Ecoizm Víztakarékos perlátorok, háztartási csapokhoz (belső rész)

Ecoizm Víztakarékos perlátorok, háztartási csapokhoz (belső rész)Ecoizm Víztakarékos perlátorok, háztartási csapokhoz (belső rész)

Víztakarékos perlátorok háztartási csapokhoz (műanyag belső rész)

Használatukkal 60-75-85% vízmegtakarítás érhető el.

1,7 liter/perc - 85% megtakarítás
3 liter/perc - 75% megtakarítás
5 liter/perc - 60 % megtakarítás

5 év garancia! *

(A műanyag perlátor bármely szabványos csap belső vagy külső menetes foglalatában is használatható, az eddigi betét helyére rakva.)

Gyártó: Ecoizm
Származás: Olaszország
Értékelések: 5/5   3 értékelés alapján »
Termékváltozatok
1,7 liter/perc3 liter/perc5 liter/perc
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 590 Ft (465 Ft + áfa)
Egységár: 590 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás
Ma természetesnek vesszük, hogy ha kinyitjuk a csapot, akkor korlátlanul folyik belőle a tiszta csapvíz. Azonban ez nem biztos, hogy mindig így lesz. A víztakarékos perlátor egy olyan eszköz, amely úgy csökkenti a vízfogyasztásunkat, hogy azt gyakorlatilag alig vesszük észre a használat során. A perlátorok működési elve ugyanis az, hogy a csapból kifolyó vizet levegővel keverik össze, így az átfolyási érzet nem csökken jelentősen, csak maga a vízfogyasztás. Természetesen ha egy lábost akarunk megtölteni vízzel, akkor észre fogjuk venni, hogy sokkal lassabban telik meg.

Egy átlagos csapból egy perc alatt 12-15 liter víz folyik át. Az általunk kínált perlátorok ezt a mennyiséget jelentősen, 1,7/3/5 liter/percre csökkentik. Hogy ez pontosan mit jelent a gyakorlatban, arra vonatkozóan álljon itt videónk, amelyen igyekeztünk minél szemléletesebben megmutatni, hogy hogyan kell beszerelni a perlátorokat, valamint, hogy azok "hogyan viselkednek" működés közben.

 

1,7 liter/perc - ~85% megtakarítás (Ajánljuk pl. mosdókagylókhoz, fürdőszobába. Jelentősen szűkíti az átfolyást!)
3 liter/perc - ~75% megtakarítás (Ajánljuk pl. mosdókagylókhoz, fürdőszobába.)
5 liter/perc - ~60 % megtakarítás (Ajánljuk pl. mosogatómedencékhez, konyhába.)

 

 

Perlátoraink egyedi jellemzője a vízkőmentes kivitel, amelynek köszönhetően gyakorlatilag korlátlan élettartamuk.

A klasszikus perlátorok acél hálójában használat közben lerakódik a vízkő és az károsítja a szűrőt. A háló-kiképzésük miatt a víz meg tud akadni bennük, ami a baktériumok elszaporodását is eredményezheti.

Ezzel ellentétben víztakarékos perlátorainkban az acélháló műanyaggal van helyettesítve, melynek nagyobb az áteresztő képessége, így megelőzi a vízkő lerakódását még hosszú használat után is. Perlátorunk belső nagy áteresztő lemezeinek alakja segíti a gyors kiürülést a csap elzárása után, így nincs visszamaradt víz sem.

Ha a perlátor elszennyeződik, akkor az egy fogkefével könnyedén kitisztítható.

A különböző perlátorok színei:
1,7 liter/perc - 85% megtakarítás - citromsárga
3 liter/perc - 75% megtakarítás - rózsaszín
5 liter/perc - 60 % megtakarítás - okkersárga


