PoPoLiNi ázsiai bili (EC)

Népszerű
PoPoLiNi ázsiai bili (EC)PoPoLiNi ázsiai bili (EC)

Pelenka nélküli babáknak különösen praktikus, ovális alakú bili.

Elimination Communication-t ("EC"-t) vagy másnéven természetes csecsemőhigiéniát gyakorló családoknál elengedhetetlen eszköz.

Csökkentsd a környezetterhelést EC bilivel, használj kevesebb pelenkát!

Zöld színben.

Gyártó: Popolini
Származás: Hong Kong
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
RendelhetőVárható beszerzési idő: 5 munkanap
kedvencekhez
Ár: 2 390 Ft (1 882 Ft + áfa)
Egységár: 2 390 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

A Popolini Potty L W-free típusú EC bilije.

Mérete: Az ovális alakú bili tetején mérve 22 cm hosszú, 16,5 cm széles. A bili mélysége 13 cm.

Mi az az ázsiai bili?

Egy pici peremes műanyag edényke, amit a pisiltető felnőtt a combjai közé fog, majd fölé tartja a babát. Szélesebb karimája miatt sokkal jobban felfekszik rá a baba feneke, kényelmesebb és egyszerűbb a használata. Könnyen használható, és kis súlya révén egyszerűen hordozható. Praktikus azoknak a kisbabáknak is akik szoptatás közben szeretnek üríteni. Akkor is hasznos, ha bármely korban bilire szeretnéd szoktatni gyermekedet, mert így ölbe véve kellemesebb lehet a babának, mint ha teljesen egyedül kell a bilire ülnie. Legtöbben mégis az Elimination Communication avagy természetes csecsemőhigiénia kapcsán használják. Találkozhatunk még ezzel a módszerrel "pelenka nélküli baba" címszó alatt is, habár tudni kell, hogy a természetes csecsemőhigiéniát nagyon sokan kombinálják mosható pelenkázással is. Van aki például a balesetek elkerülése érdekében a "biztonság kedvéért" felad egy vékonyabb pelenkát, illetve az is elképzelhető, hogy csak otthon EC-zik, és ha kimozdulnak, akkor szokás szerint használja a mosható pelenkát.

Tapasztalatok szerint legideálisabb két comb, vagy lábfej közé fogva és fölétartva a babát.

De mi is az a természetes csecsemőhigiénia?

A következő beszámolókból kiderül:

"Hogyan működik az EC-zés? A gyerek már a kezdetektől fogva jelzéseket ad le, amikor pisilni vagy éppen kakilnia kell. Persze ehhez szükséges egy gyakorlott anya, és olyan, aki képes ráhangolódni a gyerek legapróbb jelzéseire is. Az EC-zős anyukák a pisire, kakira irányuló jeleket figyelik, ezekre reagálva tartják a gyereket a speciális, láb közé fogható, edény fölé.

Az EC-zést űzők leginkább a természetes csecsemőhigiéniát hangsúlyozzák a módszerrel kapcsolatban. A természetes csecsemőhigiénia persze sokkal többet jelent a pelenkanélküliségnél, sokkal fontosabb benne az anya és gyerek közötti kommunikáció, ami segíti a kicsit szükségletei kielégítésében.

...

Mikor belevágtunk, a legmegdöbbentőbb az volt, hogy mennyire egyszerű és kézenfekvő. Nem volt stressz, nem volt kényszer” – mondja Nóra és hozzáteszi: nagyon sokat tanult ebből a kísérletből az egész család, és hihetetlen volt látni, a pici csemete mennyire okos, mennyivel többre képes, mint azt sokszor a szülők feltételezik."

Forrás: Ridikül

"Ennek a módszernek azonban tulajdonképpen semmi köze az általunk ismert szobatisztaságra szoktatáshoz – teljesen megkerüli a kérdést, hiszen ha nem zavarjuk meg a csecsemő természetes érzeteit az ürítéssel kapcsolatban, nincs szükség rá, hogy helyrehozzuk azokat.

