A sörélesztő pehely egy inaktív élesztőféleség, mely ásványianyagokban és vitaminban bővelkedhet.
A sörélesztő pehely elsősorban a vegánok körében ismert, mert a sajtos ízvilága miatt jól helyettesíti a sajtot számos receptben. Bármire rá lehet szórni, mint a parmezánt, lehet vele főzelékeket, krémleveseket sűríteni, szószokat készíteni. A sörélesztő pehely egy inaktivált élesztő, amelyet a sörgyártás során használnak - innen is ered az elnevezése. Élesztő allergiások és candidások is fogyaszthatják.
Tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban B-vitaminokkal, foszforral, káliummal, szelénnel és cinkkel, ezen kívül magas a fehérjetartalma.
Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, mártogatósokhoz, egytálételekhez, levesekhez is.

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet