Magazin

Ízek és színek világa

Az ízek és a színek gyógyító, szabályozó és feltöltõ hatással rendelkeznek életünkre. Jól tudjuk használni õket az ételeink elkészítésekor is. Eddig lehet, hogy nem tudatosan válogattuk össze a fûszereket és zöldségeket a salátáinkhoz. De ha tudatosan megvizsgálnánk az ételt megdöbbenve tapasztalnánk micsoda összhangot, energetizáló ételt teremtettünk a megfelelõ színek és ízek összhatásával.
Minden szín és minden íz jelez szervezetünk jelenlegi állapotáról. A test elég intelligens ahhoz, hogy apró jelzésekkel tudassa velünk, mi az amire éppen szüksége lenne a saját öngyógyító folyamatainak létrehozásához. Jelzi, melyik ásványi anyagok lehetnek bennünk túlsúlyban, vagy éppen hiányban. 


Válaszd ki Te melyik ízt és színt szereted és elolvashatod mely szervrendszered, hogyan mûködik!Piros, Bordó, Rózsaszín szín   (Tûz elem)
Keserû íz   (Tûz elem)Sárga, Narancs, Barna szín (Föld elem)

         Édes íz (Föld elem)Fehér, Szürke, Világos színek  (Fém elem)


Erõs, Fûszeres, Csípõs, Magyaros ízek  (Fém elem)
Kék, Fekete, Sötét színek  (Víz elem)

 Sós íz  (Víz elem)Zöld szín (Fa elem)


Savanyú íz  (Fa elem) Apró érzékelésekkel, odafigyeléssel és testünk, lelkünk harmonikus rezgésivel tudatában lehetünk szervezetünk tökéletes mûködésének. Mert akkor is tökéletes, ha éppen nem érezzük annak! A szervezet már akkor elkezdi öngyógyító képességét amikor tudatunk még csak észlelni kezdi. Tudatunkkal, erõsítõ pozitív gondolatokkal felgyorsíthatjuk testünk regenerációs képességét. 
 

Kutatások bizonyították, hogy a géneket megváltoztató molekulákat a saját gondolataink rezgései képesek átalakítani. Ez csodálatos! 


Tehát igenis érdemes odafigyelni lelkünk rezdüléseire, milyen színeket kívánunk az adott napon, érdemes odafigyelni ízérzékelésünkre, hogy milyen ízt és fûszereket kíván a szervezetünk. Ne hagyjuk ezt figyelmen kívül! 
Milyen csodálatos is lenne, ha biorezonanciás ruhákat gyártanának , ezeket könnyen beszerezhetnénk és auránk színének megfelelõ ruhákban öltözhetnénk. De egy kis odafigyeléssel mi is jól megválogathatjuk „biorezonanciás ruhatárunkat” és egyszerû, olcsó, szép anyagokból összeállíthatjuk a velünk harmóniában rezgõ öltözékünket.

Az ízek és a színek gyógyító, szabályozó és feltöltõ hatással rendelkeznek életünkre. Jól tudjuk használni õket az ételeink elkészítésekor is. Eddig lehet, hogy nem tudatosan válogattuk össze a fûszereket és zöldségeket a salátáinkhoz. De ha tudatosan megvizsgálnánk az ételt megdöbbenve tapasztalnánk micsoda összhangot, energetizáló ételt teremtettünk a megfelelõ színek és ízek összhatásával.
 
Az ízek és színek szerepe egy 5000 éves õsi regenerációs filozófián alapszik. Tudományos tapasztalatokra és tényekre épül. A bizonyítékokat mindenki a saját maga testén és közérzetén érzékelheti. Érdemes kipróbálni. 
 
Minden színhez párosul egy íz és mindezekhez párosul egy-egy természeti elem, mely bolygónk szabályozásában és életünk fenntartásában játszik szerepet. Ezek az elemek kölcsönhatásban állnak egymással. 
 
A Regeneráció Filozófiája:


A regeneráció egy õsi, kínai filozófia, egy 5000 éves tapasztalat. 
 
Minden ember rendelkezik egy öngyógyító, regenerációs képességgel. Mi is az, ami mûködteti az emberi szervezetet? Az energia. 
 
