Biofaktura
Saját, bio termesztésből származó gyümölcsök és zöldségek felhasználásával készült ivólevek előállításával foglalkozó magyar vállalkozás. Gazdaságos, könnyen kezelhető, nagy kiszerelésben kerülnek polcainkra ivóleveik.
"Családi vállalkozásunk tulajdonában áll egy 23 hektáros bekerített öntözőtelep, amely az ország északkeleti részén, a gyümölcstermesztéséről híres, megfelelő talaj és klimatikus viszonyokkal rendelkező Szabolcsban található.
Vállalkozásunk 2003 óta működik, fő területünk a biogyümölcs termesztés és ivólevek előállítása.
Feldolgozó üzemünk 2008 óta termel, kettő AVOP és egy EMVA pályázat segítségével épült fel, jelenleg napi 3000 liter lé gyártására képes.
Az itt előállított termékeinket BIOFAKTURA fantázianév alatt forgalmazzuk.
A 23 hektár mezőgazdasági területből 2.5 ha meggy, 1 ha kajszi, 0.5 ha körte és 16 ha alma ültetvény, a többi szántó és erdő. A család minden tagja a vállalkozásban dolgozik. A fiú, Árpád a feldolgozó üzem vezetője, Andrea a gyümölcsöst gondozza, a családfő, a vállalkozás vezetője az üzlettel foglalkozik, az édesanya pedig a könyveléssel.
Ezek mellett kisebb mértékben zöldségnövényeket, céklát, sárgarépát, paradicsomot is termesztünk, melyek a zöldséglevek alapanyagául szolgálnak.
Az összes földterületünk ellenőrzött ökológiai művelés alatt áll és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősíti termékeinket.
Gyümölcsleveinket többnyire itthon értékesítjük, kisebb mennyiséget exportálunk Svédországba és Hollandiába. Jelenleg folyamatban van a tajvani export szervezése is.
A budapesti Foodapesten 2004-ben mind a „közönségdíjat”, mind az „Év bioterméke” díjat almalevünk kapta."