A búzasikér a búzalisztből készült, rugalmas, duzzadásra képes anyag, amely nagyban hozzájárulhat a kenyérsütés sikerességéhez. A sikér a búzaliszt fehérjetartalmának egyik legfontosabb értékmérője. A sikér hozzájárulhat a kenyér vagy más péktermék sütés utáni magasságához. A sütés előtt a liszthez kevert búzasikér nagyban hozzájárulhat munkánk sikerességéhez. (Ajánlott mennyiség: 0,5 kg liszthez kb. 1 evőkanál.)
A szejtán, más néven búzahús, a búzalisztből készült, rugalmas, hússzerű anyag, amely nagyban hozzájárulhat a növényi alapú étrendben a fehérjebevitelhez. A sikérpor ví zzel és fűszerekkel összekeverve főzve és/vagy sütve használható fel. vagy főzve kerül felhasználásra.Az íze olyan lesz, amilyen a fűszerezése: a szejtán önmagában szinte teljesen ízetlen, és nagyon jól felvesz bármilyen ízvilágot az indiaitól a mexikóiig.
Szejtán készítés - ajánlott recept videó:
VIDEO
Allergének a termékben:
glutén
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia
1587 kJ (379 kcal)
Zsír
2 g
-amelyből telített zsírsavak
2 g
Szénhidrát
5,8 g
-amelyből cukrok
0 g
Fehérje
82 g
Só
0 g
Felhasználási javaslat:
Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).
Búzahús készítése: A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Milyen diétába illeszthető:
Vegán Vegetáriánus