Mert mindent, ami él, mindent, ami létezik és mindent, ami megújul az energia, azaz a kínaiak szerint a Qi = Csi biztosítja. Egész életünk az energia körül forog. 
 
Ennek a kínai filozófiának az alapját, még a kínai császárok idejében figyelték meg. Azt kutatták, hogyan lehetne örök életet élni? Meg szerettek volna fejteni az örök élet titkát. Azt nem, de helyette a hosszú, egészséges élet titkát felfedezték. Vizsgálták, vajon mitõl van az, hogy egyes emberek rövidebb, mások hosszabb ideig élnek? Mi is az, ami befolyásolja az életkort? 
 
Ha az ember a természet része, akkor nagy a valószínûsége, hogy a környezetünk befolyásolja a szervezetünk mûködését.
Elkezdték vizsgálni, hogy mi is az. ami befolyásolja szervezetünk mûködését?
 
Öt olyan elemet találtak a természetben, az Univerzumban, a környezetünkben, ami hatással van az emberi szervezet mûködésére, és ez volt az öt Õselem. 
 
Az egyik volt a Tûz elem, és a Tûz = Nap-pal. 
 
Miért van hatással az emberi szervezetre? Mert nincs élet nélküle, hiszen meleget meg energiát ad a szervezetnek és a földnek. 
 
A másik a Föld elem, e nélkül sem lenne élet, hiszen innen kapjuk a táplálékot, a növényeket, valamint itt bomlik le minden. 
 
A harmadik a Víz elem, mert víz nélkül sem lenne élet. A vízfolyások, tavak, tengerek, óceánok behálózzák az egész földet. 
 
A negyedik a Fa elem, ami az újratermelõdést, a megújulást, az oxigéntermelést jelképezi, a Föld lelke. A fa koronája sokoldalúan szerteágazik. 
 
Az ötödik a Fém elem, amit késõbb neveztek el. Oxidáció révén keletkezik a levegõ. 
 
Ez az öt elem kapcsolatban van egymással, úgy kapcsolódnak egymáshoz, mint egy pontosan szabályozott energetikai kör. A külsõ eleme az óramutató járásával egyezõ irányban az újraéledésnek, a termelõdésnek, a növekedésnek a vonala, és ez a YANG. 
 
Termelõdés nélkül nincs növekedés, nincs fejlõdés. 
 
A Fa táplálja a Tüzet. 
 
Hogyan? A Fa elég a Tûzben, de van egy lassúbb égési folyamat is, amikor a Fa levelei lehullanak és elbomlanak. 
 
A Tûz táplálja a Földet, mert égéskor hamu keletkezik. 
 
A Föld táplálja a Fémet, mivel a Fém a Földben születik. 
 
A Fém táplálja a Vizet, mert a Fémet, ha megolvasztják, pára csapódik ki és víz lesz belõle. 
 
Végül a Víz táplálja a Fát, és ez egyértelmû.
Ezt nevezik építõ kölcsönhatásnak, és ez a Yang. 
 
Ha ez a mûködés harmonikus, akkor rend van a világban, viszont ha felborul a rend, felborul a harmónia is. A belsõ nyilak a szabályozó kölcsönhatást jelképezik, ez a Ying, a negatív kölcsönhatás. 
 
A Víz eloltja a Tüzet, a Tûz megolvasztja a Fémet. A Fém vágja a Fát, a Fa elszívja a Földtõl a tápanyagot, és végül a Föld elszívja a Vizet. 
 
Tovább vizsgálódva rájöttek arra, hogy az emberi szervezet is így mûködik, mint az öt Õselem, mert a szervezetünk is öt Fõ szervrendszerbõl áll és ezek párhuzamba állíthatók az öt Õselemmel. 
 
A Tûz elem biztosítja a környezetünk hõmérsékletét, és ezt a megfelelõ hõmérsékletet a szervezetünkben a Hormonrendszer biztosítja, ezért a szervezetünk Tûz eleme a Hormonrendszer. 
 
 
Tudjuk, ha valami belekerül a Földbe, az ott bomlásnak indul, elemésztõdik, és ez a Föld elem. Az emberi szervezetben is van ilyen elem, ami megemészti, elbontja a belekerült táplálékot, és ez az Emésztõrendszer. 
 
