• A Magyar Dísznövény Ágazat helyzete...
    és kilátásai c. tanulmány:megállapításai a magyar díszkertészek bíztató jövőképét körvonalazzák, föltárt adatai a szakmaközi szervezetünk nagyobb magabiztossággal végezhető érdekképviseleti munkáját erősítik.
  • Miért jó a szakmai szervezethez csatlakozni?
    A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete 1990-ben civil kezdeményezésre jött létre... Töretlen elhivatottsággal dolgozik azon, hogy a dísznövény termékpályán tevékenykedők szakmai érdekképviseletét magas szinten ellássa.
  • Szakmaközi Szervezetről
    A szakmaközi szervezetek elismerése, kérelem alapján történik. A dísznövény ágazatban, a közös nómenklatúrában a 6-os árucsoportot magában foglaló termékek előállítóit tömörítő szervezet kérheti az elismerést.
E-learning tananyag
A parkok, kertek legfontosabb része a fa, oxigént termel, széndioxidot és port köt meg, enyhíti a forróságot és a sort még folytathatnánk.

A fa sok-sok jó tulajdonsága mellett a városok legveszélyesebb élőlényei. A Zöld városok Európának programon belül összeállítottuk a faápolás alapjait ismertető E-lear­ning tananyagot.

ZÖLD VÁROSOK EURÓPÁBAN – „Több zöld várost Európának” videó
ZÖLD VÁROSOK EURÓPÁBAN – „Több zöld várost Európának” kampány részeként közzétett videóban 13 EU-tagország városi zöldterületeinek jó példáit mutatjuk be. A cél a zöldebb európai városok inspirálása. Tekintse meg a videót a TOVÁBB gombra kattintva!A hosszabb verzió megnézhető a https://hu.thegreencities.eu/hirek/ oldalon.
Dísznövénykertészet: kihívásokkal teli év lesz?
A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnökét idén is felkértük a lezárt és az előttünk álló szakmai év értékelésére. Orlóci László szerint a gazdaság újraindítására kell összpontosítani az erőket a következő időszakban.
Zöldebb, Egészséges Városok
A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete tagja az Európai Faiskolák Szövetségének .( ENA = European Nurserystock Association,) Mint ENA tagok, csatlakoztunk a ”Több Zöld Várost Európának” című nemzetközi EU kampányhoz, melynek célja, hogy megismertesse a politikusokat, várostervezőket, önkormányzatokat, ingatlanfejlesztőket, és más kapcsolódó szakembereket a város-zöldítés fontosságával.....
Zöldfelületek fejlesztése
Zöldfelületek fejlesztése közegészségügyi szempontok mentén Munkaértekezlet kertészek, növénynemesítők, tájépítészek, kertépítők részére A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közös rendezvénye Helyszín: Nemzeti Népegészségügyi Központ (1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6., T épület, Fodor József terem) Időpont: 2022. május 25.
Közterületi Sorfák Jegyzéke
Megjelent a Közterületi Sorfák Jegyzéke a 2022. évre vonatkozóan.
Magyar Nemesítésű Díszfák, Díszcserjék, Örökzöldek kiadvány
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével közösen karolták fel a magyar nemesítésű díszfák, díszcserjék, fenyők népszerűsítését, elterjedésének ügyét. A közös munka egyik nagy eredménye a Magyar Nemesítésű Díszfák, Dícserjék, Örökzöldek című kiadvány is, melyet itt megtekinthetnek és elolvashatnak.