A szobatisztaságra szoktatás tulajdonképpen egy olyan probléma kezelése, amelyet maga a pelenkázás hoz létre. A gyerekeknek intellektuálisan kell újra felfedezniük, amit az érzékeik elfelejtettek, és az éveken át tartó maladaptív tanulást kell korrigálniuk.

Ennél a módszernél azonban a szobatisztaság nem végcél, hanem melléktermék – ahogy a szoptatásnak sem célja az elválasztás, még ha végül ahhoz vezet is. Nem az a cél, hogy az anya megszabaduljon egy tehertől, hanem hogy elmélyítse kapcsolatát gyermekével.

A módszer haszna tehát sokrétű: az egészségügyi és környezetvédelmi előnyökön túl elkerülhetőek vele a jellemző szobatisztaságra szoktatási problémák."

Forrás: Mindennapi Pszichológia

"A módszer lényege, hogy ébredés után, evés előtt, után, illetve bizonyos időközönként (ez kb. óránként; éjszaka, ha szükséges 2-3 körül, amikor indul a biológiai óra) felkínálom a lehetőséget, és a mozdulatsort. Az ok-okozati összefüggést elsajátítva él is ezzel, fél-egy percen belül pisil (tehát nem arról van szó, hogy 20 perceket ül a bilin, vagy tartom a WC fölé). Ha nem kell neki, vagy kész van, fel akar kelni, ezt is jelzi.

Annyira jól működött a kommunikáció, hogy a két hetesen kezdett biliztetést, vagyis a segített szobatisztaságot már a hatodik hét körül a család összes tagja sikerrel gyakorolta a legifjabb körül. A kakik 99,9%-a ment a bilibe, összesen két balesetre emlékszem, a pisik 80-90%-a sem a pelenkában landolt. 15 hónaposan a fiam már önállóan járkált a lakásban, mindenhol volt bili és ráült, ha pisilnie kellett.

Bölcsibe már szobatisztán ment, sosem volt baleset.

Mosható pelenkáztunk is – amelyről szintén már a születése előtt döntöttem – , ami az EC-vel együtt a vártnál is gazdaságosabb, kényelmesebb, higiénikusabb és környezetbarátabb megoldásnak bizonyult."

Forrás: Recity

Ha többet szeretnétek megtudni az EC-ről, javasoljuk hogy böngésszétek természetes csecsemőhigiéniát gyakorló családok blogjait (például: Ökobaba), kismama fórumok vonatkozó aloldalait.

Miért öko?

Az eldobható pelenkákkal összehasonlítva elkerülhető a nem lebomló szemét tömkelege (nagyjából 6000 darab pelenka szobatisztaságig), a mosható pelenkákhoz képest pedig kevesebb víz- és energiafelhasználással jár. Még ha kombinálod is mosható pelenkákkal, akkor is kevesebb pelenkára és mosásra lesz szükséged végeredményben.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Csomagolás nélküli termék.

Elsődleges környezeti előnye:

Az eldobható pelenkákkal összehasonlítva elkerülhető a nem lebomló szemét tömkelege (nagyjából 6000 darab pelenka szobatisztaságig), a mosható pelenkákhoz képest pedig kevesebb víz- és energiafelhasználással jár. Még ha kombinálod is mosható pelenkákkal, akkor is kevesebb pelenkára és mosásra lesz szükséged végeredményben.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Vihar a bili körül? - A szobatisztaság csecsemőkori kezdeteiről

Vihar a bili körül? - A szobatisztaság csecsemőkori kezdeteiről

A Mindennapi Pszichológia cikkében Gyarmati Andrea körüljárja a természetes csecsemőhigiénia, másnéven Elimination Communication (EC) történeti, kulturális és pszichológiai hátterét, és eloszlatja az ehhez kapcsolódó félelmeket.