* Az 5 éves időtartamú garancia rendeltetés-szerű használat és időközönkénti tisztítás mellett érvényes.
Értékelések (17)
Mihály Péter - 2020.12.29. 19:07
Aki nem 100%-ig biztos benne, hogy ez a műanyag betét biztosan kényelmesen passzolni fog a meglévő fém gyűrűbe, annak érdemes rááldozni plusz 200 Ft-ot ennek a krómozott fémgyűrűvel + tömítéssel ellátott változatára, melyet egyszerűen csak fel kell csavarni a csapra. A mi meglévő (új) csapunk csatlakozója teljesen szabványos és a megfelelő kivitelt vettük a betétből, azonban a fémgyűrű menete kissé gyári hibásnak tűnik. Emiatt a már benne lévő betétet is nagy nehezen lehetett csak kivenni a gyűrűből, az itt vásárolt újat pedig nehéz volt beletuszkolni, és nem is lehetett teljesen végigtolni (egy kellően vékony tömítőgyűrűvel azonban sikerült felcsavarni a csapra, szivárgásmentesen). Maguk a betétek majdnem teljesen kinyitott csapok esetén tartják a specifikált átfolyás értékeket (kimértem), így nagyon víztakarékosak :) Az 1,7 l-es verzió véleményem szerint megfelel fürdőszobai mosdókagylóba, az 5 l-es verzió kellően erős sugarú mosogatáshoz, de mosogatókefe használata mellett akár a 3 l-es is használható.
Szirmay Katalin - ZÖLDBOLT - 2019.11.14. 13:24
Kedves Tomo! Sajnos csak ebben az egy (szabvány) méretben árusítjuk. Ha bontatlan, vagy legalábbis használatlan a termék, hozza vissza boltunkba, vissza tudjuk téríteni az árát.
Tomo - 2019.01.24. 17:22
Kedves Zöldbolt!Vásároltam 5db belső részt.Nagyon szuper mindenhol ki is cseréltem. Sajnos a mosogató csap-é sajna kisebb átmérőjű. Lehet ilyen kisebbet vásárolni önöknél?köszönöm!
Szilvia - 2017.03.20. 17:12
Megvettem az 5 literest és a 3 literest. Az 5-ös a fürdőszobai mosdóban kapott helyet, a 3-as a mosogatón. Ez utóbbi míg a víz használatát csökkentette, addig a mosogatás idejét növelte, nagyon lassan vitte le a habot az edényekről. Úgyhogy megcseréltem a kettőt, és így már sokkal hamarabb végzek a mosogatással, mégis jóval kevesebb vizet használok, mintha a hagyományos szűrő lenne a csapon. :) Kezdődnek először az 5 literest ajánlom, utána lehet próbálkozni a 3 literessel. :)
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2014.11.25. 11:34
Kedves Nóra! Ahhoz való perlátorunk nincsen, csak a fenti külső vagy belső menetes változatok, 22X1-es ill. 24X1-es menettel. Viszont az az igazság, hogy szerintünk egy kádtöltő csaphoz felesleges lehet is a perlátor. Hiszen ott az a cél általában, hogy megtöltsük a kádat. A perlátor használatával ez az idő, amíg megtelik a kád megnövekedik, ami kényelmetlen lehet. :) A perlátorokat inkább mosdó- és mosogató-csapokhoz ajánljuk.
Nóra - 2014.11.15. 14:09
Kedves Zöldbolt! Érdeklődnék, hogy kádtöltő csaptelephez nincs ilyen perlátor? Kicsit nagyobb kellene kb. 2,5 cm átmérőjű. Sima csaptelephez jól bevált. Köszönöm, Nóra
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2014.03.10. 11:08
Kedves Dániel! A kezdetektől fogva szerepel az adatlap alján "A különbözõ perlátorok színei" után részletezve. :)
Dániel - 2014.03.10. 07:01
Praktikus lenne, ha a terméklapon szerepelnének a színek. Ha otthon lapul egy fiókban egy perlátor, akkor 1 év múlva igen nehéz kitalálni csak szín alapján, beszerelés nélkül, hogy ez melyik is volt?!
Zsolt - 2012.08.06. 14:00
Megrendeltem, és - bár kétségeim voltak - egyáltalán nem csalódtam!!! Egyértelműen, mérhetően csökkenti az átfolyó víz mennyiségét (és ez a takarékos zuhanyfejre is igaz). Azóta már szüleimnél is ilyenek vannak, és most rendelem apósomnak is az ellátmányt. :) A honlapot egyébként a bemutató videókkal, a részletes leírásokkal és a véleményekre történő gyors reagálásokkal kiemelkedően korrektnek tartom. Abszolút ajánlani fogom minden ismerősömnek. Sok sikert a jövőre nézve!
Zöldbolt vásárló - 2012.05.05. 08:02
