Locsmándi Csaba, Vasas Gizella: Erdők-mezők gombái

- 16
Locsmándi Csaba, Vasas Gizella: Erdők-mezők gombáiLocsmándi Csaba, Vasas Gizella: Erdők-mezők gombái
Locsmándi Csaba, Vasas Gizella: Erdők-mezők gombáiLocsmándi Csaba, Vasas Gizella: Erdők-mezők gombáiLocsmándi Csaba, Vasas Gizella: Erdők-mezők gombáiLocsmándi Csaba, Vasas Gizella: Erdők-mezők gombái

E könyvet azoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek a hazai gombafajok alapos, biztos megismeréséhez.  Valamennyi gombagyűjtő és természetjáró fontos segédeszköze lehet.

A könyvben bemutatott 555 gombafaj (ebből 371 színes felvételen is) felöleli mindazokat a Magyarországon megtalálható, feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk. Valamennyi étkezési szempontból fontos gomba és mérgező párja is szerepel a könyvben, továbbá megtalálható a hivatásos szakellenőri tanfolyamokon oktatott összes gombafaj is.

2020-as kiadás.

Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 3 790 Ft (3 610 Ft + áfa)
Eredeti ár: 4 495 Ft Egységár: 3 790 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

- A gombákat természetes élőhelyükön, a lényeges bélyegeket kiemelve, gyönyörű fotókkal illusztrálva mutatjuk be.
- A könyv belső borítóján rajzos, szemléletes ábrák könnyítik meg a gombafajok beazonosítását, a legfontosabb gombacsoportok elkülönítését.
- Az egyes gombafajok leírása tömör és lényegre törő. Határozás szempontjából a legfontosabb tulajdonságokat vastag betűvel emeltük ki.
- A leírások melletti ikonok egyértelműen jelzik a gombák étkezési értékét, gyógyhatását, árusíthatóságát, védettségét, előfordulási helyét és idejét. Külön ikonnal hívjuk fel a figyelmet a hasonló gombafajok oldalszámára.
- A könyvben az összes hazánkban védett (58) és árusítható (74) gombafaj megtalálható, sőt külön-külön névjegyzékben is szerepelnek.

"Locsmándi Csaba és Vasas Gizella, Erdők-mezők gombái című kötetére azt mondhatnám röviden, hogy kicsi a bors, de erős! Oly kicsiny, hogy elfér egy nagyobb zsebben, vagy kisebb táskában, így egy laza erdei sétára is bármikor magaddal viheted, ugyanakkor csöppet sem spórolták ki a tudást belőle. Nagyon összetett, részletes, és rendkívül praktikus."

Írja a Booktastic Boglinc blog. Ezen a linken olvasható a teljes recenzió!

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadó     Cser Kiadó
Szerző     Locsmándi Csaba, Vasas Gizella
Fedél     kartonált
Megjelenés éve     2020
Oldalszám     396
ISBN     9789632786308
Formátum     115 x 155 x 25 mm

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Ingyenes terápia a testi és lelki egészségért - már ma kipróbálhatod!

Ingyenes terápia a testi és lelki egészségért - már ma kipróbálhatod!

A Shinrin-joku, vagyis erdőterápia eredményeit kutatások igazolják. Csökkenti a stresszt, javítja a szervezet védekezőképességét, meggyorsítja a betegség utáni felépülést, és végszükség esetén még otthonról is végezhető. Cikkünkben összeszedtük az alapokat, már csak el kell kezdened!