Peter Wohlleben: A fák titkos élete

- 11
Peter Wohlleben: A fák titkos életePeter Wohlleben: A fák titkos élete

Mit éreznek, hogyan kommunikálnak?

Egy rejtett világ felfedezése.


„Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás.”
Literatur Spiegel

Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 1-2 nap
Csomagpont
szállítás 1-3 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 3 090 Ft (2 943 Ft + áfa)
Eredeti ár: 3 490 Ft Egységár: 3 090 Ft/db
kosárba
Termékleírás

"Lebilincselő könyv egy lenyűgöző teremtményről, amelynek szemlátomást sikerült valamennyiünk szeme elől elrejtőznie."
Die Welt

"Wohlleben az erdő mindentudója és örökös felfedezője."
Literatur Spiegel

"Wohlleben visszaadta az erdőnek a lelkét."
Süddeutche Zeitung

"Mindenki, aki olvasta ezt a könyvet, más szemmel fogja az erdőt járni."
Der Tagesspiegel

"Ajándék az erdő barátainak."
Buchjournal

"Wohlleben vágyakodásunk színterét ismét új életre keltette."
Neue Osnabrücker Zeitung

"Lebilincselő népszerűsítő könyv, amely egy sok tekintetben ismeretlen, szomszédos univerzumból szórakoztatóan mutat be különféle felfedezéseket."
Greenpeace Magazin

Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!
Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást enged egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin.


Peter Wohlleben (1964) már kisgyermekként természetvédő akart lenni. Erdőgazdálkodást tanult, és több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottjaként dolgozott. Hogy ökológiai elképzeléseit a gyakorlatba is átültesse, felmondott, és napjainkban az Eifel-hegységben vezet egy környezetbarát erdőgazdaságot, ahol az őserdők visszaállításán munkálkodik. Számos tévéműsor vendége, előadásokat tart és gyakorlatokat vezet; több erdővel és a természetvédelemmel foglalkozó mű szerzője. Magyarul ez az első könyve.

A könyv Spiegel-Bestseller lett Németországban, több mint 105 000 eladott példánnyal!

"A fák zöld lombúak, hozzájárulnak az oxigén előállításához és hűs árnyékot adnak. De mi az, ami nincs benne a biológia tankönyvekben? Lehet, hogy van egy titkos életük? Van, aki ezt állítja!

Peter Wohlleben erdész, fa suttogó és tudós legalábbis ezt állapította meg. A német kutató már hosszú ideje tanulmányozza ezeket a csendes óriásokat és úgy véli sikerült megfejtenie legtitkosabb gondolataikat és érzéseiket is. Wohlleben nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a fák éreznek, így például képesek a fájdalom vagy a félelem felismerésére. Érzelmeik is vannak, így nem véletlenül állnak olyan közel egymáshoz. Szeretik egymás közelségét, össze is ölelkeznek, hiszen barátok. Az erdők tulajdonképpen így kisebb-nagyobb fa közösségek telis-tele érzelmekkel. A tudós és kutató társa, Suzanne Simard egy tanulmányban fejtik ki gondolataikat, aminek az Intelligens fák címet adták."

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 217
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633552803
Kiadás éve: 2016
Fordító: Balázs István

Kapcsolódó termékek
Ajánljuk még Neked
Világfák - faültetés a jövőért

Világfák - faültetés a jövőért

Az elsősorban helyi közösségeket és fiatalokat megszólító Világfák kampányban idén országszerte több mint ötezren ültettek fát. A kezdeményezés nemcsak szemléletet formál, de a következő generációk számára is maradandó üzenetet hagy. A remélhetőleg matuzsálemmé cseperedő csemetéket és a közösség erejének jövőbe mutató jó példáját.
Faültetési tippek

Faültetési tippek

A tavasz és az ősz a fák és bokrok telepítésének elsődleges időszaka. Ilyenkor érdemes előre tervezni és néhány csemetét, cserjét elültetni, hiszen az egyre forróbb nyarak idején nagy szükségünk van az árnyat adó zöldre. Praktikus tippek és tanácsok az ültetéshez.
50 millió fát ültettek el Indiában egy nap alatt

50 millió fát ültettek el Indiában egy nap alatt

Különleges rekordot céloztak meg Indiában. Az északi országrészen fekvő Uttar Prades állam lakói mindössze 24 óra alatt majdnem 50 millió facsemetét ültettek el. A környezetvédelmi világrekord kísérlet legfőbb célja a figyelemfelhívás és a globális éghajlatváltozás káros hatásainak visszaszorítása.