Magunkról

Köszöntünk a Zöldbolt.hu-n!

Örülünk, hogy ránk találtál! :) Egy pár mondatban szeretnénk bemutatkozni, hogy jobban megismerhess bennünket és küldetésünket.

Vállalkozásunkat azért indítottuk el 2007-ben, hogy környezetbarát termékeket kutassunk fel, s tegyünk elérhetővé mindannyiunk számára. Mindent egy helyen. Célunk, hogy a hétköznapi élet majd’ minden területén valódi, környezetbarát alternatívát kínáljunk. Hiszünk benne, hogy a környezetvédelem korunk legnagyobb kihívása, amelyre sok kis apró megoldást kell találnunk. Ebben szeretnénk segíteni Neked.

Komolyan vesszük magunkat és a küldetésünket.

Termékeinket szigorú feltételek alapján válogatjuk, amelyek megegyeznek a környezetbarát termékek általános kritériumaival. Minden terméknél mérlegeljük azt is, hogy valóban szükséges termékről van-e szó, vagy annak gyártása, hulladékai elkerülhetőek.

A háztartások „zöldítésében” az egyszerűbb megoldásokra törekszünk. Ez a gyakorlatban például a lehető legkevesebb tisztítószer (szódabikarbóna, mosószóda, citromsav) használatát jelenti, a minden felületre külön csomagolt, illatosított és nem pontosan ismert összetételű vegyszerek helyett.

Vállalkozásunk tevékenységének minden területén igyekszünk következetesen zöld megoldásokat alkalmazni. Néhány példa ezek közül:

  • Kizárólag fehérítésmentes, újrahasznosított papírra nyomtatunk.
  • Számláinkat és minden irodai dokumentumunkat A5-ös méretű papírra nyomtatjuk, így a hagyományos méretű számlákhoz képest 50% papírt takarítunk meg.
  • Irodánkban és boltjainkban a papírok mindkét oldalát felhasználjuk firkapapírnak, majd a végképp teleírt papírokat iratmegsemmisítőben felaprítjuk, amit a csomagok kitömésére használunk.
  • Kiszállításos rendeléseinket helyben begyűjtött, hulladékként keletkező kartondobozokba csomagoljuk, újrahasználva ezeket.
  • Csomagjainkhoz kizárólag lebomló, papír csomagolóanyagokat és kitömőanyagokat használunk.
  • Minden az irodánkban és termékeink kiszerelése során keletkező hulladékot szelektíven gyűjtünk, amit pedig lehet, helyben újrahasználunk.
  • Nagykereskedő partnereinknek "betétdíjas" elven működő műanyagrekeszekben szállítjuk termékeinket, így ezek során nem keletkezik kartonhulladék sem.
  • Támogatjuk zöld civil szervezetek munkáját, tevékenységük megjelenítését (magunk is zöld civil szervezeti múlttal rendelkezünk)


Oldalunkon folyamatosan bővülő kínálattal, valamint szakmai tartalmakkal is segíteni igyekszünk, ha a környezetbarát életmódot, háztartásvezetést választod. Üzleteinkben bátran kérhetsz tanácsot, vagy részt vehetsz „zöld” rendezvényeinken!
Használjátok egészséggel oldalunkat, látogassátok meg üzleteinket és tiszteljetek meg bennünket észrevételeitekkel!

Jó böngészést kívánunk!

 

A Zöldbolt csapat:


Zelenák Adrián

környezetmérnök, létesítményenergetikai szakmérnök
cégvezető

adrian (kukac) zoldbolt (pont) hu

+36-20-983-70-91

 

 

Tóth Balázs

közgazdász,
kereskedelmi vezető

balazs (kukac) zoldbolt (pont) hu

 

Vörösné Sándor Kinga
környezetvédelmi technikus,
boltvezető, Veszprém

kinga (kukac) zoldbolt (pont) hu

 

 

Polgár Martina

értékesítési munkatárs, Veszprém

 

 

 

 

Piltman Balázs

informatikus
értékesítési munkatárs, Veszprém

piltman.balazs (kukac) zoldbolt.hu

 

 

Mezei Mary

közgazdász asszisztens
boltvezető, Budapest

mary (kukac) zoldbolt (pont) hu


 

 

Tóth-Zerényi Kata

természetvédelmi mérnök,
boltvezető, Budapest - jelenleg szülési szabadságon

kata (kukac) zoldbolt (pont) hu