük teljes kiürítés után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Kémiailag nem, vagy csak kis mértékben módosított, nagyrészt újratermelődő alapanyagokból készülő természetes festékek, melyek biológiai úton lebomlanak, előállításuk környezetkímélő és az egészséget nem veszélyeztetik. Kizárólag megújuló, növényi-, állati,- és ásványi eredetű összetevőkből, ezek egy része gyakran ellenőrzött biogazdaságokból kerül ki.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Idősotthon kertjében nyílt meg Komárom első közösségi kertje

Idősotthon kertjében nyílt meg Komárom első közösségi kertje

De nemcsak az otthon lakói, hanem az oda látogató iskolások, óvodások is használhatják.
7 egyszerű tipp egy természetközelibb kertért

7 egyszerű tipp egy természetközelibb kertért

Egy természetközelibb kerttel is sokat tehetsz az élővilág, a biológiai sokféleség megőrzéséért. Hogyan? Íme, néhány egyszerű és költségkímélő tipp!
7  hasznos ajándék kertbarátoknak

7 hasznos ajándék kertbarátoknak

Minek örülne a kertrajongó nagyapa, a veteményest dédelgető feleség vagy a balkonkertész barátnő? Ötletek a Zöldbolt háza tájáról!
Faanyagok felújító védelme

Faanyagok felújító védelme

A fából készült kerti bútorokat, pergolákat, kerítéseket, nyílászárókat folyamatosan éri az eső, a nap és a szél káros hatása; így megfelelő védelem nélkül gyorsan tönkre mehetnek. A kültéri faanyagok felületi védelmét nyár végén érdemes megújítani.
Természetes felületkezelő anyagok: olajok, viaszok

Természetes felületkezelő anyagok: olajok, viaszok

A természetes, növényi alapú festékeken túl az olajok és viaszok is hagyományos felületkezelő anyagok. Bár ezeket az évszázadok óta használt szereket a modern vegyipari termékek háttérbe szorították, mostanában kezdik újra felfedezni az egészségesebb és környezetkímélőbb alternatívákat keresők.