Magazin

Készül az első autómentes országút

Hollandia továbbra is vezető és úttörő szerepet kíván betölteni a környezetvédelem és az alternatív hajtású mobilitás terén, így nem meglepő, hogy hamarosan náluk készül el a világ első országútja, melyen tilos lesz benzin vagy gázolaj foltokat hagyni.

Amszterdamot és Almerét fogja összekötni az az országút, melyet kizárólag elektromos motorral és kerékpárral, vagy elektromos rásegítéses biciklivel lehet majd használni - olvasható a Tiszta Jövő weboldalon.

A szakasz összesen 25 kilométer hosszú lesz, és csak kettő vagy három kerékkel lehet majd felhajtani rá.

Az út nemcsak a biztonságos közlekedést hivatott szolgálni, hanem az elektromos mobilitást is népszerűsíteni kívánja, és egyben Almere városát akarják megismertetni a turistákkal – derül ki a Holland Turisztikai Hivatal (ANWB) álláspontjából.

 

 

A projekt kezdeményezője is az ANWB volt, de egy nagyobb összefogás keretében fog megvalósulni. A két város és az ANWB alakította meg a ForenZO-t, mely a tervek sikeres létrehívásáért felel. Hogy minél népszerűbb legyen a projekt, és az emberek is felkapják rá a fejüket, a felek biztosítást fognak kínálni az országút használóinak – azok a partnerek, akik részt vesznek az országút megépítésében, szintén árkedvezményeket biztosítnak majd. A felek hamarosan további részletekkel fognak szolgálni, amint pontos információkkal rendelkeznek az út várható megnyitásáról.

 

Kapcsolódó cikkek
Zöldút a Rákos-patak mentén

Zöldút a Rákos-patak mentén

A hamarosan elinduló „Rákos-patak menti ökoturisztikai folyosó” - Dunától a városhatárig vezető - fejlesztése a főváros első igazi városi zöldútja lehet. De mi is az a zöldút?
Biciklis karácsonyfafutár: házhoz jön a fenyőfa

Biciklis karácsonyfafutár: házhoz jön a fenyőfa

Házhoz rendelhető a fenyő. Méghozzá kétkeréken érkező.... Az ötletgazdák? Elkötelezett városi kerékpárosok, aik fontosnak tartják a város levegőjének tisztán tartását, a fenntartható városi élet biztositását.
Világkörüli nászút kerékpárral

Világkörüli nászút kerékpárral

Egy a természetjárás és a környezetvédelem iránt elkötlezett fiatal pár világkörüli nászútra indult - fekvőkerékpárral. Élményeiket, benyomásaikat a "360° bringa" blogban osztják meg. Érdemes beleolvasni, inspiráló gondolatok tárháza.
Garázs helyett bérlet és elektromos bicikli Bécsben

Garázs helyett bérlet és elektromos bicikli Bécsben

Az osztrák fõváros 23. kerületébe tervezett lakóparkban, a Bike City-ben garázs helyett éves bérletet, osztott használatú autókat és elektromos kerékpárokat bocsátanak a lakók rendelkezésére.
Önkormányzat kizárólag kétkeréken

Önkormányzat kizárólag kétkeréken

Kétkerékre próbál átállni Bologna városa és példamutatást az önkormányzat dolgozóitól várnak. A polgármestertõl a hivatalnokig egyre többen közlekedjenek kerékpárral és ehhez anyagi segítséget is ad a város.
Bringakölcsönzés Lille-ben

Bringakölcsönzés Lille-ben

Útjára indult az észak-franciaországi Lille városának „BuBi”-ja, vagyis közösségi kerékpárkölcsönzõ rendszere. A V’lille-nek két fontos specialitása van a hasonló, Párizsból, Bécsbõl vagy Barcelonából ismert kerékpárkölcsönzésekhez képest.
Kapcsolódó termékek
- 17Benecz Paraferee Ferenc: Kerékpártúrák a BükkbenBenecz Paraferee Ferenc: Kerékpártúrák a Bükkben
nem rendelhető
2 995 Ft2 490 Ft 2 490 Ft/1 db