Khadi növényi hajfesték porok

Khadi növényi hajfesték porokKhadi növényi hajfesték porok

Mentes mindenféle kémiai adalékanyagtól, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket. Ammónia- és peroxidmentes, nem tartalmaz P-Phenylenediamint (PPD-t).

Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

BDIH tanúsított natúrkozmetikum!

Gyártó: Khadi
Származás: India
Kiszerelés: 100 g
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Termékváltozatok
FeketeKözépszőkeSötétbarnaTermészetes mogyoróbarnaVilágosbarnaVörös - henna, amla és jatropha növényekkelÉlénkvörös, 100% Henna-tartalommal
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 3-5 nap
Csomagpont
szállítás 4-6 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 3 190 Ft (2 512 Ft + áfa)
Egységár: 31,9 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

100%-ban növényi összetételű termék, amely hosszantartó színt és tartást ad a hajnak, valamint egyedülállóan ápolja azt.

 

Milyen színt ad?

Élénkvörös, 100% henna: A hatóidő függvényében, világos hajszín esetében élénk narancs és intenzív vörös közötti eredményre lehet számítani, a sötét hajnak pedig vöröses fényt ad. Az ősz hajat is egyetlen lépésben befedi. Ősz, szőke vagy szőkített haj kétlépéses színezése esetén az előfestéshez kiválóan alkalmas. A Khadi növényi hajfestékek eredménye nagymértékben függ a kiindulási hajszíntől és a haj szerkezetétől, a hatóidőtől és az alkalmazott hőmérséklettől.

Sötétbarna: A hatóidőtől függően a hajat barnára, illetve sötétbarna színűre festi. Ősz, szőke és szőkített haj esetében előfordulhat, hogy a közvetlen festés nem hozza meg a várt eredményt. Ilyenkor a kétlépéses színezést célszerű alkalmazni, melynél az előfestéshez a Khadi valamelyik vörös árnyalatának használata ajánlott. Erről bővebben az Ősz haj festése bekezdés alatt olvashat.

Kékesfekete - 100% indigó: A hajat mély kékes-feketére festi.

Középszőke: A világos színű hajnak semleges, középszőke csillogást ad, sötétebb hajszínnél az eredeti hajszín és a festés összhatása adja a végleges színt. A hajat nem világosítja!

Természetes mogyoróbarna: A hatóidőtől függően a hajat mogyoróbarnára, illetve sötétebb barnára festi. Akár az ősz hajat is egyetlen festés során befedi. A legtöbb felhasználó közvetlenül az ősz, vagy részben ősz hajra alkalmazza ezt a színt.

Fekete: Természetes, meleg fekete színt eredményez. Ősz, szőke és szőkített haj esetében a közvetlen festés kerülendő, előfordulhat, hogy a festés eredménye elégtelen lesz. Ilyenkor a kétlépéses színezést célszerű alkalmazni, melynél az előfestéshez a Khadi valamelyik vörös árnyalatának használata ajánlott.

Világos barna: A hatóidőtől függően a hajat világosbarnára, illetve barnára festi. Akár az ősz hajat is egyetlen festés során befedi.

Vörös - henna, amla és jatropha növényekkel: A hatóidőtől függően világos hajszín esetében erősebb narancs és sötétebb vörös közötti eredményre lehet számítani, a sötét hajnak vöröses fényt ad. Az ősz hajat is egyetlen lépésben befedi. Ősz, szőke vagy szőkített haj kétlépéses színezése esetén az előfestéshez kiválóan alkalmas. Az amla és a jatropha növényeknek köszönhetően erőteljesebb színeredményt kapunk, emellett intenzívebb ápoló hatás is érvényesül.

 

Így működnek Khadi hajfestékek, nézd meg az alábbi videót a használatukról!

 

 

Gyakori kérdések, válaszok

 

A kívánt eredmény eléréséhez kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást! A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig végezzen próbafestést egy tincsen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait!

Fontos: A növényi hajfesték kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést. Nem alkalmas szempilla, szemöldök befestésére, testfestésre.

A doboz tartalma: 1 csomag növényi hajfesték por, 1 db műanyag hajsapka, 1 pár műanyag kesztyű. Egy doboz tartalma kb. vállig érő haj festéséhez elegendő.

