Magazin

Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság?

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete február 22-én gyakorlati képzést szervez Vácon a téma iránt érdeklődőknek.

Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? A Tudatos Vásárlók Egyesülete most újabb - ingyenes - gyakorlati képzést szervez dobozrendszer kialakításához!

  • Termelőként vagy fogyasztóként érdekel a közösségi mezőgazdaság?
  • Szeretnél magad is elindítani egy dobozrendszert, csak még nem tudod, hogyan vágj bele?
  • Vagy arról álmodozol, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer vár?
  • Esetleg már egy működő közösség tagja vagy, de szívesen bővítenéd a tudásodat, és megosztanád a tapasztalataidat másokkal?

Akkor ez a képzés neked szól!

 

 

Szakértők és egy tapasztalt gazdálkodó segítségével a résztvevők többek között megtudhatják, hogy melyek az első, legfontosabb lépések az induláshoz, milyen kihívásokkal kell szembesülniük, és miként oldhatják meg ezeket a működés során, milyen kommunikációs eszközök segíthetik a közösség életét, hogyan készítsenek akciótervet az induláshoz.

A képzésen Vukovich Daniella, a Tahitótfaluban található Háromkaptár biokert gazdálkodója fogja megosztani a résztvevőkkel gyakorlati tapasztalatait a témáról.

Időpont: 2014. február 22. (szombat) 9:15 - 16:30 h

Helyszín: Althann Vendégház és Konferenciaközpont (Vác, Budapesti főút 5-7.)

A részvétel ingyenes.

Részvételi szándékodat a Tudatos Vásárlók honlapján található felhívás alján látható gomra kattintva lehet jelezni. További információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek.