Éden Prémium Bake-Free Lángos–Fánk lisztkeverék – gluténmentes, egyszerű és gyors házi finomság
Az Éden Prémium Bake-Free Lángos–Fánk lisztkeverékkel pillanatok alatt készíthetsz friss, illatos, kívül ropogós, belül puha lángost vagy fánkot.
A keverékben minden benne van, amire szükséged lehet – csak langyos vizet és kevés sót kell hozzáadnod.
A termék gluténmentes üzemben készül, így a gluténérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják. Vegán, tej-, tojás-, szója-, kukorica-, rizs- és élesztőmentes, valamint rostban gazdag tészta készíthető belőle.
Összetevők:
Kölesliszt, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogatnövelő: nátrium-hidrogén-karbonát, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Felhasználási ötletek:
- gluténmentes lángoshoz (kb. 15 db)
- gluténmentes fánkhoz (kb. 80–85 db mini fánk)
- rostban gazdag, vegán édességekhez és sós ételekhez
RECEPT: Gluténmentes fánk – elkészítési javaslat (5 db)
- 60 g lisztkeverék
- 60 g langyos víz (kb. 40°C)
- 11 g eritrit
- Kókuszolaj vagy más sütőolaj
Keverd össze az alapanyagokat, majd pihentesd a tésztát 5 percig.
Nyújtsd fél centi vastagra, szaggasd ki a fánkokat, majd süsd ki forró olajban oldalanként kb. 1 percig.
Papírtörlővel itasd fel a felesleges olajat.
RECEPT: Lángos – elkészítési javaslat (1 db)
- 65 g lisztkeverék
- 65 g langyos víz
- 1 g só
- Kókuszolaj a sütéshez
Keverd össze a hozzávalókat és pihentesd 5 percig.
Nyújtsd fél centi vastag körre, majd süsd ki mindkét oldalát forró olajban kb. 1–1 perc alatt.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Allergén információ
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
| Energia: |
1413 Kj |
| 339 kcal |
| Zsír: |
2,4 g |
| -Amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
| Szénhidrát: |
65 g |
| -Amelyből cukrok: |
0,5 g |
| Rost: |
11 g |
| Fehérje: |
9 g |
| Só: |
0,05 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
| |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos tápértéke: |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített lángos átlagos tápértéke: |
| Energia: |
1334 Kj |
1626 Kj |
| 322 kcal |
393 kcal |
| Zsír: |
18 g |
26 g |
| -Amelyből telített zsírsavak: |
15 g |
23 g |
| Szénhidrát: |
42 g |
33 g |
| -Amelyből cukrok: |
0,3 g |
0,3 g |
| -Amelyből poliolok: |
9,2 g |
0 g |
| Rost: |
5,5 g |
5,6 g |
| Fehérje: |
4,5 g |
4,6 g |
| Só: |
0,02 g |
0,06 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 32,8 g
A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.