Használati utasítás

A Khadi növényi hajfestékek használatával, tiszta anyagokkal és természetes színekkel festheti be haját, káros vegyi anyagok használata nélkül. A Khadi növényi hajfestékeken található BDIH logó garantálja, hogy minden termék szigorúan szabályozott és ellenőrzött veszélyes anyagok tekintetében. A natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú előírások és szabályok értelmében a Khadi növényi hajfestékek mentesek mindenféle kémiai adalékanyagtól, ammóniától és peroxidoktól, nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket, melyek az egészségre nézve ártalmasak lehetnek, vagy a haj minőségét gyengítenék. A Khadi hajfestékek minden egyes hajszálon réteget képeznek, a választott szín az Ön természetes hajszínével kombinálva adja a végleges eredményt, így teljesen egyedi, természetes színárnyalatok jönnek létre. A kívánt eredmény elérése érdekében kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást a Khadi növényi hajfestékek használata során. Az első használat előtt a nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében mindig fessen be egy próbatincset.

Előkészítés

Gyűjtsön össze mindent, amire a hajfestés során szüksége lesz. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka. Rakja fel melegedni a vizet, és vegyen elő egy tálat, amiben ki fogja keverni a festékmasszát.

Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések, és a zsír eltávolítása után. Először tehát mosson hajat egy kímélő samponnal. Kerülje az intenzíven ápoló és a szilikon-tartalmú samponok használatát, ezek ugyanis csökkentik a festék hatékonyságát. Az ilyen termékek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek film bevonatot képeznek a hajszálakon, ez pedig megakadályozza a növényi színanyagok megtapadását. Tartsa melegen haját egy törölközővel, míg minden előkészületet meg nem tett.

Ne feledje el védeni ruházatát. Készítsen elő egy régi törölközőt, amit nem gond, ha maradandó elszíneződés ér. A hajfesték felvitele közben terítse vállára. Használja a termék dobozában található műanyag kesztyűt is, ellenkező esetben az elszíneződés csak néhány nap elteltével tűnik el a körmökről.

A festékmassza bekeverése

Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Emiatt a fém, vagy üveg edények kevésbé megfelelőek. Tegyen a tálba kellő mennyiségű hajfesték port. Ennél a lépésnél vegye figyelembe, hogy a doboz tartalma egy körülbelül vállig érő haj teljes festéséhez minimum egy alkalomra elegendő, tőfestés esetén 3-4 alkalommal felhasználható. Óvatosan, mindig egy kicsit utána öntve adjon hozzá az adott hajfestékhez ajánlott hőmérsékletű (50-100°C-os) vizet. A keverőfolyadék lehet fekete tea is. Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Mindez függ a felvitel módszerétől, és a felhasználó hajszerkezetétől. Nagyon száraz, dauerolt haj esetében például keverhet egy hígabb keveréket, de a rövid, vékonyszálú hajra érdemes sűrűbbet készíteni. Akkor találta el az ideális bekeverési sűrűséget, ha a hatóidő során a massza se nem morzsolódó, se nem csepeg. Hogy a várt eredményt kapjuk, a hőmérsékletet nem elég csak megbecsülni, hőmérő használata is feltétlenül szükséges. Bármilyen vízhőmérő, laborhőmérő vagy sütéshez használt hőmérő megfelel a célnak.

A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.

A festékmassza bekeverése közben ne lélegezze be a finom port, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót válthat ki!

A massza felvitele még kellemesebbé válik, ha előtte mixerrel még egyszer átdolgozzuk.

A hajfesték felvitele

A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza!

Célszerű a festéket meleg vízfürdőbe állítani, hogy az felvitel közben is megtartsa az optimális meleget. Mindig a paszta legfelső rétegéből vegyen, hogy ne hűljön ki a többi része. Olyan árnyalatok esetében, ahol forró vízzel kell kikeverni a hajfesték port (vörös árnyalatok), várjon addig, amíg a massza annyira ki nem hűl, hogy már nem tud égési sérüléseket okozni. Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Ezzel olyan kényelmessé válik a hajfestés, mint a megszokott kémiai festékekkel.

Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető.

A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ezáltal a festék még jobban eloszlik a hajon, és az esetleges hézagokhoz is eljut. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín.

Hatóidő

A hatóidő a haj típusától, szerkezetétől és állapotától, és az elérni kívánt színtől függ. Alapvetően azonban igaz és irányadó, hogy minél hosszabb a hatóidő, annál intenzívebb szín alakul ki.

Az ajánlott hatóidő 30 perc és 2 óra közti időintervallum.

Azt javasoljuk, hogy az első festésnél rövidebb ideig hagyja hatni a festéket, így a haj reakciója alapján el tudja dönteni, hogy a későbbiekben szükséges-e növelni azt. A merészebb felhasználók, akik valószínűleg sötétebb hajszínt kívánnak elérni, természetesen kezdhetik 2 órával a felhasználást.

A hatóidő kiválasztásánál vegye figyelembe, hogy a haj szerkezete és állapota alapvetően befolyásolja a festés eredményét.

