ÚjraSzedve magazin - A hulladékcsökkentők lapja - 2016. IV. szám

- 80
ÚjraSzedve magazin - A hulladékcsökkentők lapja - 2016. IV. számÚjraSzedve magazin - A hulladékcsökkentők lapja - 2016. IV. szám

Egy magazin a mindennapi zöld praktikákról, a környezettudatos egyéni és közösségi kezdeményezésekről.

A HUMUSZ Szövetség lapja.

Pár cikk, téma a lapszámból:
- Tippek a téli tüzelésre
- Zöldkarácsony
- Karácsonyi sütik
- Lebomló műanyag?

Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 1-2 nap
Csomagpont
szállítás 1-3 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 99 Ft (78 Ft + áfa)
Eredeti ár: 495 Ft Egységár: 99 Ft/db
kosárba
Termékleírás

Az Újraszedve c. lap fő célja, hogy olyan környezettudatos, hulladékszegény életmóddal kapcsolatos mindennapi praktikákat, egyéni és közösségi jó gyakorlatokat osszon meg, amelyek többségéről kevés az információ a köztudatban. Az ÚjraSzedve a HUMUSZ 1994 óta megjelenő KukaBúvár c. civil lapjának megújított változata.

Az ÚjraSzedve negyedévente jelenik meg 24 oldalon, színes kivitelben, újrapapíron, környezetbarát festékkel nyomtatva.

Ha elolvastad ne dobd ki, add tovább!

A 2016. IV. szám beköszönője:

Év vége, mérték vége
10 év alatt sikerült eljutnom odáig, hogy az évvégi ünnepek közeledtével egy fajta remeteségbe burkolózom. Évről évre mindig kicsit jobban zavart az a tömeghisztéria, ami a karácsony és a szilveszter körül kialakult. Mindnek olyan szigorú protokollja van, hogy borsózik tőlük a hátam. Együtt KELL lenni a családdal, rokonokkal, ha jóban vagyunk, ha nem. Karácsonyfát KELL venni, mert megszólnak. Bejglit és töltött káposztát KELL enni, mert úgy szokás. Szilveszterkor bulizni KELL menni, különben papírkutya vagy. De ami még jobban idegesít, az orrvérzésig történő ajándékvásárlás, mert mindenkinek ajándékot KELL venni.
Az évvégi ünnepek alatt a hulladékszállítók jelentős mennyiségi növekményt könyvelnek el, és ez távolról sem csak a karácsonyfa kidobálás miatt van. Ilyenkor kirúgnak az emberek a hámból, mindent megengednek maguknak, azt is, amit nem engedhetnének (ld. hitelre vásárolt holmik). Szomorú valóság, hogy a töménytelen díszcsomagolás, a rengeteg megmarad tétel, ital, a “be nemtalált” ajándékok mind-mind a lerakón végzik.
Hihetetlenül jó érzés ezekből évek óta kimaradni. Amióta nem akarok megfelelni mindenkinek, azóta BOLDOGSÁGBAN telnek az ünnepek. Nincs idegbaj, megválogatom, hogy kikkel szeretnék együtt lenni, nagy ívben kerülöm a tömeghisztériát kiváltó helyeket (pl. plázákat), elsütögetek, -főzögetek, de csak mértékkel, és ajándékozás nélkül is pont tudjuk, ki mit érez. A felszabaduló időben nagyokat kirándulunk, színházba megyünk és még sorolhatnám. Ráadásul alig van hulladékom. Csak ajánlani tudom a váltást!

A szerkesztő, Graczka Sylvia

Az ÚjraSzedve magazin megvásárlásával a HuMuSz Szövetség fontos környezetvédelmi munkáját is támogatod!

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadja: a Humusz Szövetség.

Formátum: A5

Ajánljuk még Neked
Felsőoktatási intézmények a nulla hulladék felé vezető úton

Felsőoktatási intézmények a nulla hulladék felé vezető úton

Főiskolákon és egyetemeken megvalósítható fenntarthatósági, hulladékmegelőzési programok elindításához nyújt segítséget a Humusz Szövetség legújabb anyaga. Érdemes átolvasni, könynen megvalósítható, gyakorlatias öteteket tartalmaz. Légy Te is a megoldás része!
Kisfilmek Nulla Hulladék jó gyakorlatokról

Kisfilmek Nulla Hulladék jó gyakorlatokról

Ha közösségi kezdeményezésekrõl, Nulla Hulladék jó gyakorlatokról készült kisfilmeket szeretne látni, akkor látogasson el a Humusz Szövetség Videótárába. Számos jó példa, értékes és életképes ötlet kerül bemutatásra. Hulladékmegelõzés, környezetvédelem, közösségépítés magasfokon...

Gyakran Ismételt Kérdések a hulladékcsökkentés lehetõségeirõl

Hol juthatok hozzá jó minõségû használt kerékpárhoz? Hol találok környezetbarát termékeket? Hol adhatom le az elromlott elektonikai készülékemet? Mit lehet tenni a használt sütõolajjal?
Már több mint 100 Nulla Hulladék jó gyakorlat a neten!

Már több mint 100 Nulla Hulladék jó gyakorlat a neten!

Ötleteket keres ahhoz, hogy milyen programok szervezésével tudná bevinni a „zöld” gondolatot az iskolába, a helyi közösségbe, a munkahelyére, az otthonába? A nullahulladek.hu éppen azért jött létre, hogy ehhez segítséget nyújtson. Filmek, cikkek, linkek, dokumentumok – mind egy helyen. A tartalom folyamatosan bõvül. Segítsen Ön is!