Magazin

Üres palackokkal fizethetsz a villamosjegyért Kínában

Kína fővárosában műanyagpalack-gyűjtő automatákat állítottak fel. A bedobott palackokért cserébe használhatod a tömegközlekedési eszközöket. A szelektív gyűjtés újfajta megközelítése...

Okos tömegközlekedési megoldásokról már sok szó esett a Futurista blogon, és a hulladékgyűjtés is szerepelt már. Na de hogyan kapcsolható össze a kettő? Kínában tudják a választ!

Pekingben műanyagpalack-gyűjtő automatákat állítottak fel. Bedobod az üdítős palackot, megnyomod a gombot és a gép jóváír némi pontot az elektronikus tömegközlekedési bérleteden. Nem sokat, csak pár forintnak megfelelő összeget; ám a szelektív gyűjtésre talán mégis ösztönzőleg hat.

 

 

A pillepalack-automaták a Pekingben a Shaoyaoju nevű állomáson, a 10 metró vonalán található. Ha beválik, az üzembe állított tesztgépet háromezer automata követi majd városszerte.

További részletek és a kép eredeti forrása: Earth Techling

Kapcsolódó cikkek
Olimpiai érmek elektronikai hulladékból?

Olimpiai érmek elektronikai hulladékból?

A 2020-as tokiói olimpia szervezői azt fontolgatják, hogy az érmek alapanyagát az ország „városi bányáiból” szerzik majd be, vagyis milliónyi kidobott okostelefont és egyéb elektronikai kütyüt fognak felhasználni.
Vízpazarlás lenne elmosni a szelektíven gyűjthető csomagolásokat?

Vízpazarlás lenne elmosni a szelektíven gyűjthető csomagolásokat?

Gyakran felmerülő kérdés: nem pazarló-e elmosni az újrahasznosítandó csomagolásokat? Legutóbb ez a kérdés egy facebook posztunknál is szóba került. Ha te is aggodalmaskodtál már ezen, olvasd el cikkünket!
Irodai papírból WC papír

Irodai papírból WC papír

Az irodai papírhulladék feldolgozásának újszerű megközelítése a White Goat, azaz Fehér Kecske. A berendezés 40 db fénymásolópapírból készít 1 tekercs toalettpapírt.