Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv

- 13
Gévai Csilla: Nagyon zöld könyvGévai Csilla: Nagyon zöld könyv

Környezetvédelemről érthetően és élvezetesen gyerekeknek.

Minden környezetét tudatosan alakítani akaró kicsinek és nagynak. A feladatokkal és elgondolkodtató kérdésekkel is dolgozó könyv a klímaváltozás és az üvegház-hatás jelenségét éppúgy leírja, ahogy az újrahasznosítás és az alternatív energiaforrások jelentőségét, s érthetően mesél olyan fogalmakról és környezeti eseményekről, melyektől elsőre talán megriadnál, de mindannyiunk jövője szempontjából fontos, hogy tisztában légy jelentésükkel és jelentőségükkel.

Főképp 8 - 14 éves korig ajánljuk.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Rendelhető

Megvásárolható az alábbi üzletekben

  • Webáruház
  • Budapest
  • Veszprém
kedvencekhez
Ár: 2 590 Ft (2 467 Ft + áfa)
Eredeti ár: 2 990 Ft Egységár: 2 590 Ft/db
kosárba
Termékleírás
Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, passzívház – ilyen és ezekhez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk mi, felnőttek, mert a Föld megóvása égető ügyünkké vált az utóbbi időben. Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve most a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezt a problémát. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi és nyelvi leleménnyel, annyi humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak. Ez a könyv igazi hiánypótló mű: tanítva mesél a Földön működő kölcsönhatásokról, a világ működéséről, és mesélve tanítja meg mindazt, ami a gyerekek számára személyes üggyé teszi a környezetvédelmet. Minden gyerekszobában és iskolai könyvtárban ott a helye – nem is a polcon, hanem a gyerekek kezében! A könyv szerzője az eddig főként illusztrátori tevékenységéről ismert Gévai Csilla, aki nem csak illusztrátor, hanem kulturális antropológus; nem csak kulturális antropológus, de pedagógus; nem csak pedagógus, de kivételes érzékenységgel és humorérzékkel megáldott író.

Ezt a könyvet 8-14 éves gyerekek számára ajánljuk.
 
"A Nagyon Zöld Könyv olyan, mintha meghívtuk volna egy régi jó barátunkat vacsorára, és amig mi leszedjük az asztalt, ő átül a kanapéra a gyerekekkel, és már beszélgetnek is: mesél nekik a klímaváltozásról, a túlnépesedésről, az ökológiai lábnyomról, az üvegház-hatás jelenségéről vagy az újrahasznosítás jelentőségéről, elvont fogalmakról és bonyolult környezeti jelenségekről, egyszerűen.
Tanítva mesél a Földön működő kölcsönhatásokról, a világ működéséről. Mesélve tanítja meg mindazt, ami a gyerekek számára személyes üggyé teheti a környezetvédelmet, komoly kérdéseket érint okosan, érthetően és könnyedén, képi és nyelvi leleménnyel, humorral.
A könyv szerzője Gévai Csilla, aki nem csak író és illusztrátor, hanem kulturális antropológus, sőt: kivételes érzékenységgel és humorérzékkel megáldott pedagógus. Gévai Csilla megszólítja, felnőttként kezeli az olvasóját, és ettől minden gyerek saját ügyének érezheti a környezetvédelmet. A Nagyon Zöld Könyv nem hibáztat, és tudja, hogy egy kicsit mindenki hibás: arra helyezi a hangsúlyt, amit megtehetünk, nem arra, amit meg kellett volna."
 
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadja: Pozsonyi Pagony Kft. (2019)

Átdolgozott, javított második kiadás.

Oldal: 96 oldal, Puha borító

Ajánljuk még Neked
ENERGIA Hősök - környezetvédelmi vetélkedő

ENERGIA Hősök - környezetvédelmi vetélkedő

A vetélkedő célja, hogy a résztvevő diákok ismereteket szerezzenek éghajlatvédelem és energiatakarékosság témakörben, felmérjék saját energiafogyasztásukat és javaslatot tegyenek annak mérséklésére. Energia Hősök, jelentkezzetek!
5 zöld gyerekkönyv karácsonyra

5 zöld gyerekkönyv karácsonyra

Mesék a természetről kicsiknek és nagyobbaknak.
Álompatak – versenyfelhívás diákoknak

Álompatak – versenyfelhívás diákoknak

Környezeti nevelés és gyakorlati természetvédelem az iskolákban. Jelezd Te is az oktatási intézmények felé!