Összetevők Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék (500g): kölesliszt [köles: Lengyelország], tápióka keményítő, útifű maghéj liszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Ajándék Aszalvány- és magmix gyümölcskenyerekhez: mazsola; aszalt, kandírozott citrom; aszalt, kandírozott narancs; aszalt vörösáfonya; mandulapálcika (az aszalványkeverék cukrot tartalmaz)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli muffinok és piskóták készítéséhez.
RECEPT GYÜMÖLCSKENYÉRHEZ
HOZZÁVALÓK:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 7 g Eden Premium eritvia MAX
- 75 g aszalvány-, és magmix gyümölcskenyerekhez
- ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
- 350 g szobahőmérsékletű víz
- 1 tasak bourbon vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS:
Keverd össze nagyon alaposan a lisztet az eritvia MAX-szal, majd dolgozd hozzá a fűszert és az aszalvány-, és magmix keveréket is. Keverd el a vízzel és a vanília aromával is. Nagyon sűrű tészta végeredmény.
Kanalazd szilikonos sütőpapírral bélelt formába (9x23 cm), igazítsd egyenletesre és előmelegített 180 fokos sütőben süsd készre 45 perc alatt alsó-felső sütéssel.
Rácson hagyd teljesen kihűlni, majd szórd porrá őrölt eritrittel. Vágd fel, 15 szelet lesz ebből a mennyiségből. A tésztába keverhetsz mindenmentes csokoládé cseppeket, és a tetejére is kerülhet olvasztott mindenmentes csokoládé.
FONTOS: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.