Viszont a mi századunkban, a XX. - XXI. Században már találhatók olyan anyagok, amik nem bomlanak el a Földben. Ilyenek a gumi és különféle mûanyagok, ezek mind-mind mesterséges anyagok. Sajnos az Emésztõrendszerünkbe is kerülnek olyan anyagok, amik nem bomlanak el. Ezek a tartósítószerek, az étel színezékek, a stabilizátorok, vagy a gumiarábikum, amik szennyezik a szervezetünket. 
 
Rájöttek, ahogy a Fa ágai szétterülnek, elágaznak, úgy ágazik el az Immunrendszerünk is a testünkben, tehát a Fa elem az Immunrendszerünk. 
 
A Víz csak a Keringési rendszerünk lehet. 
 
A Fém vagy levegõelem oxigént eredményez, akkor a Fém elem csak a Légzõrendszerünk lehet. 
 
Ha az öt Õselemre igaz ez az építõ kölcsönhatás, akkor a szervezetünk öt Fõelemére is igaz. Helyettesítsétek be az elemeket az emberi szervezet kulcsfontosságú szerveivel. A Víz táplálja a Fát, tehát a vese a májat táplálja és erõsíti, ez vérképzõdést eredményez a májban. 
 
 
A Fa táplálja, a Tûzet és vérre a szívnek van szüksége, tehát a máj a szív ellátója. 
 
A Tûz táplálja a Földet, a szív tüzes energiája a lépet táplálja, így biztosítja számára a mûködéséhez szükséges hõt és energiát, így a lép fel tudja dolgozni a szervezetbe érkezõ tápanyagot. 
 
A Föld táplálja a Fémet, mert a lép a feldolgozott tápanyagkivonatot színtiszta energiává alakítja és táplálékul küldi a Fémelemnek. 
 
A Fém táplálja a Vizet, vagyis a tüdõ a vesét szolgálja ki, mert nedvességgel dúsított Qi-t, azaz energiát küld neki, hogy elraktározhassa. 
 
Amikor nincs meg a harmónia, akkor kialakulnak a különféle betegségek, mert a Szervrendszerekre is igaz a szabályzó kölcsönhatás. 
 
A Víz kioltja a Tüzet, tehát a Keringési rendszerünk szabályozó kölcsönhatást fejt ki a Hormonrendszerre. Ha a Hormonrendszerünk nem mûködik tökéletesen, akkor leépíti a Légzõrendszerünket, vagyis a Tûz megolvasztja a Fémet. 
 
A Fém elvágja a Fát, tehát a Légzõrendszerünk lerombolhatja az Immunrendszer mûködését. 
 
A Fa elszívja a Földtõl a tápanyagokat, az Immunrendszerünk pusztító kölcsönhatással van az Emésztõrendszerre. 
 
A Föld elszívja a Vizet, így az Emésztõrendszerünk is tönkreteheti a Keringési rendszerünket. 
 
Ezek a nyilak a Szervrendszerek közötti kapcsolatokat mutatják, ezek az úgynevezett energiacsatornák. A valóságban azonban nem egy-két ilyen energiacsatornánk van, hanem ezek behálózzák az egész szervezetünket. 
 
 
Van 60 nagyobb, 1700 kisebb energiavezetékünk és 365 energiaközpontunk. 
 
A sejtek újratermelõdéséhez kell a legtöbb energia. A testünkben percenként 300 millió sejt pusztul el, és születik újjá. 
 
Hét évesnél idõsebb sejtünk nincs. 
 
Maga az élet egy folyamatos újjászületés, de bármit teszünk, bármit csinálunk, energiát veszítünk. 
 
Az energiavezeték olyan, mint egy vízcsõ. Szabadon áramlik rajta az energia, de egy idõ után, a szervezetünkbe került mesterséges anyagoktól ez a csatorna leszûkül. Mivel a legtöbb energia a sejtekhez kerül, egy idõ után, ahogy az áramlás lelassul, egyre több lesz az elpusztult sejt és kevesebb az újratermelõdõ, ezért felgyorsulnak az öregedési folyamatok, és kialakulnak a különféle betegségek.
 