Én több helyszínen is mértem, teljesen változó az eredmény, csapteleptõl, víznyomástól, stb. függ az áteresztés. Nem is várható el, hogy mindenhol katonásan ugyanaz legyen az eredmény. Ha valaki meg akar gyõzõdni a takarékosság mértékérõl, akkor mérje meg a saját esetében a jelenlegi csapjánál a térfogatáramot, cserélje ki a perlátort és mérje meg akkor is. Jó, ha felírsz magadnak egy % számítást is, az így mutatkozó szám általában elég meggyõzõ. Amit mértem különbözõ helyszíneken 1,7 liter/perc perlátornál (sárga): 1,6 / 2,2 / 2,2 / 2,1 / 2,4; 3 liter/perc perlátornál (rózsaszín): 3,1 / 3,8 / 3,8 / 4,6 / 4,4. Érdemes esettel vízkõmentesíteni, az apró menetet is egy használt fogkefével megtisztítani. Nekem is az volt a tapasztalatom, hogy van amelyik „foglalat”-ba illik a perlátor, de van amelyikbe nem, ez sajnos lutri, amíg meg nem nézed, nem tudhatod biztosra elõre.
Zöldbolt vásárló - 2012.05.04. 12:45
Már egyszer írtam, hogy összevissza csobogott a víz, nem akart rendesen jönni, Adrián javasolta, hogy vegyek hozzá új foglalatot, de sajnos nem jutottam el odáig, mára terveztem. Ezért tegnap kíváncsiságból (mivel úgyis újat akartam venni) szétszedtem a perlátort, hogy hogy is néz ki belülrõl. És lássatok csodát, miután újra összeraktam, tökéletesen mûködött. Lehet, hogy az elején nem volt rendesen összepattintva, a lényeg, hogy most jobb, mintha új lenne :-)
Zöldbolt vásárló - 2012.03.26. 02:22
Kipróbáltam: nagyon bejött. Elõször a mérést végeztem el. Az "1,7 literes" nálam 1,9 liter valójában, a "3 literes" 4 liter; de ez mellékes. Iszonyat szuper. A 4 liter/perc azt jelenti, hogy nem enged többet - ha mindkét csapot teljesen kinyitod, akkor sem. Nagyon hatékony. A go green zuhanyfejjel kombinálva nálunk 7 köbméterrõl 4-re csökkent a fogyasztás. Ez 40%-os megtakarítás. Nem semmi. Ja, a legkisebb is klassz, de nem javallott (keveset enged). A legnagyobb áteresztõképességû csak türelmetlen vödörtöltõknek javasolt.
Zöldbolt vásárló - 2012.03.02. 09:49
Tapasztalatom, hogy külsõ perlátort kell venni hozzá és müködik.
Zöldbolt vásárló - 2012.03.02. 07:33
Reméljük Antikával hamarosan tisztázódik a félreértés (küldtünk Neki perlátor foglalatokat). Azt javasoljuk, hogy a perlátor belsõ részt csak akkor vegyétek meg, ha meggyõzõdtetek róla, hogy a Ti csap fejben lévõ szûrõtök kivehetõ! Ha nem akkor a foglalattal együtt kell megvásárolni a perlátort. Lásd itt: http://www.zoldbolt.hu/termek/viztakarekos-perlatorok-krom-kulso-menetes vagy itt: http://www.zoldbolt.hu/termek/viztakarekos-perlatorok-krom-belso-menetes
Zöldbolt vásárló - 2012.02.29. 13:12
Sajnos én is vettem 3 db ot és egyik sem jó nem lehet beletenni ez a takarékosság nem jött össze. Drága tanulópénz.
Zöldbolt vásárló - 2012.02.16. 13:27
Kedves Otish! Mi sok csaphoz használtuk már és eddig nem volt találkoztunk ilyen problémával. Egy dologra tudunk gondolni: mivel látjuk, hogy csak belsõ részt vásárolt lehet hogy érdemes lenne egy perlátor foglalatot is vásárolnia (200 Ft), így a saját foglalatával remélhetõleg nem lesz ilyen gond. Üdvözlettel, Zelenák Adrián /ZÖLDBOLT/
Zöldbolt vásárló - 2012.02.14. 17:08
Vettem kettõt az 1,7-esbõl, egyet a fürdõbe, egyet a konyhába. Viszont a fürdõszobai elég egyenetlenül folyik, a vízsugár izeg-mozog, a külsõ pereménél pedig picit oldalra fröcsköl. A konyhai ezzel szemben normálisan, egyenesen folyik. Próbáltam igazítani a fürdõsön, hátha rosszul csavartam vissza a fejet, de úgy tûnik, minden úgy van, ahogy kell. Normális, hogy így folyik a víz? Van valakinek ötlete? Lehet az a különbség oka, hogy a konyhai csapfej külsõ, a fürdõi meg belsõ menetes?
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír zacskó. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Használatával csökkenthető a vízfogyasztás, fűtési energia takarítható meg, aminek eredményeképpen csökkenthető a széndioxid kibocsátás is.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Vízmentő ötletek! 5+5 pont mit tehetsz érte...