A megfelelő hatóidő meghatározása történhet próbatincs festésével is. A próbafestéshez mossa meg az egész haját, majd a színező pasztát vigye fel a kiválasztott hajtincsre. Célszerű olyan területről választani, ahol a haj a legvilágosabb, vagy a legőszebb, így információt kaphat a problémásabb területeken történő festés eredményéről.

A próbatincs festésénél fontos, hogy ugyanúgy járjon el, mintha a teljes haját festené, hiszen csak így kaphat hiteles eredményt! Fontos, hogy mossa meg az egész haját, használjon zuhanysapkát és gondoskodjon a festék melegen tartásáról, ugyanis a haj valóságos reakciója csak így idézhető elő.

A Khadi növényi hajfestékekkel történő festés sikerét nagymértékben meghatározza a hatóidő alatt fennálló megfelelő hőmérséklet biztosítása. Ezt a célt szolgálja a műanyag zuhanysapka, és a köré tekert hajturbán vagy törölköző. Erre a célra használhat egy meleg sapkát is, ami nem korlátozza a mozgásban.

Festés utáni lépések

A hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon.

Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni, mert a festék kimosódásához vezethet (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhasson, és stabilizálódhasson. A növényi hajfesték részecskéi levegővel érintkezve a következő 24-48 órában tovább alakulnak, a hajszín tovább mélyülhet. Ha még sötétebb szín volt az elképzelése, ez alatt az idő alatt megismételheti a festést. Ezután már hajat moshat a megszokott módon.

A festés tartósságának fokozása érdekében javasoljuk a Khadi hajolajok használatát. Amennyiben a samponos hajmosás előtt Khadi hajolajjal kezeli a festett hajat, a színezés tartósabb lesz.

A festést követően egy nappal egy kis adag hajolajat tegyen a száraz hajra, és hagyja hatni 30-60 percig. Végül mosson hajat szokás szerint. A Khadi hajolajok használatával a szín tartósabbá, a haj selymesebbé, könnyen kezelhetővé válik. Különösen látványos az olaj hatása, amikor színezés után szárazságérzetet tapasztalunk a hajon. A haj újra fényessé, dússá válik, és a szárazságérzet megszűnik.