 
Ezért van szükség tisztító kúrákra amelyek kitisztítják az energiavezetékeket. Gyümölcs, zöldségkúrák, zöld turmixok fogyasztása, böjt, rendszeres mozgás és fellazulnak az évek óta lerakódot méreganyagok és tisztulás következik be a testünkben.

Ez egy hosszabb folyamat, mivel évek alatt annyi salakanyag halmozódik fel a szervezetünkben, hogy az energiavezetékek közül, ha csak 1-2 záródik el, már problémát okoz a szervezetünkben. Ezt úgy képzeljük el, mint mikor egy vízcsõ a sok vízkõtõl egy helyen teljesen elzáródna.


Mi is történik ilyenkor? Az áramló energia nem tud tovább haladni, ezért visszafordul az energia áramlásával ellentétes irányba, és egy úgy nevezett energiablokk keletkezik. Ez már komoly szervi problémákhoz, betegséghez vezet. Ilyen pl. a szívinfarktus, mikor a szívizom sejtjeibe lerakódnak a salak és méreganyagok. A szívizom nem kapja meg a megfelelõ energiát, így sok sejt nem tud újratermelõdni, ezért elhal a szívizom egy része. Vagy van ilyen energiazár, és az Emésztõrendszerbe nem áramlik annyi energia mint kellene, ezért nem tud megfelelõen mûködni. Éppen ezért, mert nem mûködik megfelelõen, így lassan leépíti a Légzõrendszer mûködését, illetve a Keringési rendszerünket.


Ha kitisztítjuk, megindul az energiaáramlás, és egy szép lassú javulási folyamat fog bekövetkezni.
A keleti filozófia szerint beteg test nincs, csak rosszul táplált test, és a betegség egy elkésett jele annak, hogy valami tönkrement. 
 
Koncentrált, teljes értékû táplálék kell ahhoz, hogy a szervezetünk egyensúlyba kerüljön. Ezek energiával látják el a szervezetünket, mert a szervezetünk öngyógyító, ha megkapja a megfelelõ táplálékot, akkor meggyógyítja saját magát. 
 
Az élõ vegán enzim dús ételek a szervrendszereket táplálva biztosítják, hogy megszûnjenek a betegségek okai. Nem avatkoznak be a szervezetünk mûködésébe, csak segítik annak megerõsödését. 
 
Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, testi-lelki harmóniát kell kialakítani. Egy betegség, ami a harmónia megbomlását jelenti, végigfut az összes szervrendszeren, mivel ezek segítik, ugyan akkor rombolják is egymás mûködését. 
 
Tisztelni kellene a testünket, de nem tesszük. Vajon miért nem? Mert Ajándékba kaptuk. Éppen ezért meg kell ismerni a szervezetünket. 
 
Az ízeknek és a színeknek is jelentõsége van. Egy adott íz és szín túlzott szeretete az adott szervrendszer energetikai hiányára utal. Ezzel ellentétben, ha bizonyos színeket és ízeket tudatosan kerülünk ,akkor az adott szervrendszer túlmûködik energetikailag.

Ez nem azt jelenti, hogy betegek vagyunk. Viszont figyeljünk magunkra, mert testünk intelligens és jelzi számunkra, hogy felborult az egyensúly a szervrendszereink között. 


Idõ és a szerveink:


Miért tör ránk valamilyen szorongás, aggódás pont ugyanakkor szinte mindennap? Mi lehet a reggeli hányinger, szédülés rejtett oka? Mintha óramû pontossággal be lennénk állítva bizonyos észlelésekre, érzelmi kitörésekre, fáradékonyságra. Hogyan váltakozhatnak ezek a jelenségek és hogyan tudnánk összhangba hozni szervrendszerünk mûködését? 
 
Az õsi regenerációs filozófia segítséget nyújthat számunkra, és az alábbi ábra egyszerûen szemlélteti, mely szervrendszerek mikor mûködnek „csúcsformában”. 
 
 

Kis segítségnyújtást biztosíthatnak az alábbi ábrák: Nappal:

 
 


Éjszaka:

 
Kapcsolódó termékek
- 16Victoria Boutenko: A nyers étel csodájaVictoria Boutenko: A nyers étel csodája
készleten
2 600 Ft2 190 Ft 2 190 Ft/1 db
kosárba