Vízmentő ötletek! 5+5 pont mit tehetsz érte...

Talán nem kell ahhoz földművesnek lenni, hogy lásd az elmúlt hetekben drámai szárazság pusztít Magyarországon. Mi viszont nem végletekig elkeseredni és klímaszorongani szeretnénk, hanem tippeket adni ahhoz, hogy mi mindent tehettek egyénileg azért, hogy ne érezzétek olyan tehetetlennek, kiszolgáltatottnak magatokat ebben a helyzetben. Lesznek elég meghökkentő ötleteink is, szóval kérünk bennetek fogadjátok nyitottsággal ezeket is.
Újabb kalóztámadás a hulladékok ellen

Újabb kalóztámadás a hulladékok ellen

Augusztus 4-én indul a hatodik Tiszai PET Kupa
Hogyan óvhatod Te is bolygónk vízkészleteit?

Hogyan óvhatod Te is bolygónk vízkészleteit?

Akár csapból folyik, akár természetes ökoszisztémák formájában találkozunk vele, a víz olyan kincs, ami egyre inkább aranyat ér. Íme néhány tipp, hogyan vigyázhatsz rá Te is!
Víztakarékosság

Víztakarékosság

Századunkban a víz egyre nagyobb kinccsé válik; igen fontos tehát, hogy megfontoltan, tudatosan használjuk. Otthonainkban is sokat tehetünk a víztakarékosságért, íme néhány egyszerű, de hatékony megoldás. Kezdjük rögtön a zuhanyozással.
Magyar fejlesztés: így lesz esővízből ivóvíz

Magyar fejlesztés: így lesz esővízből ivóvíz

A mélyszegénységben élők ivóvízgondjain segíthet a WHO által engedélyezett szűrési módszert továbbfejlesztő magyar eszköz. A "Tiszta vizet a pohárba" nevű projekt keretében született, esővizet ivóvízzé alakító különleges vízszűrő berendezést magyar tervezők alkották meg.
Százezer forintot folyatunk el évente

Százezer forintot folyatunk el évente

Mennyi vizet pazarol el egy magyar háztartás, és mennyit takaríthat meg? Mennyit fizetünk azért, mert ivóvízzel öblítjük a vécét? Víztakarékosság a filléres megoldásoktól a több tízezer forintos beruházásig.
Víz, a folyékony arany

Víz, a folyékony arany

Pazarlás. A mai kor embere – a világ legtöbb pontján - egészen magas szinten mûveli ezt a tevékenységet. Ott van példának okáért a víz. Sokak számára teljesen természetes, hogy bárhol, bármikor, bármekkora mennyiségben hozzájuthat, s meg sem fordul a fejében, hogy ez nem lesz mindig így. A „folyékony aranyként” is emlegetett természeti erõforrás rögzült beidegzõdésünk ellenére igenis véges, s ennek megfelelõen kellene bánnunk vele.