Grazie Öko WC papír, újrapapírból - 3 rétegű (30 m) - 4 tekercs/csomag

Grazie Öko WC papír, újrapapírból - 3 rétegű (30 m) - 4 tekercs/csomagGrazie Öko WC papír, újrapapírból - 3 rétegű (30 m) - 4 tekercs/csomag

100%-ban újrahasznosított Tetra Pak ital és élelmiszer dobozokból készülő toalett papír. EU Ecolabel és FSC minősítésű öko termék.

A legjobb újrapapír alapanyagból készült egészségügyi papír, újrahasznosítható csomagolásban.

3 rétegű wc papírok, 1 tekercs 30 méter hosszú.

Extra méretű újrapapír tekercsek. Fehérítés nélküli papírból!

Semmiféle hozzáadott illatanyagot, vagy színezőanyagot nem tartalmaznak!

Gyártó: Grazie
Származás: Olaszország
Kiszerelés: 4 tekercs/csomag
Értékelések: 3.67/5   3 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 850 Ft (669 Ft + áfa)
Egységár: 7,1 Ft/1 m
kosárba
Termékleírás

Grazie Natural 4 maxi lux öko háztartási toalettpapír (4 tekercs/csomag)

3 rétegű, egyenként 270 lapos, 30m-es tekercsek.
Extra méretű tekercsek. A 4 tekercs kb. 6 normál méretűnek felel meg.

 

100%-ban újrahasznosított wc papírok, nem vágtak ki fákat értük.

A Grazie Natural termékek különleges, környezetbarát gyártási technológiával készülnek, Tetra Pak dobozok 100%-os újrahasznosításával.

Egy Tetra Pak doboz átlagosan 74% kartonpapírból vagy cellulóz szálakból, 22% polietilénből és 4% aluminiumból készül. A gyártási folyamat eredményeképpen mindhárom anyagot újrahasznosítják. Az aluminiumot és a műanyagot nyersanyagként hasznosítják más gyártók, újrahasznosított anyagból készült új termékekhez. A gyártási ciklus koncepciója a nulla hulladék.

A Grazie Natural papírok jellegzetes pezsgő-barna színe a Tetra Pak dobozok fehérítetlen rostjainak köszönhető, ami a fa természetes színéből ered. Ezek a rostok teszik lehetővé hogy a papírok erősek, ellenállóak és egyben puhák legyenek.

Ennek a különleges gyártási folyamatnak eredményeképpen a Grazie Natural papírtermékek teljesen megegyező minőségűek a hagyományos, elsődleges nyersanyagból készült papírtermékekkel.

 

Fogyasztasz TetraPakba csomagolt termékeket? Tudod, hogy mi lesz a csomagolással, miután kidobod a szelektív hulladékgyűjtőbe? Ugye oda dobod? ;)


Magyarországon 2015-ben az italoskartonok mindössze 22%-át gyűjtötték szelektíven! Hiába hirdetik a TetraPak dobozokon, hogy FSC minősített papírból készülnek, ez nem változtat a tényen, hogy hatalmas mennyiségű hulladék marad utánuk, és ennek 78%-a hulladéklerakókra, vagy hulladékégetőbe jut, és így  értékes nyersanyagok vesznek el örökre. Sajnos még abban az esetben is, ha szelektíven gyűjtötték a dobozokat, a három különböző réteg elválasztása jóval költségesebb folyamat, mint az egyszerű papír újrahasznosítása. Ráadásul az újrahasznosítás mit sem ér, ha a másodlagos nyersanyagot nem használják fel valamilyen értelmes célra: például WC papír, konyhai papírtörlő gyártására.
A legjobb megoldás természetesen az lenne, ha valamilyen visszaváltható csomagolásban vehetnénk meg legalább az alapvető élelmiszereket (aki igazán eltökélt, az ezt ma már meg is tudja valósítani), de amíg a társadalom nagy része használ TetraPak csomagolt termékeket, addig bizony valakinek meg kell fizetnie a hulladék feldolgozásának árát is. Azon persze lehet vitatkozni, hogy kinek kellene megfizetnie: valószínűleg szerencsésebb lenne ezt a költséget magába a Tetra Pak-ba csomagolt termék árába beépíteni. Amíg viszont ez nem következik be, addig az ilyen italos dobozokból készült újrahasznosított termékek bizony drágábbak lesznek, mint az egyszerű papír termékek.


Kiváncsi vagy, hová kell dobnod a TetraPak dobozt? Településenként eltér a szabály, bővebb információt itt találhatsz: http://www.italoskarton.hu/cikkek/hova-dobjam

© 2016 Zöldbolt.hu

Értékelések (6)
Szandra - 2021.01.04. 11:46
Jó minőségű termék és nagyon sokáig elég.
Szirmay Katalin - ZÖLDBOLT - 2019.08.28. 15:06
Kedves Gabriella! Köszönjük az értékelést és örülünk, hogy a termék minőségével elégedett volt! Amennyiben az ár fontos szempont, akkor inkább új termékünket, az egyszerűbb és olcsóbb Tento Maxi WC-papírt ajánljuk: zoldbolt.hu/ujrapapirok-es-natur-iroszerek/higieniai-papirtermekek/tento-maxi-wc-papir-ujrapapirbol-papir-csomagolasban.html Szerintünk is sajnálatos, hogy a Tetrapak italcsomagolás újrahasznosításának magas költségét a Grazie termékcsalád vásárlói fizetik meg, nem a Tetrapak gyártó nagyvállalatok, vagy azon termékek vásárlói. Bízzunk benne, hogy létrejön majd a megfelelő szabályozás a termékek környezeti adójára és adókedvezményére, hogy a legolcsóbb termék egyben a legkörnyezetbarátabb is legyen!
Gabriella - 2019.08.25. 21:47
Jó minőség és gazdaságos de sajnos nagyon drága egy négy tagú családnak. Érdemes lenne más és olcsóbb öko WC papír termeket is árulni.
Edina - 2016.04.06. 12:34
Már próbáltuk és valóban a 4 tekercs kb annyi ideig elegendő volt, mint 8 hagyományos. Minősége jó, nálunk bevált.
Mária - 2016.01.22. 09:03
Egyetértek az előző véleménnyel. Nagyon drága!!!!
Judit - 2016.01.21. 19:45
Nem értem ujrahasznositott termék hogy lehet ennyire drága. Minden EU országban az ujrahasznositott termékek a legolcsobbak!
Bővebb leírás

Összetétel: 100% visszaforgatott papír.

További információk a gyártási technilógiáról: www.fiberpack.com

Környezeti információ

Csomagolása:

PE műanyag fólia. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

100%-ban újrahasznosított Tetra Pak csomagolásokból készülő EU Ecolabel minősítéssel rendelkező papírtermék. Gyártásához egy fa kivágása sem szükséges.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Szenvedélyünk lett a nedves törlőkendő, de nem biztos, hogy ennek örülnünk kellene

Szenvedélyünk lett a nedves törlőkendő, de nem biztos, hogy ennek örülnünk kellene

Ez a probléma sokkal nagyobb, mint gondolnánk, a fejlett világban a szennyvíztelepek egyre nehezebben küzdenek meg a feladattal, mert a lakosok sokkal gyorsabb ütemben kezdik mindenre a kendőt használni mintsem tisztában lennének a következményekkel.
Tudatos vásárlás - FSC

Tudatos vásárlás - FSC

Aki aggódik az élõvilágunkat fenyegetõ környezeti ártalmak miatt, az igyekszik odafigyelni arra, hogy vásárlói döntéseivel is segítse a környezetvédelem ügyét. Nekik nyújt kapaszkodót többek közt a termékeken található FSC jelölés… de vajon mit is takar pontosan ez a rövidítés?