Mindennapra kisebb (öko)lábnyom

Mindennapra kisebb (öko)lábnyomMindennapra kisebb (öko)lábnyom

Kalauz tanároknak és zöldszívűeknek a fenntarthatóság oktatásához és gyakorlati megvalósításához

Érdekel, hogyan tudod okosan elkerülni a mérgező hulladéktermelést? Hogyan lehet egyszerű és környezetbarát anyagokkal helyettesíteni a nem hatékony, de méregdrága háztartási tisztítószereket? Hogyan szabadulhatsz meg a fölösleges pénzkidobástól vásárlásaid során? Hol vehetsz környezetbarát ételt, ami még finom is? Milyen az élet egy önfenntartó közösségben? Olvasd el ebben a könyvben!

Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 2 190 Ft (2 086 Ft + áfa)
Egységár: 2 190 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Földünk globális és helyi környezeti problémái életünk részévé váltak. Legtöbben tehetetlennek érezzük magunkat, és fentről, kormányzati, állami vagy nemzetközi szintről várjuk a megoldást a környezeti problémákra. Pedig mi magunk is sokat tehetünk környezetünkért, fenntartható módon élve mindennapjainkat! Könyvünk erről, a fenntarthatóság egyszerű, otthon és a mindennapi életben is megvalósítható fogásairól szól.

Célunk olyan gyakorlati útmutatót adni, ami nem csak leírja a klassz ötleteket, de segít a szemléletformálásban, a mélyebb összefüggések feltárásában, lelkesít, motivál és érzelmi kötődést alakít ki, hogy a fenntarthatóság végül nekünk is szokásunkká és életmódunkká válhasson.

Kiknek szól a könyv?

Könyvünk elsősorban általános iskola felső tagozatán, illetve középiskolában tanító pedagógusoknak szól. Egy gyakorlati oktatási segédanyag, ami segít a fenntarthatóság oktatásában, elsősorban nem elméleti, hanem gyakorlati feladatokkal.

Könyvünkkel szeretnénk emellett a legszélesebb körben megszólítani a környezettudatossággal és fenntarthatósággal szimpatizáló, „zöld szívű” embereket.

A könyv felépítése:

A könyv 6 fejezete a gyakorlati fenntarthatóság témaköreit tekinti át 6 oktatási modul formájában. Egy oktatási modul általában két tanórányi foglalkozást és egy hosszabb projektfeladatot tartalmaz. A fejezetekben megadjuk az oktatási modulok alapadatait, a foglalkozások táblázatos összefoglalóját, a modul céljait, a szükséges eszközöket és anyagokat, az előkészületeket, a mindennapi életünkhöz való kapcsolódási pontokat, a vizsgált téma mélyebb elméleti hátterét, és a foglalkozások és feladatok részletes leírását. A fejezetet a diákoknak szóló, könnyen fénymásolható vagy nyomtatható Diákoldal és a pedagógusnak szóló, megoldásokat, felolvasandó szövegeket tartalmazó Pedagógusoldal zárja.

Fejezetcímek ízelítőnek:

  1. Mindennapi szemetünk és elektronikai hulladékaink.
  2. Környezetbarát háztartás. Környezetbarát tisztítószerek, víztakarékosság, energiahatékonyság.
  3. Fogyasztó-túra, avagy mivel etetnek valójában?
  4. Természetes kiskert – kiskertben a természet. Ökológiai és természetközeli kertgazdálkodás
  5. Szerezd be helyből, vagy válaszd a fair trade-t. A méltányos kereskedelem és a rövid ellátási láncok szerepe a környezeti és társadalmi fenntarthatóságban.
  6. Fenntarthatósági térkép. Helyi környezeti és kulturális örökségünk a múltban és most.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Szerkesztő: Magosfa Alapítvány, Pangea Egyesület
Kiadó: Magosfa Alapítvány
Kiadás éve: 2016
ISBN 978-615-80412-1-8

A könyv A4 formátumú, színes, 78 oldalas.

A kiadványt egy VisegradPlus West Balkans projekt keretében készült.

A kiadást az International Visegrad Fund támogatta.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Földhangoló - közösségi ökotábor felnőtteknek

Földhangoló - közösségi ökotábor felnőtteknek

Érdekel a környezetvédelem? Szeretnél hozzád hasonló emberekkel találkozni? Jelentkezz a Földhangoló ökotáborba!
Szolártetők a New York-i iskolákban és a tananyagban

Szolártetők a New York-i iskolákban és a tananyagban

Egy New York-i iskola úgy döntött, hogy szeretné megadni a lehetőséget a gyerekek számára, hogy megismerjék a szolártetők működését és hasznát, közelebb kerüljenek a fenntartható gondolkodáshoz.
Iskolák az éghajlat védelméért!

Iskolák az éghajlat védelméért!

Hazai civil szervezetek új kiadványa egyszerű, de hatékony megoldásokat kínál iskolai éghajlatvédelmi programok készítéséhez. A gyakorlatban is könnyen kivitelezhető ötletek megvalósítói fontos és hasznos lépéseket tehetnek a helyi klímavédelem, s egyben a környezeti szemléletformálás érdekében.
Mathis Wackernagel, William E. Rees: Ökológiai lábnyomunk

Mathis Wackernagel, William E. Rees: Ökológiai lábnyomunk

Könyvünk a „Végül is mennyi embert képes eltartani a Föld?” kérdésre keresve a választ bolygónk eltartó képességét új szempontból vizsgálja, azt kutatva: „mekkora területet kell elvennünk a természettõl ahhoz, hogy egy adott emberi populáció (ország) számára megtermelje mindazt, amit elfogyaszt és az okozott környezeti ártalmakat is közömbösítse.” Ez az alapja az új mérõszám, az ökológiai lábnyom és az ökológiai deficit számításoknak. Kiadja: Föld Napja Alapítvány (2001)