Magazin

Gyerekek a víz védelemében

A Duna-Ipoly Nemzeti Park legújabb programjának köszönhetően a gyerekek most valódi kis biológussá válva tanulhatnak meg számos érdekességet a vizekről és élővilágukról.

A nemzeti park egy interaktív, mozgó laboratóriumot - mobil vízvizsgáló állomást - indít útjára, Dunavirág Vizibusz néven. A kis busz bevonásával tartott program idejére minden résztvevő vízbiológussá válhat. Az elsősorban gyerekcsoportok, osztályok részére kialakított természetismereti program nagy előnye, hogy résztvevőknek nem kell messzire utazniuk. A vízibusz a csoport lakóhelyéhez, oktatási intézményéhez közel eső vizes élőhely mellé érkezik, így mindenki a saját környezetének élővilágával ismerkedhet meg. A programon egyszerre maximálisan résztvevők száma 20 fő.

 

 

A programot 2018 márciusáig tesztelik a szervezők elsősorban az Börzsöny és az Ipoly-völgy térségében lévő oktatási intézményekben, majd 2018 tavaszától minden iskola és óvoda számára elérhetővé válik. A nemzeti park már várja csoportok és osztályok jelentkezését - írja a Greenfo.hu.

Videó egy bemutató óráról ezen a linken tekinthető meg.

További információ és időpontfoglalás:

Sevcsik András

Telefon: +36 30 238 0063, E-mail: hiuzhaz@dinpi.hu

Képgaléria: www.dunaipoly.hu

További részletek és érdekességek EBBEN A CIKKBEN.

 

Kapcsolódó cikkek
Víz, a folyékony arany

Víz, a folyékony arany

Pazarlás. A mai kor embere – a világ legtöbb pontján - egészen magas szinten mûveli ezt a tevékenységet. Ott van példának okáért a víz. Sokak számára teljesen természetes, hogy bárhol, bármikor, bármekkora mennyiségben hozzájuthat, s meg sem fordul a fejében, hogy ez nem lesz mindig így. A „folyékony aranyként” is emlegetett természeti erõforrás rögzült beidegzõdésünk ellenére igenis véges, s ennek megfelelõen kellene bánnunk vele.