Értékelések (12)
Krisztina - 2017.04.18. 10:27
Azért írom meg a véleményem, hogy segítsek másoknak. Már régóta érlelődött bennem a természetes hajfestés kipróbálása, és a vélemények olvasása miatt választottam ezt a terméket. Nagyon tetszik az eredmény, bár a tartósságát még nem tudom. Az utolsó vegyi hajfestés után 9 hét telt el, gondoltam nem várok tovább, mások is írták, hogy korábban megpróbálták, mint három hónap. Amivel esetleg segíteni tudok, egy ölet: nekem van otthon hordozható hajbúrám, még régebben vettem, amikor csavartam a hajam. Mivel a leírásban az volt, hogy minél melegebben tudom tartani a hajat, annál jobb lesz az eredmény, én felkenés után egy órára beültem a búra alá, utána még fél órát volt a hajamon a festék, így hagytam kihűlni. Nagyon tetszik az eredmény, kíváncsi vagyok, mennyire lesz tartós. A felkenésben volt fodrász segítségem, tehát ehhez nem tudok hozzászólni, magamnak nem valószínű, hogy meg tudtam volna csinálni. Sok hajam van, kicsit lejjebb ér mint a vállam, és egy doboz festék el is fogyott rá. A családomnak is tetszik az eredmény (két fodrász is van köztünk), és már az én fodrászomnak is megmutattam, ő is azt mondta, hogy jó. Az ősz szálak tényleg kicsit vöröses árnyalatúak, de ez engem nem zavar. Úgyhogy én továbbra is lelkes vagyok, ha a felkenést meg tudom oldani, biztos ezt a festéket fogom használni.
Bea - 2016.01.31. 09:30
Vegyi festékről tértem át a hennával történő festésre. Az első hajfestések alkalmával nem fedett tökéletesen, a megfelelő arányt kellett eltalálni, hogy krémes-sűrű legyen, a fedés ettől függ. Ősz hajszálakat is befedi, 4 hetente átfestem, a színintenzitás lassan csökken a hajmosások által. Egy doboz 3-4 alkalomra elegendő a rövid hajamra. Jó szívvel ajánlom, nem térnék vissza többet vegyi festékre. Fejbőrt nem csípi, nem irritál, remek választás :)
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2016.01.08. 15:23
Kedves Bernadett! Mostantól kapható a középszőke változat, a fenti listában kiválasztható! :)
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2015.07.13. 11:12
Kedves Bernadett! Utánajártunk, már választ is kaptunk a magyarországi importőrtől (akitől az összes többi Khadi terméket is vesszük). Idemásolom válaszukat: "Jelenleg teszteljük a terméket, forgalmazását csak abban az esetben kezdjük meg, ha megfelel az általunk támasztott követelményeknek." Amint elérhető lesz a változat, azonnal bevesszük kínálatunkba. Addig türelmét szeretnénk kérni. :)
Bernadett - 2015.07.12. 11:08
Kedves Balázs, annyira van, hogy tegnap festettem be sötétszőkével, és remekül fedte mind a szőke hajrészeket, mind a mesterségesen szőkére festettet. Az Ön linkjèn valóban nincs, de konkurensek csak beszerzik valahonnan
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2015.07.01. 11:26
Kedves Bernadett, a Khadi hajfestékporok mindegyik változatát tartjuk, "világosszőke" változat nincsen. Esetleg Senna/Cassia hajápoló porra gondol? :) Itt megtekinthető a Khadi teljes választéka: http://www.khadi.hu/termekek/novenyi-hajfestekek.html
Bernadett - 2015.06.29. 18:25
Kedves Zöldbolt, Most fogok áttérni természetes hajfestésre, sok helyen ajánlják a Khadit, én is ezt prőbálnám ki. Kapható máshol a sötétszőke is itthon. Itt is kapható lesz? Én szeretek kindent egy helyen beszerezni
Lilla - 2014.05.09. 10:43
Kedves Balázs! Köszönöm szépen a választ! Üdv: Lilla
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2014.05.06. 13:18
Kedves Lilla! Igen, a Khadi hajfestékek kb. ugyanannyi hajra elegendőek mint a hagyományos hajfestékek. Egy doboz ilyen növényi hajfesték kb. vállig érő hajra elég. üdv: Tóth Balázs
Lilla - 2014.05.03. 15:37
Kedves Zöldbolt! A hajfesték ugyanolyan hajhosszúságra elegendő, mint ami az elterjedt, boltokban kapható? Az én hajamra két olyan dobozzal kell, akkor ebből is? Üdv: Lilla
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2013.11.21. 14:11
Kedves Anikó! Bekerültek kínálatunkba a Khadi hajolajai is, megtalálhatja őket a webáruházban. :)
Aniko - 2013.11.06. 16:21
Szia. A termekleirasban emlited a Khadi halolaj hasznalatat, kaphato nalatok? nem talalam. koszonom
Bővebb leírás

Természetes mogyoróbarna összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), Azadirachta indica (neem).

Kékesfekete - 100% indigó-tartalommal összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó).

Világosbarna összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), Azadirachta indica (neem).

Fekete összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla).

Sötétbarna összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), Azadirachta indica (neem).

Vörös - henna, amla és jatropha növényekkel összetétel (INCI): Lawsonia inermis (henna). Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), Bacopa monniera (brahmi), Acacia cocinna (shikakai), Terminalia chebula (harad), Jatropha glandulifera (jatropha), Azadirachta indica (neem), Terminalia bellircia roxb. (vibhitaki).

Élénkvörös,100% Henna-tartalommal összetétel (INCI): Lawsonia inermis (henna).

 

Hajszín paletta a Khadi növényi hajfestékek használatához:


Környezeti információ

Csomagolása:

Csak vegyesen gyűjthető fém-műanyag zacskó és újrahasznosítható papír doboz. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe a papír dobozt!

Elsődleges környezeti előnye:

Tisztán növényi összetételű hajfesték, ami nem tartalmaz káros kémiai színezőket és adalékanyagokat, polietilén-glikolt, agresszív, allergizáló anyagokat, kőolajszármazékokat, szilikont, ammóniát és peroxidot, semmiféle tartósítószert, illatanyagot vagy egyéb vegyi összetevőket, melyek károsak lehetnek, vagy a haj minőségét gyengítenék.

Kapcsolódó termékek
Khadi Amla kondícionáló hajolaj
Khadi Amla kondícionáló hajolajBruttó ár: 3 999 Ft
kosárba
Khadi Vitalizáló hajolaj
Khadi Vitalizáló hajolajBruttó ár: 3 999 Ft
kosárba
Ajánljuk még Neked
Mennyire természetesek a natúrkozmetikumok?

Mennyire természetesek a natúrkozmetikumok?

A környezetpusztítás kritikáját és a természetvédelem igenlését zászlajára tûzõ mozgalom a szépségipart sem hagyta érintetlenül: évrõl évre folyamatosan nõ az érdeklõdés a természetes anyagokat tartalmazó natúr- vagy biokozmeti