Használd fel az alapanyagokat az utolsó morzsáig: a szikkadt kenyérrel sűríts levest, a tojáshéjból készíts fehérjedús smoothie-t!
Ne dobd ki, inkább neveld újra: adj második esélyt a saláta torzsájának és a zöldséghéjnak! Ha túl sokat főztél a krumpliból, tésztából vagy rizsből, használd fel a maradékot új ételek elkészítéséhez!
Tedd izgalmasabbá a klasszikus recepteket: turbózd fel a pestót répazölddel, süss tortát banánhéjból!
Éld ki a kreativitásod az újrahasznosításban, és cseréld kisebbre a szemetesedet!
A szerzőről:
Kate Turner háztáji biokertész, anyuka, újságíró, szakácskönyv író. Évek óta kreál finom és egészséges ételeket magának és családjának. Egészségtudományt tanult, több magazinban is megtalálhatóak receptjei. A Dorling Kindersley több könyvét is kiadta. A szerző további írásai a homegrownkate.com blogon olvashatóak.