Daniel Quinn: Izmael

- 62
Daniel Quinn: IzmaelDaniel Quinn: Izmael

A Turner Tomorrow Ösztöndíj létrehozásának célja az volt, hogy a szerzőket olyan regény írására ösztönözze, mely a világ globális problémáira építő és határozott megoldást kínál. A több mint 2500, a világ minden tájáról beérkezett pályamű közül a rangos ösztöndíjat az Izmael nyerte el.

Utolsó darab, antikvár állapotú könyv, az 1993-as Föld Napja Alapítvány kiadásában készült könyvből.

Származás: Magyarország
Értékelések: 5/5   1 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

A környezetmérnök szakon egy  időben futótűzként terjedt ez a könyv. Mindenki elolvasta, és mindenkire mélyen hatott. Én nemrég olvastam, hosszú idő óta ez volt az első könyv, amit faltam. Rohanunk, intézkedünk, küzdünk, és közben a leglényegesebb kérdésekre nincs válaszunk.

Például: Milyen legyen a kapcsolatunk a természettel, az állatvilággal? Tényleg teljesen kívül állnánk a természeten? Az a gondolkodás- és életmód, amit mi "civilizáltnak" tartunk, valóban feljogosít bennünket arra, hogy kiírtsuk élőlénytársainkat, hogy teljesen elvegyük életterüket? Esetleg ez lenne a  természetes, mivel mi vagyunk az erősebbek? Ezeket a kérdéseket boncolgatja Izmael, a (láss csodát) sokunknál értelmesebb gorilla. Tegyünk vele egy utazást!

Számomra azonban az Izmael sikere nem az eladási mutatókon volt mérhető.
Tudtam, hogy a könyv nem fog a boltok polcain porosodni, de nem ez volt a lényeg. El fog-e érni valakihez? Nem lehettem biztos abban, hogy akár egyetlen olvasó is akként fogja fogadni, aminek én szántam – villámcsapásként. A mű 1992. januári kiadását követõen kétségeim körülbelül egy hétig gyötörtek. A könyv végén levő megjegyzésben megadott címemre, Delores Elaine Pierce kis bérelt postahivatalába ekkor érkezett meg az első levél. Ez eloszlatta minden kétségemet. A villámcsapás célba ért – legalábbis egy olvasónál. Újabb hét múltán tudtam, hogy ez az olvasó nem kivétel volt. Attól kezdve a levelek folyama szakadatlan áramlott, naponta három-négy, napról napra, hónapról hónapra, mindig ugyanazt az üzenetet hordozva:
»Az Izmael örökre megváltoztatta a világszemléletemet.«”

Daniel Quinn

Értékelések (1)
Mónika - 2016.09.29. 22:56
A trilógia első része. Alapmű, kötelezővé tenném...! Nem a történet miatt, hanem a mondanivaló miatt... Életem talán legmeghatározóbb könyvélménye...
Bővebb leírás

Fordította: Trombitás Gábor

Kiadó: Katalizátor Kiadó (2009)

Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött, újrahasznosított papírra nyomva (kihajtható fül nélkül!)

Oldalszám: 234

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Emberek milliói figyelik a híres terepkerékpáros különös életét

Emberek milliói figyelik a híres terepkerékpáros különös életét

Az ember életét lényegesen leegyszerűsíteni, nem feltétlenül őrült feladat, pusztán erős elhatározás kérdése. Hogy mennyire, az már egyéni választás kérdése.
A törzsi lét a kiút?

A törzsi lét a kiút?

Daniel Quinn "A civilizáción túl" (Beyond Civilization) címû könyve érdekes szemszögbõl tekint jelenlegi társadalmi berendezkedésünkre, s annak erõsen megkérdõjelezhetõ fenntarthatóságára. Quinn szerint "az emberiség következõ nagy kalandja" lesz meglelni a kiutat, s elindulni az új ösvényen.
Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában

Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában

Venezuela dzsungeleiben egy fiatal amerikai felkeresi a ma is kõkorszaki körülmények között élõ jekána indiánokat. Ezeknek a "vadembereknek" a szemmel látható boldog és kiegyensúlyozott élete lenyûgözi, és két és fél évet tölt el a törzsnél. Az ott töltött hónapok során egyre inkább az kezdi érdekelni, hogy mi az oka annak, hogy az indiánok annyival boldogabbak nálunk civilizált embereknél. Kiadja: Kétezeregy Kiadó (2008)
Daniel Quinn: B története

Daniel Quinn: B története

Az Izmael trilógia második könyve. "B története, egy izgalmas "embermese", amely szétszed, átértelmez, megváltoztat és átrendez mindent, amit tanultunk és elfogadtunk és elfogadunk a nyugati civilizációról és a jövõnkrõl." - Paul Hawken Kiadja: Katalizátor Könyvkiadó (2008)
Daniel Quinn: Izmael

Daniel Quinn: Izmael

Egy könyv szerepünkrõl a világban és a Földi élettérben. A környezetmérnök szakon egy  idõben futótûzként futott végig ez a könyv. Mindenki elolvasta és mindenkire mélyen hatott. Én nem rég olvastam, hosszú idõ óta az elsõ könyv volt amit faltam. Rohanunk, intézünk, küzdünk, s közben a leglényegesebb kérdésekre nincs válaszunk. Kiadja: Katalizátor Könyvkiadó (2009)