Magazin

Városi roller csomagtartóval

A városok légszennyezettségén sokat javíthatunk, ha autó helyett - amikor lehet - alternatív utazási megoldásokat választunk: közösségi közlekedés, kerékpározás, telekocsizás, gyaloglás vagy éppen rollerezés. Utóbbi elterjedését segítheti elő egy újfajta modell, mellyel a rövid távokon történő teherszállítást, bevásárlást is intézhetjük.

Rengeteg okot fel lehet sorolni, hogy miért érdemes autó nélkül menni a rövid utakra. Ilyen például a testmozgás, illetve a szén-dioxid kibocsátás csökkenése is. Ám van egy nagy probléma, ami miatt mégis kocsiba ülünk. A sok teher, amit magunkkal kell vinni. Ezért jött létre a Nimble Scooters, amelynek innovatív kivitelezése lehetővé teszi, hogy nagyobb rakományt is cipelhessünk vele.

A Nimble Urban Scooter-t egy crowdfunding oldalon, az Indiegogo-n lehet támogatni. A roller elegáns design-t kapott, de mégis fiatalos. Egy 30 x 30 cm-es első állvánnyal is felszerelték, ami szinte bármilyen alakú vagy méretű ládát képes elbírni, ami 25 kg alatt van. A legnagyobb előnye a mérete, ugyanis sokkal kisebb, mint egy bicikli. Ha nincs használatban könnyen összecsukható. A kormány magasságát lehet állítani is. Fekete és fehér színben elérhető, illetve rendkívül kevés karbantartás szükséges, hogy mindig naprakész legyen.

 

 

A készítők rövid távokra javasolják a roller használatát, ugyanis nagyon könnyű vele menni, de hosszú távon nagyon fárasztó, (főleg ha egy 25 kg-os csomagot cipelünk). A mérnökök úgy becsülték, hogy egy átlagos felhasználó körülbelül háromszor gyorsabban tud eljutni A pontból B-be, mint egy gyalogos.

Akit érdekel a Nimble Urban Scooter, az az Indiegogo oldalon elő is rendelheti. A korai támogatók az alapmodellt 149 dollárért vásárolhatják meg. Természetesen minél egyedibb dolgot szeretnénk, annál magasabb áron érhetőek el a modellek. A kampány célja 20.000 dollár és ha sikeres lesz, akkor már júniusban kiszállítják a megrendelt rollereket - írja a Tiszta Jövő.

 

Reméljük lesz egy magyar (de legalább európai) gyártó is, aki fantáziát lát egy ilyen roller gyártásában! :-)

Kapcsolódó cikkek
Bringázzunk együtt Európa városaival!

Bringázzunk együtt Európa városaival!

2017-ben Budapest is csatlakozott a European Cycling Challenge-hez, az európai városok közötti legnagyobb kerékpáros versenyhez. A május 1. és 31. közötti kihíváson a főváros más európai városokkal mérheti össze magát kerékpáros közlekedésben. A versenyhez bárki csatlakozhat. 
Zöldút a Rákos-patak mentén

Zöldút a Rákos-patak mentén

A hamarosan elinduló „Rákos-patak menti ökoturisztikai folyosó” - Dunától a városhatárig vezető - fejlesztése a főváros első igazi városi zöldútja lehet. De mi is az a zöldút?
Emberek milliói figyelik a híres terepkerékpáros különös életét

Emberek milliói figyelik a híres terepkerékpáros különös életét

Az ember életét lényegesen leegyszerűsíteni, nem feltétlenül őrült feladat, pusztán erős elhatározás kérdése. Hogy mennyire, az már egyéni választás kérdése.
Egy hónap autók nélkül

Egy hónap autók nélkül

Mi történik, ha egy városrész úgy dönt, hogy egy teljes hónapra autómentes lesz? Mindenkinek tetszik, és a világ sem dől össze.
Teherbiciklis központ nyílt Budapesten

Teherbiciklis központ nyílt Budapesten

A Cargonomia Budapest első teherbiciklis központja, ahol kipróbálhatsz és kibérelhetsz mindenféle kerékpáros szállítóeszközt. Sőt! Biozöldség-átvevő pontként is üzemel, és szövetkezeti biopékség kenyerét szállítja házhoz.