Fénymásolópapír A/4 - újrahasznosított, 60-as fehérség (500ív), Lettura

Népszerű
Fénymásolópapír A/4 - újrahasznosított, 60-as fehérség (500ív), LetturaFénymásolópapír A/4 - újrahasznosított, 60-as fehérség (500ív), Lettura

Lettura 60 százalékos fehérségű A/4-es fénymásolópapír 100% újrahasznosított papírból.

ISO 60-as fehérség, 80 g/m2.

FSC Recycled öko-címkével tanúsított termék.

Származás: Németország
Kiszerelés: 500 ív/csomag
Értékelések: 4.67/5   3 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 399 Ft (1 102 Ft + áfa)
Egységár: 2,8 Ft/1 ív
kosárba
Termékleírás

Egyetlen tonna papír előállításához 417 köbméter víz, 1,7 tonna fa és 717 kWh energia, illetve különböző adalékanyagok szükségesek. Ezzel szemben a szürkés vagy barnás színű (szerintünk a fehér papírnál tetszetősebb) újrapapír előállításához mindössze 100 köbméter víz, 1150 kilogramm fekete-fehér újságpapír, és 300 kWh energia szükségeltetik.

Az újrapapír-termékek csökkentik a szeméttermelést és hasznos alapanyagot szolgáltatnak. A szelektív hulladékgyűjtés vagy a hulladékok újrafeldolgozása azonban csak abban az esetben működik gördülékenyen, ha termékek is készülnek belőlük, mi pedig törekszünk ezeket megvásárolni.

Mi ezért ajánljuk és népszerűsítjük az újrapapír termékeket!

Értékelések (13)
Antó - 2020.03.03. 14:48
Mindennapos irodai használatra teljesen megfelelő. Főleg fekete/fehér nyomtatásra használjuk.
Enikő - 2016.04.16. 12:53
Ez egy nagyon jó minőségű papír. Fekete-fehér, és színes nyomtatásra is bevált, kétoldalas használatkor is. (tintasugaras nyomtatóm van). Az ára is kedvező.
Tamás - 2015.09.30. 12:32
Én már évek óta erre írom a dolgozataimat, sajnos egy két tanár meg is jegyezte, hogy nem jó a papír minősége és ezért adott hármast az ötös helyett, mert igényes a papírra, de én ezt jó ívben le sz@..m, mert nekem a természet védése az első:)HAJRÁ ÚJRA PAPÍR:)
Zöldbolt vásárló - 2011.10.20. 09:22
Csatlakozom a pozitív véleményt írók táborához: ezzel az újrapapírral végre nem csak amiatt a tudat miatt jó dolgozni, hogy nem pusztultak el miatta újabb fák - régen volt "szerencsém" olyan újrapapírhoz, amelyre valódi fizikai erõfeszítéssek lehetett csak írni. Szerencsére a technológia ezen a területen is fejlõdött. Továbbra is vevõje maradok a terméknek! vizso
Zöldbolt vásárló - 2011.08.14. 22:47
Sziasztok! A több lap behúzása nem biztos, hogy a papír baja, én inkább a nyomtatót nézetném meg. Kopik az a mûanyag, vagy gumi henger, különben senki nem venne még egy nyomtatót. A tálcába helyezés elõtt minden köteg papírt át kell pörgetni, már csak a benne lévõ por miatt is.
Zöldbolt vásárló - 2011.02.21. 16:01
Nálunk bevált ez a papír. Lézernyomtatóval, fénymásolóval és akár két oldalát használva is. Egyszerûen jobb érzés ezzel a papírral dolgozni, mint a tiszta fehérrel.
Zöldbolt vásárló - 2009.12.10. 16:08
Mi a ZöldBoltnál lassan két éve használjuk tintasugarassal és lézernyomtatóval is. Nincs vele semmi probléma! És még szebb is mint a tiszta fehér :-)
Zöldbolt vásárló - 2009.12.10. 15:12
Az én kérdésem az lenne, hogy tintasugaras nyomtatóval is jól mûködik-e az újrapapír. Köszönöm Márta
Zöldbolt vásárló - 2009.04.26. 19:37
Kedves Wado! Ez a papír alapvetõen ugyan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik mint a hagyományos fénymásoló papír. Nekünk még soha nem volt problémánk a fénymásolásnál és a két oldalas nyomtatásnál sem. Azonban. Volt már olyan tapasztalat, hogy egy nyomtató ebbõl a fajta papírból néha összefogott kettõt. Érdemes elsõre egy csomaggal rendelni és kipróbálni. Adrián (ZöldBolt)
Zöldbolt vásárló - 2009.04.26. 08:25
Kinek van tapasztalata arról, hogy hogyan viselkedik kétoldalú nyomtatás vagy fénymásolás esetén?
Zöldbolt vásárló - 2008.11.12. 17:14
Nekem is nagyon tetszik, én is rendeltem a Zöldboltból újrahasznosított füzeteket is, és nagyon tetszik. Lehet, hogy még csak 12 éves vagyok, de nagyon sokat teszek én is a környezet védelme érdekében.
Zöldbolt vásárló - 2008.11.05. 09:04
Mi is ezt használjuk, itthon erre nyomtatunk. Elõször picit csodálkoztak a tanítványaim, hogy nem fehér lapon kapják a feladatokat, de megmondtam, miért használom ezt, és azóta nincs kérdés. Szerintem ha napsütésben kell például olvasni, akkor sokkal kevésbé kellemetlen érzés a szemnek, mint a ragyogó hófehér lap. Én szeretem. :)
Zöldbolt vásárló - 2008.05.09. 19:55
Mi a ZöldBoltnál ilyen fénymásoló papírt használunk, s nem csak "ökobb", hanem szebb is, nem olyan steril színû mint a tiszta fehér papír. Sokszor meg is jegyzik, ez ilyen környezetbarát papír? Igen:-)
Bővebb leírás

