Magazin

Vegán étkezés és életmód I.

Töltsd fel magad enzimdús ételekkel, és életenergiával! Mi is az a vegán étkezés? Mitõl más, mint a hagyományos táplálkozás? Mitõl adhat többet?
Ételeinket élõ vegán receptek alapján készítem el, gondosan ügyelve a megfelelõ alapanyagok összeválogatására, és a fûszerek egymással való jó összhatására és gyógyító erejüket is figyelembe véve.


Szaffina fûszerkonyhája

Halott étellel akarod táplálni a tested vagy élõvel? Vagy úgy is kérdezhetném, halott akarsz lenni vagy élõ?

Azzá válsz, amit eszel, és amit gondolsz!

Nézd meg gondolataidat, s hogy mit ettél tegnap és vizsgáld meg, hogy érzed ma magad? Kicsattanó, erõs, pozitív személyiségnek?

Bár sokan még mindig kételkednek, de a legtöbb betegség kiváltója a megevett étel és az emésztetlen gondolatok, problémák, pletykák, negatív önértékelések.

A fõtt étel, mivel nem tartalmaz enzimet, így enzimeket von el a tüdõtõl, a szívtõl, a májtól, a vesétõl, a legfontosabb szerveinktõl! Hosszú évek alatt, a szervek megnagyobbodnak (ha edzel neked is nõ az izmod, ugyanúgy mûködnek a szervek izmai is, minél többet dolgoznak és minél keményebben, annál nagyobbak lesznek) testünk elhízik, és különbözõ betegségek alakulnak ki.

A legtöbb ételt meg sem tudja emészteni a szervezet, csupán ízlelõbimbóink kívánják, kultúrák, hiedelmek, események, tévhitek erõltetik belénk. Nyákosodást és lerakódásokat okoznak a belekben.


A halál a belekben kezdõdik! Kérdezz csak meg egy boncmestert, õ tudni fogja!


Ne azért élj, hogy egyél! Az étel tested szolgálatára kell, hogy váljon nem pedig csupán az unalom és élvezetek hajszolására!

1. Ételeidet, ha tudod Te magad készítsd el kerülve ezzel a gyors éttermeket! (Dolgoztam vendéglátásban, tudom milyen az olaj amivel sütnek, a húsok, a hûtõk, hogyan lehet csak a panírozásnál, tejfölözéseknél csalni,és hogy nem minden szakács makulátlan tisztasággal dolgozik, nem beszélve a mikrózásokról, melyek után az étel „mintha” most készült volna el – mert úgy adják el.)

2. Ha tudsz vásárolj nagy vagy bio piacon! Kevesebb a permetanyag sõt szebb áruhoz is hozzájuthatsz. (A mi városunkban Veszprémben a nagy piacon több kis termelõ is árusít, saját gazdálkodásból, így hasonló áron megvehetem a jobbat, a szebbet, mintha szupermarketben vettem volna.) Tudtad, hogy a biozöldségeknek jóval magasabb a vitamin, ásványi anyag és enzim tartalmuk a vegyszerrel kezeltekkel szemben? Sõt vizsgálatok szerint semmi tápanyag tartalma nincs a legtöbb nagyüzemben „elõtermesztett” zöldségnek.

3. Igyekezz mindent nyersen fogyasztani! Készíts különféle salátákat, receptekben segítek, és kísérletezz! Igenis jól lehet lakni, és megkapod a szükséges energiát! (Tavaly a szüleimnél térköveket raktak le a „fiúk”. Az én férjem egész nap csak zöldeket, salátákat evett, mégis bírta a fizikai, rakodó munkát is!) Tudtad, hogy az ezüsthátú gorilla csak füveket, gyümölcsöket, leveles dolgokat eszik? Mégis hatalmas ereje van! Az ezüsthátú gorilla testfelépítése, hasonló a miénkhez, tömege 3 szorosa az emberének, és 30-szor annyi ereje van, mint nekünk! A fehérje a táplálékban lévõ aminosavakból épül fel, a zöld növényekbõl, hajtásokból, levelekbõl.

4. Rágj meg mindent alaposan! Használd a rágóizmod! Segíted ezzel az emésztésedet, erõsíted fogaidat és rágóizmaidat. Eleinte furcsa lesz és talán fárasztó, de hidd el megéri! (Közös étkezéseknél észrevehetõ a különbség, az élõ és hagyományosan fõzött ételeket evõk között. Már a másodikat eszi a társaság, mi még mindig a salátánkat nyammogjuk :)


Nagy Szaffina

http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com


A cikksorozat többi része:
Vegán étkezés és életmód - II.

Kapcsolódó cikkek
Vegán étkezés és életmód - II.

Vegán étkezés és életmód - II.

A béltisztító zöld csoda! Miért isszuk a zöldleveket, milyen hatásuk van, miért fontos, hogy életünkbe beiktassuk? Ahhoz, hogy elegendõ fehérjéhez jussunk és úgy, hogy élõ enzimekhez is egyben, amely táplálja szervezetünket, sok zöld, ehetõ növényi levelet kellene elrágcsálnunk, minél zöldebb, annál gazdagabb klorofillban, így közvetlenül vehetjük fel a nap energiáját a leveleken keresztül és hozzájuthatunk még sok értékes tápanyaghoz, vitaminhoz.
Kapcsolódó termékek