Magazin

Antibiotikum-mentességet az állatoknak és az embereknek!

Miért kiemelten fontos, hogy fenntartható forrásból származó húst vegyél? És mit tehetsz még? Hallasd a hangod!

Évente mintegy 70 milliárd állat nő fel hátborzongató körülmények között az ipari tenyésztelepeken, ahol folyamatos antibiotikumos kezelés alatt állnak, hogy elkerüljék a zsúfoltság miatti betegségeket és minél gyorsabban növekedjenek.

 
Sejthető, hogy a mértéktelen antibiotikum-adagolás nemcsak az állatokra van hatással, hanem az egész élővilágra és közvetlenül az ilyen állatok húsát fogyasztó emberekre is. 

 
Ugyanis a patogének rezisztenssé válnak az antibiotikumos kezelésre, és ezzel olyan szuperbaktériumok jönnek létre amik a legerősebb antibiotikumoknak is ellenállnak. Évente 700.000 ember hal meg antibiotikum-rezisztens baktériumok okozta fertőzések miatt és tudósok szerint ez 2050-re akár az évi 10 milliót is elérheti, hacsak nem sikerül érdemben megváltoztatni az ipari állattenyésztés körülményeit.

 

Tehenek

 

Szarvasmarha-tenyésztés. Forrás: pexels.com

 
Mit tehetsz te? 

 
Nagyon is sokat. Igenis számít, hogy mennyi húst eszel és azt milyen forrásból szerzed be! Keresd a fenntartható tenyésztésből származó húsokat! Beszerzési forrásokért nézd meg a fenntartható húsfogyasztásról szóló cikkünket.

 
És most még ennél is többet tehetsz...

 
A McDonald’s - a világ legnagyobb marhahús felvásárlója - épp most dönt az új antibiotikum-politikájáról. A globális közösségi kampányok facilitálásával foglalkozó Avaaz weboldalán most aláírhatod a petíciót, melynek célja, hogy a McDonald’s hagyjon fel az antiobiotikumokon nevelt húsok felvásárlásával. 

 
A McDonald’s döntése az egész húsiparra hatással lehet. Írd alá a petíciót most itt és oszd meg ismerőseiddel!

 

 

Kapcsolódó cikkek
Hús? Vét? így teheted fenntarthatóvá!

Hús? Vét? így teheted fenntarthatóvá!

Nem szeretnél teljesen lemondani a húsfogyasztásról, mégis szeretnéd ha táplálkozási szokásaiddal minél kevésbé terhelnéd a környezetet? Mutatjuk, hogyan.
Az intenzív hústermelés környezeti hatásai

Az intenzív hústermelés környezeti hatásai

Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány "Hús Atlasz" címmel megjelent közös kiadványa.
Vegán étkezés és életmód I.

Vegán étkezés és életmód I.

Töltsd fel magad enzimdús ételekkel, és életenergiával! Mi is az a vegán étkezés? Mitõl más, mint a hagyományos táplálkozás? Mitõl adhat többet?
Kapcsolódó termékek
- 15Pap Judit: Ezerízű vegán konyhaPap Judit: Ezerízű vegán konyha
készleten
2 990 Ft2 542 Ft 2 542 Ft/1 db
kosárba
- 10Dr. Iller Barbara: Növényi étrend a teljes életért - Az orvos szemévelDr. Iller Barbara: Növényi étrend a teljes életért - Az orvos szemével
készleten
2 990 Ft2 690 Ft 2 690 Ft/1 db
kosárba
- 13Ruediger Dahlke: Peace Food - Békés táplálkozásRuediger Dahlke: Peace Food - Békés táplálkozás
készleten
3 200 Ft2 790 Ft 2 790 Ft/1 db
kosárba
- 13Vida Katalin: Idei, hazai, zöldVida Katalin: Idei, hazai, zöld
készleten
4 500 Ft3 915 Ft 3 915 Ft/1 db
kosárba
- 9Bezselics Ildikó: Magok a konyhában - hüvelyesekBezselics Ildikó: Magok a konyhában - hüvelyesek
készleten
5 490 Ft4 999 Ft 4 999 Ft/1 db
kosárba
- 8Beh Mariann: A kert konyhájaBeh Mariann: A kert konyhája
nem rendelhető
5 990 Ft5 490 Ft 5 490 Ft/1 db
- 15Éltető növények - Főzés a természet erejévelÉltető növények - Főzés a természet erejével
készleten
6 999 Ft5 949 Ft 5 949 Ft/1 db
kosárba
Vegan Milker - növényi tej készítő (ChufaMix)Vegan Milker - növényi tej készítő (ChufaMix)
készleten
16 900 Ft 16 900 Ft/1 db
kosárba