Peter Wohlleben: A fák titkos élete (keménytáblás)

- 12
Peter Wohlleben: A fák titkos élete (keménytáblás)Peter Wohlleben: A fák titkos élete (keménytáblás)

Mit éreznek, hogyan kommunikálnak?

Egy rejtett világ felfedezése.


„Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás.”
Literatur Spiegel

Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

„Csak aki ismeri a fákat, az képes védelmezni őket.”

Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!

Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást nyújt egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin.

„Olvassa el, akinek van ideje rá, Peter Wohlleben fákról írott könyvét, és utána másképp néz nemcsak a fákra, hanem az emberekre is. Komolyan. Olyan könyv, ami után másképp lát az ember az utcán. Más érzékenységgel. Vannak egyenesen megható részei: amikor Peter Wohlleben a fák érzelmi életéről ír, arról, ahogy segítik egymást, ahogy az anyafa segít, az különösen megindító. Ha jártok az erdőben, gondolni fogtok rá. Egy ideig minden lépésnél.”

Kolozsi László, kritikus, író

 

„Peter Wohlleben különleges szerepet tulajdonít az erdőknek, azok lakóinak, különösen a fáknak. Tárgyának minden részletét, a fákkal borított rengeteg minden zugát behatóan ismeri. A fák titkos élete könnyed kézzel, laikusok számára is érthető tónusban megírt, frappánsan tömör, ugyanakkor enciklopédikus gazdagságú kötet.”

Barotányi Zoltán, Magyar Narancs

 

„Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás.”

Literatur Spiegel

"Lebilincselő könyv egy lenyűgöző teremtményről, amelynek szemlátomást sikerült valamennyiünk szeme elől elrejtőznie."
Die Welt

"Wohlleben az erdő mindentudója és örökös felfedezője."
Literatur Spiegel

"Wohlleben visszaadta az erdőnek a lelkét."
Süddeutche Zeitung

"Mindenki, aki olvasta ezt a könyvet, más szemmel fogja az erdőt járni."
Der Tagesspiegel

"Ajándék az erdő barátainak."
Buchjournal

"Wohlleben vágyakodásunk színterét ismét új életre keltette."
Neue Osnabrücker Zeitung

"Lebilincselő népszerűsítő könyv, amely egy sok tekintetben ismeretlen, szomszédos univerzumból szórakoztatóan mutat be különféle felfedezéseket."
Greenpeace Magazin
Peter Wohlleben (1964) már kisgyermekként természetvédő akart lenni. Erdőgazdálkodást tanult, és több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottjaként dolgozott. Hogy ökológiai elképzeléseit a gyakorlatba is átültesse, felmondott, és napjainkban az Eifel-hegységben vezet egy környezetbarát erdőgazdaságot, ahol az őserdők visszaállításán munkálkodik. Számos tévéműsor vendége, előadásokat tart és gyakorlatokat vezet; több erdővel és a természetvédelemmel foglalkozó mű szerzője. Magyarul ez az első könyve.

A könyv Spiegel-Bestseller lett Németországban, több mint 105 000 eladott példánnyal!

"A fák zöld lombúak, hozzájárulnak az oxigén előállításához és hűs árnyékot adnak. De mi az, ami nincs benne a biológia tankönyvekben? Lehet, hogy van egy titkos életük? Van, aki ezt állítja!

Peter Wohlleben erdész, fa suttogó és tudós legalábbis ezt állapította meg. A német kutató már hosszú ideje tanulmányozza ezeket a csendes óriásokat és úgy véli sikerült megfejtenie legtitkosabb gondolataikat és érzéseiket is. Wohlleben nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a fák éreznek, így például képesek a fájdalom vagy a félelem felismerésére. Érzelmeik is vannak, így nem véletlenül állnak olyan közel egymáshoz. Szeretik egymás közelségét, össze is ölelkeznek, hiszen barátok. Az erdők tulajdonképpen így kisebb-nagyobb fa közösségek telis-tele érzelmekkel. A tudós és kutató társa, Suzanne Simard egy tanulmányban fejtik ki gondolataikat, aminek az Intelligens fák címet adták."

Egy magyar cikk a könyvről:

Egy német erdész azt mondja, a fák beszélgetnek, számolnak, barátkoznak, gondoskodnak az utódaikról és tanulnak is

"Peter Wohlleben The Hidden Life of Trees című könyve évek óta bestseller. Azt mondják, aki elolvassa, annak soha nem lesz többé olyan egy erdei séta, mint addig. A növényvilág elefántjainak élete sokkal mozgalmasabb, mint hittük. "

> https://444.hu/2018/08/10/egy-nemet-erdesz-azt-mondja-a-fak-beszelgetnek-szamolnak-baratkoznak-gondoskodnak-az-utodaikrol-es-tanulnak-is

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. (Libri Kiadói Csoport)
Oldalak száma: 217
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633552803
Kiadás éve: 2016
Fordító: Balázs István

Kapcsolódó termékek
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Természet és lelki egészség - hogy függ össze, és mit tehetsz magadért?

Természet és lelki egészség - hogy függ össze, és mit tehetsz magadért?

Magánügy-e a lelki egészség? Hogyan gyógyít a természet? Mit tegyünk a klímaszorongással? Cikkünkben rövid összefoglalót készítettünk az Ökológiai Kutatóintézet átfogó elemzéséből.
Ingyenes terápia a testi és lelki egészségért - már ma kipróbálhatod!

Ingyenes terápia a testi és lelki egészségért - már ma kipróbálhatod!

A Shinrin-joku, vagyis erdőterápia eredményeit kutatások igazolják. Csökkenti a stresszt, javítja a szervezet védekezőképességét, meggyorsítja a betegség utáni felépülést, és végszükség esetén még otthonról is végezhető. Cikkünkben összeszedtük az alapokat, már csak el kell kezdened!
A 10 millió fa mozgalom nem áll le, te is csatlakozhatsz!

A 10 millió fa mozgalom nem áll le, te is csatlakozhatsz!

Mihez kezd a faültető mozgalom a kijárási korlátozások közepette?
Fenntartható-e a "fenntartható" pálmaolaj?

Fenntartható-e a "fenntartható" pálmaolaj?

A Magyar Édességgyártók Szövetsége szerint a pálmaolaj egyetlen reális alternatívája a "fenntartható" pálmaolaj. A Zöld szervezetek válaszából kiderül, miért nem az.
Világfák - faültetés a jövőért

Világfák - faültetés a jövőért

Az elsősorban helyi közösségeket és fiatalokat megszólító Világfák kampányban idén országszerte több mint ötezren ültettek fát. A kezdeményezés nemcsak szemléletet formál, de a következő generációk számára is maradandó üzenetet hagy. A remélhetőleg matuzsálemmé cseperedő csemetéket és a közösség erejének jövőbe mutató jó példáját.
Faültetési tippek

Faültetési tippek

A tavasz és az ősz a fák és bokrok telepítésének elsődleges időszaka. Ilyenkor érdemes előre tervezni és néhány csemetét, cserjét elültetni, hiszen az egyre forróbb nyarak idején nagy szükségünk van az árnyat adó zöldre. Praktikus tippek és tanácsok az ültetéshez.
50 millió fát ültettek el Indiában egy nap alatt

50 millió fát ültettek el Indiában egy nap alatt

Különleges rekordot céloztak meg Indiában. Az északi országrészen fekvő Uttar Prades állam lakói mindössze 24 óra alatt majdnem 50 millió facsemetét ültettek el. A környezetvédelmi világrekord kísérlet legfőbb célja a figyelemfelhívás és a globális éghajlatváltozás káros hatásainak visszaszorítása.