Magazin

Átállás: 100% megújuló energiaforrás

A kaliforniai Palo Alto városi tanácsa a héten szavazta meg, hogy a város energiaszükségletét tiszta, megújuló energiaforrásokból fogja biztosítani, azonnali hatállyal 100%-ban átállnak a szén-mentes energiára.

Palo Alto jelenleg is saját tulajdonúan birtokolja az összes közművet, ami így lehetővé teszi annak ellenőrzését, honnan jön az energia. A város jelenleg is energiafelhasználásának 50%-át vízenergiából nyeri, ezen túl azonban szél- és napenergiát is vásárolnak, valamint a hulladéklerakók által létrejövő metángázt is felhasználják.

 

 

„Palo Alto korábban is vezető volt a széndioxid-kibocsátások visszaszorításában, de amikor rájöttünk, hogy el tudjuk érni a működésünket kibocsátás nélkül is, azonnal elkezdtünk lépéseket tenni ez ügyben. Az éghajlatváltozás egyik fontos kihívása a generációnknak, és reméljük, hogy tetteink másokat is példakövetésre sarkallnak” - nyilatkozta Greg Scharff polgármester.

És ami még a legpozitívabb, hogy ezért a változásért a lakosoknak nem is kell nagy árat fizetniük, a jelenlegi becslések szerint évi három dollárral lesz több az átlagos háztulajdonosok energiaszámlája - írja a Tiszta Jövő honlapja.

Kapcsolódó cikkek
Napelemekkel burkolnak le ezer kilométer közutat a franciák

Napelemekkel burkolnak le ezer kilométer közutat a franciák

A francia kormány bejelentette, hogy a következő években ezer kilométernyi utat burkol le strapabíró fotovoltaikus panelekkel, amelyek összesen 5 millió ember számára szolgáltatnak majd energiát.
Energiatermelő pillangók

Energiatermelő pillangók

A Pillangó energiapark egy hatalmas land art naperőmű terve, ahol több száz színes solar pillangó termeli az elektromos áramot. A projekt még megvalósításra vár.
Napenergiára állt át az egyik legnagyobb indiai reptér

Napenergiára állt át az egyik legnagyobb indiai reptér

Az indiai Kocsín repülőterén két éve elégelték meg a napi szinten is óriási áramszámlát. A probléma idén augusztusban oldódott meg, azóta a kocsíni a világ első olyan repülőtere, amit teljes egészében napenergiával működtetnek.
Hawaii zöld sziget, zöld energia

Hawaii zöld sziget, zöld energia

2045-re teljes egészében zöld energiaforrásokból fedezné szükségleteit az USA 50. állama
Lekapcsolták a legrégebbi német atomerőművet

Lekapcsolták a legrégebbi német atomerőművet

Végleg lekapcsolták Németország legrégebbi működő atomreaktorát. A reaktor lekapcsolása annak az öt évvel ezelőtt hozott döntésnek felel meg, amely szerint 2022 végéig valamennyi németországi atomerőművet leállítják.
Japán teljesen áttér a napelemre

Japán teljesen áttér a napelemre

Japánban 2010-től a felére esett egy kilowattóra áram napelemmel történő előállításának költsége, csakúgy, mint Európában és az USA-ban. A napelemes forradalom a szemünk előtt zajlik...
Kapcsolódó termékek