Rédei Vöröskáposztamag csíráztatásra

Rédei Vöröskáposztamag csíráztatásraRédei Vöröskáposztamag csíráztatásra

"Napi vitaminadag csíranövényekből"

Vöröskáposztamag csíráztatásra.

Brassica oleracea

Származás: Magyarország
Kiszerelés: 15 g
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?

Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?

Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?

Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."

(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)

 

A vöröskáposztacsíra kiválóan fogyasztató vajaskenyérrel, salátákban, müzlikben.

Gyulladáscsökkentő hatású, fekélygyógyító és vértisztító. Sok C vitamint, B1-, B2 vitamint és ásványi anyagot (K, Ca, Mg) tartalmaz.

 

Vetés: egész évben.

Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.

A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer.

A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.

Csírázási idő: 6 nap.

Csíranövények sorozatunkban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.

Ugyanazokból a magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.

Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.

Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Gyártja: Rédei Kertimag Zrt. H-2886 Réde, Lesalja major

Környezeti információ

Csomagolása:

Papír zacskóban. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A csíráztatni való mag és csíráztató tál használatával otthon bárki önellátó módon elkészítheti a magas vitamin- és tápértéktartalmú friss csíráit.

Kapcsolódó termékek
Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában
Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhábanBruttó ár: 1 690 Ft
kosárba
Rédei csíráztató üvegedény
Rédei csíráztató üvegedényBruttó ár: 2 099 Ft
kosárba
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Zöldbolt Kalendárium 2020. - minden napra egy tipp karácsonyig!

Zöldbolt Kalendárium 2020. - minden napra egy tipp karácsonyig!

Decemberben 24 napon keresztül minden nap új ötlettel jelentkezünk, természetesen kapcsolódva a környezetbarát háztartáshoz, lelassuláshoz, nyugodt ráhangolódáshoz. Szeretnénk segíteni nektek a hangolódásban apró tippekkel, receptekkel.
Önellátás mikroszinten - Csírák és mikrozöldek!

Önellátás mikroszinten - Csírák és mikrozöldek!

Igazi szuperélelmiszerek, amelyeket otthon magad termelhetsz meg! Csak semmi utazgatás ;) Ehelyett végigkísérheted a növénykék fejlődését!