Éghajlítás Földindulás - oktatási segédanyag középiskolai pedagógusoknak

Éghajlítás Földindulás - oktatási segédanyag középiskolai pedagógusoknakÉghajlítás Földindulás - oktatási segédanyag középiskolai pedagógusoknak

Oktatási segédanyag középiskolai pedagógusoknak, éghajlatváltozásról és az energiafelhasználásról, angol-, biológia-, fizika-, matematika- és társadalomismeret-órákra.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 3 490 Ft (3 324 Ft + áfa)
Egységár: 3 490 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás
„Miért hullik ennyi eső? Mi az összefüggés az mp3-lejátszóm és a nyári hőség között? Hogyan védhetjük az éghajlatot az iskolában?” Minél inkább érezhetők az éghajlatváltozás hétköznapi életünket is érintő következményei, annál fontosabb a fiatalok megfelelő tájékoztatása. Ehhez nélkülözhetetlenek a korosztályonként diferenciált, látványos, érthető oktatóanyagok. Több, a közelmúltban készült felmérés közös tanulsága, hogy a hazánkban is tapasztalható egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek dacára viszonylag kevesen ismerik az éghajlatváltozás okait és további következményeit, akárcsak azt, hogy ellene milyen konkrét lépések tehetők. A hatékony ismereterjesztéshez és szemléletformáláshoz az éghajlatváltozással kapcsolatos tények és több tudományterületet is érintő összefüggések feltárása mellet a megfelelő oktatási módszertan is kiemelkedő fontosságú. 

Az Energiaklub az iskolák részéről jelentkező egyre határozottabb igényre és elvárásokra építve, a Rogers Személyközpontú Iskolával együtműködésben készítete el legújabb kiadványait. A segédanyag az éghajlatvédelem összetet témáját olyan könnyebben oktatható részterületekre bontja, mint például az energia és az energia fogalma; hogyan bánjunk és takarékoskodjunk az energiával; illetve mi mindent érdemes tudni a megújuló energiaforrásokról. A téma sokszínűsége és aktualitása miat az anyag nem csak a természetudományokat oktató tanároknak szolgál hasznos ötletekkel: óravázlatai és feladatai a matematika-, társadalomismeret- vagy az angolóra menetébe is beilleszthetők.

Tartalomjegyzék:

Biológia Energia – élő rendszerek és gépek működése 
Ha a klíma változik, minden változik 

Társadalomismeret
Klímaváltozás – Kiotón innen és túl 
Energia kell – de honnan és milyen áron?

Angol
Energy resources 
Energy use and CO2 emission 
Climate Change: causes and impacts 
Vocabulary on Climate Change and Energy 

Matematika
Hőmérsékletmérések 
Ételkalkulátor – kalória és szén-dioxid-kibocsátás 

Fizika
Az energia szállítása, felhasználása 
Az üvegházhatás
A kiadványhoz kapcsolódó négy oktatóplakáttal (megújuló és nem megújuló energiaforrások, energiahatékonyság, éghajlatváltozás)!
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadó: Energiaklub Szakpolitikai Intézet Módszertani Központ

Méret: A/4

Oldalszám: 68

Az oktatási segédanyag A4-es méretű, belül fekete fehér, 68 oldalas kötött kiadvány.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked