A csíráztatás
A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Tegyünk 1-2 evőkanál pórémagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen oszlassuk el a csíráztató edényben.
Ápolás és gondozás
Helyezzük 20°C-os világos helyiségbe, úgy hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek.
Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le. A csíranövény 10-12 nap után fogyasztható. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Mi teszi a csírát különlegessé?
"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?
Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?
Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?
Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."
(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)
Tudj meg többet a fenntartható otthon- és kertápolásról!
Szeretnéd madárbarát kertté vagy balkonná varázsolni az otthonod külső területét? Olvasd el a Zöldbolt 5 tipp a madárbarát kertért/balkonért című cikkét, amely praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogyan teremthetsz vonzó és biztonságos helyet a madarak számára a saját kertedben vagy balkonodon. Tudtad, hogy a lakosság is sokat tehet a beporzó rovarok, így például a méhek védelméért? A lakosság méhecskehotelekkel is sokat tehet a beporzó rovarok védelméért cikkünk bemutatja, hogyan hozhatsz létre méhecskehoteleket, amelyek nemcsak a kerted látványát gazdagítják, de a természetes beporzást is elősegítik, így hozzájárulva a környezetünk védelméhez.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!