A DIN 6738 és ISO 9001 (2008) /14001 szabványoknak megfelelő archiválási időtartammal

Környezeti információ

Csomagolás:

Papír csomagolás. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Újrahasznosított papír termék.

Ajánljuk még Neked
5 egyszerű tipp a zöldebb irodákért

5 egyszerű tipp a zöldebb irodákért

Ötletek kezdő irodazöldítők számára.
15 újévi fogadalom egy zöldebb jövőért

15 újévi fogadalom egy zöldebb jövőért

Neked is van újévi fogadalmad? Szeretnél tenni Te is a környezet- és természetvédelemért? Összegyűjtöttünk neked néhány tippet, hogy segítsünk benne!
Spórolni egy betűtípussal? Igen!

Spórolni egy betűtípussal? Igen!

Egy 14 éves fiú ötlete közel 400 millió dollárnyi nyomtatási költséget takaríthatna meg csak az amerikai kormánynak, de a módszer ugyanúgy bevethető lenne például Magyarországon is. Sőt, otthon is jól jársz, ha kipróbálod. Egyszerű: betűtípust kell váltani.
Kétoldalú újrapapír projekt a pécsi egyetemen

Kétoldalú újrapapír projekt a pécsi egyetemen

Az egyetemi adminisztráció során temérdek mennyiségû papíranyag keletkezik. Zöldíteni vágyó hallgatók és civil önkéntesek ötlete nyomán született a takarékos megoldás: az Újrapapír Program. Remélhetõleg minél több oktatási intézmény veszi át ezt a jó példát.
Fájlformátum az erdõk megmentéséért

Fájlformátum az erdõk megmentéséért

Kreatív módon fogott össze Németországban a WWF és a hamburgi Jung von Matt reklámügynökség, hogy hozzájáruljon a világszerte egyre nagyobb mértékû erdõirtás megállításához. Kifejlesztettek egy olyan fájlformátumot, mellyel gyakorlatilag egy nem nyomtatható PDF fájlt hozhatunk létre.
A papír és ami mögötte van...

A papír és ami mögötte van...

Mibõl és hogyan készül a papír? Mi az az újrapapír? Ez utóbbi valóban környezetbarátabb a hagyományos nem újrahasznosított társánál? Hány tonna fa kell egy kilogram fehér papírlap elõállításához? Milyen anyagokat használnak fel még a gyártás során? Hogyan tudunk takarékoskodni a papír felhasználással? Mióta és kik kezdték el a papír gyártását? Érdemes tudnunk a válaszokat, hiszen évente több mint 300 millió tonna papírt használunk fel a világon...
Zöldülõ irodák

Zöldülõ irodák

Mai világunkban a munkavégzés jelentõs része négy fal közt, íróasztaloknál zajlik. Elsõ nekifutásra egy iroda talán nem tûnik a környezetvédelem fontos bástyájának, hisz nem táplálkozási területe egyetlen kipusztulástól fenyegetett bálnafajnak sem, és esõerdõket sem irtanak benne.