Újrahasznosított papír golyóstoll

Újrahasznosított papír golyóstollÚjrahasznosított papír golyóstoll

Újrahasznosított papírból készült golyóstoll kupakkal.

Származás: Kína
Értékelések: 4/5   2 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 159 Ft (125 Ft + áfa)
Egységár: 159 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás
Sajnos messziről jött ez a termék, ahogy a piacon kapható műanyag tollak is. Környezeti előnye, hogy újrahasznosított papírból készült, így a gyártása során kevés nyersanyagot igényelt, hulladékká válása után pedig szintén ártalmatlan anyag marad utána.
Egyetlen tonna papír eloállításához 417 köbméter víz, 1,7 tonna fa és 717 kWh energia, illetve különböző adalékanyagok szükségesek. Ezzel szemben a szürkés vagy barnás színű (szerintünk a fehér papírnál tetszetősebb) újrapapír előállításához mindössze 100 köbméter víz, 1150 kilogramm fekete-fehér újságpapír, és 300 kWh energia szükségeltetik.
Az újrapapír-termékek csökkentik a szeméttermelést és hasznos alapanyagot szolgáltatnak. A szelektív hulladékgyűjtés vagy a hulladékok újrafeldolgozása azonban csak abban az esetben működik gördülékenyen, ha termékek is készülnek belőlük, mi pedig törekszünk ezeket megvásárolni.
Mi ezért ajánljuk és népszerűsítjük az újrapapír termékeket!
Értékelések (3)
Antó - 2020.03.03. 14:49
Vékony, karcsú toll. Főleg női kézbe ajánlom.
Szirmay Katalin - ZÖLDBOLT - 2019.08.28. 16:59
Kedves Lenke! Ezt a terméket nem lehet újratölteni, mint a fatollat. Anyaga újrahasznosított papír, tehát gyakorlatilag hulladékból készült, de eldobható, viszont konferenciára például jó repianyag. Annyira viszont soha nem lesz környezetbarát, mint egy olyan termék, például a fatoll, amit évekig használsz újra- meg újratöltve.
Lenke - 2019.07.30. 00:28
Egy kérdésem lenne:ezt is újra fel lehet használni mint a fatollat?
Környezeti információ

Csomagolás:

Csomagolás nélküli termék.

Elsődleges környezeti előnye:

Újrahasznosított papírból készült termék.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked