Magazin

Lenne mit lomtalanítani? Szervezz inkább garázsvásárt!

A szeméthegyek csökkentésének egyik leghatékonyabb módja a megelőzés. Az újrahasználat térnyerésével sokat változhat ez a globális szintű probléma. A Humusz most olyan lakóközösségeket, háztartásokat keres, akik szívesen szerveznének garázsvásárt május 9-én. Ne dobd ki, add tovább!

Mi a garázsvásár és miért éri meg?

A garázsvásár is egy módja annak, hogy megváljunk számunkra fölösleges, de egyébként használható eszközeinktől, tárgyainktól. A bolhapiactól abban különbözik, hogy a tulajdonosok saját garázsuk előtt, kertjükben stb. árusítják holmijaikat, így az érdeklődők 'házhoz jönnek'. A garázsvásárok más országokban pl. USA nagyon népszerűek, itthon is egyre többen választják a lomtalanításnak eme módját. Nem csak egy kis zsebpénzhez lehet hozzájutni, de még a környezetünknek is jót teszünk azáltal, hogy szemét helyett hasznos tárgyként élhetnek tovább megunt, régi kacataink.

Mi lesz május 9-én?

A Humusz Szövetség - tagszervezeteivel együtt - országosan 11 helyszínen szervez garázsvásárokat egy időben, ezzel népszerűsítve és hívva fel rá a figyelmet. De ahhoz, hogy valóban ütős legyen a TE segítségedre van szükségük!

 

 

Ha hever otthon pár holmid, amitől megszabadulnál, és szívesen kipróbálnád, milyen egy garázsvásárt lebonyolítani, vond be szomszédaidat és a Humusz cserébe segít neked megszervezni azt! Olyan lakóközösségeket keresnek (társasházon belül vagy egy utcában, környéken), ahol több háztartás is bekapcsolódna az akciónapba (május 9, szombat). Minél többen pakolják ki a portékájukat, annál több érdeklődőt lehet bevonzani és így nagyobb sikere lesz a vásárnak. Továbbá előnyt jelent az is, ha egy környékről jelentkeznek az árusítani vágyók, mert így a vásárlóknak nem kell messze menniük, és nagyobb eséllyel térnek be minden résztvevőhöz.

Amiben a Humusz segít

  • az esemény hirdetésében, így biztosan lehetsz benne, hogy lesz érdeklődő (ez általában a legnehezebb, de ugyanakkor legfontosabb része a garázsvásár szervezésében);
  • háttérinformációkat, tippeket nyújt, így tudni fogod, mit kell észben tartani a szervezés és árusítás során;
  • a lebonyolításban önkéntesekkel vesznek részt, így neked nem kell minden apró részletre odafigyelni.

Amiben Te tudsz segíteni

  • jelentkezel, mint résztvevő háztartás, és május 9-én a házad tájékán (kertben, garázsban vagy előtte, társasház esetén közös térben) kiteszed és árusítod holmijaidat;
  • buzdítod és bevonod szomszédjaidat is, hogy egy igazi nagy garázsvásár kerekedjen ki belőle.

 

További információk kérhetők illetve a jelentkezés leadható itt: Urbán Csilla, csilla@humusz.hu