...és még egymillió lépés (DVD)

...és még egymillió lépés (DVD)...és még egymillió lépés (DVD)
...és még egymillió lépés (DVD)...és még egymillió lépés (DVD)

Az ...és még egymillió lépés Rockenbauer Pál nagy sikerű gyalogos országjáró ismeretterjesztő televíziós sorozatának második része, mely a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozat folytatása.

Rockenbauer Pál és forgatócsapata, a legendás természetjáró filmsorozat, az Országos Kéktúra útvonalának bejárása után 7 évvel ismét útra kelt, hogy mintegy 700 kilométerrel meghosszabbítsa a klasszikus kéktúra útvonalát, és ez alkalommal Kőszegtől Szekszárdig gyalogoljon.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Termékváltozatok
1. Nyugati tájakon2. Zalában, Somogyban3. Zselic dombjain, a Mecsek4. Baranyából Tolnába
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 190 Ft (937 Ft + áfa)
Egységár: 1 190 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Végig a dél-dunántúli kéktúra útvonalán

színes, magyar ismeretterjesztő természetfilm-sorozat, Magyar Televízió 1986.

Az …és még egymillió lépés Rockenbauer Pál nagysikerű gyalogos országjáró ismeretterjesztő televíziósorozatának második része volt, a Másfélmillió lépés Magyarországon című film folytatása. A stáb az Országos Kéktúra útvonalának bejárása után 7 évvel, 1986. augusztus 31-én újra elindult fölfedezni Magyarországot, ezúttal a Nyugat- és Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeit. A Kőszegi-hegységben lévő Szent Vid-hegytől – az előző túra végpontjától – 680 kilométert gyalogolva 42 nap alatt, október 11-én érkeztek meg Szekszárdra.

A film végigvezet az Alpokalja, Őrség, Göcsej, Dráva-mente, Belső-Somogy, Zselic, Mecsek és Tolna változatos tájain, bemutatva azok szépségeit, értékeit, az ott élő embereket, az eltűnőben lévő, sok évszázados vidéki életformához kapcsolódó tradíciókat, szokásokat, mesterségeket és tárgyi emlékeket, a falusi kultúrát, gazdálkodást és kisipart, a kézművesség és népművészet mestereit. Szót kapnak a fiatalabb generációk is, a hagyományok őrzői és folytatói csakúgy, mint azok a helyi vezetők és vállalkozók, akik a városiasodás, modernizáció és gazdaságélénkítés támogatásában vagy éppen a turizmus fejlesztésében látták térségük felzárkóztatásának lehetőségeit.

 

1. lemez: Nyugati határszélen (195 perc)

A Nyugat-Dunántúl  eddig szinte kimaradt a jelzett turistautak hálózatából, pedig Szombathely környéke és az Őrvidék megérdemli, hogy természetjárókat csalogassunk ösvényeire.

1. A bronzkori várostól Savariáig
2. Szombathelytől Jákon át...
3. Körmendtől az Őrség felé
4. Őrségi tájak
5. Kacskaringó Vasban, Zalában

2. lemez: Zalában, Somogyban (195 perc)

Dombvidéken jár a turista, ha követi kilométer számláló kerekünket, az eddig méltatlanul mellőzött zalai és somogyi tájak szépséges útjain.

6. A Zala völgyében
7. Göcsejben
8. Megy a csapat Kanizsára
9. Az ismeretlen Belső Somogy
10. Somogyország déli tájain

3. lemez: Zselic dombjain, a Mecsek hegyein (195 perc)

Kaposvártól már a dél-dunántúli kék jelzést követve jutunk el a Mecsek-hegység minden természet-szeretőt rabul ejtő erdős, barlangos, forrásos, várromos, történelmi tájaira.

11. Belépünk a Zselicbe
12. Pusztuló, éledő zselici falvak
13. A Nyugati Mecsekben
14. A Mecsek derekán
15. A Keleti Mecsekben

4. lemez: Baranyából Tolnába (120 perc)

Ha van az országnak titkos szépségeket tartogató, csöndesen magányos, barátságosan szelíd mosolygó tája, akkor a Tolnai-dombvidék mindenképpen az. Aki nem hiszi, járjon utánunk!

16. Hegyek, völgyek, mesteremberek
17. Tolnai dombokon
18. Az utolsó lépések

Korhatár nélkül megtekinthető

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadja és forgalmazza az MTVA, 2017.

Írta és rendezte: Rockenbauer Pál
Szerkesztő: Gyenes Károly
Narrátor: Sinkó László
Operatőrök: Stenszky Gyula, Szabados Tamás
Hangmérnök: Faludi Sándor
A rendező munkatársa: Heincz László
Szakértők: Dercsényi Balázs, Horánszky András, Juhász Árpád, Milkovits István, Paládi-Kovács Attila
Zenei szerkesztő: Alföldy-Boruss István

Készítés éve: 1986
Képformátum: 4:3
Hang: 2.0
Műfaj: Ismeretterjesztő
Stúdió: MTVA
Korhatár besorolás: Korhatár nélkül megtekinthető.
Nyelvek (audio): Magyar
Felirat: -

Kapcsolódó termékek
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Holnap - Öko-programajánló Valentin napra!

Holnap - Öko-programajánló Valentin napra!

Országszerte 20 helyszínen ünnepeljük azokat, akik a változáson dolgoznak; a filmen keresztül ilyen emberekkel találkozhatunk. Nincs varázslat, nincs egy recept. Csak A HOLNAP története, amit mi írunk: a film meghívó abba a világba, ahol együtt, összefogásban, civil kurázsival minden nép megtalálhatja saját lehetőségeit.
Itt a "Bolygónk, a Föld" folytatása

Itt a "Bolygónk, a Föld" folytatása

A BBC bemutatta a David Attenborough narrációjával készült "Bolygónk, a Föld 2." című ismeretterjesztő sorozat előzetesét. A lenyűgöző képsorok alapján a 10 éve világhírűvé vált természetfilm méltó folytatást kapott. 
"Vad Kunság" - világszinvonalú magyar természetfilm

"Vad Kunság" - világszinvonalú magyar természetfilm

A "Vad Szigetköz" után Mosonyi Szabolcs egy újabb hihetetlenül szép dokumentumfilmet forgatott "Vad Kunság - A puszta rejtett élete" címmel a Kiskunság és a Nagykunság meglepően gazdag élővilágáról. A január 2-i tv premier után a készítők mozipremiert és dvd-megjelenést is terveznek.
A természet IQ-ja - filmajánló

A természet IQ-ja - filmajánló

Honnan származnak az állatok titokzatos ösztönei? Két magyar szerző amerikai könyvsikerének filmes adaptációja, látványos természetfilm-betétekkel. A veleszületett állati ösztönök meghökkentő esetei, s a modern természettudományos magyarázatok egyik fehér foltja... Már a magyar mozikban.
Vad Magyarország - filmajánló

Vad Magyarország - filmajánló

Már moziba került a "Vad Magyarország - A vizek birodalma" címû alkotás, mely évtizedek óta az elsõ nagyszabású természetfilm hazánk élõvilágáról. Egy rétisas-fészekalj sorsán keresztül repít végig bennünket Magyarország vizes élõhelyein. Kalandozunk szürkemarha gulyával a hortobágyi mocsarakban, a Balatonnál ívóhelyükre tartó balinokkal, a gemenci erdõben pedig vidrákkal, harcsákkal és táncoló szarvasokkal.