Rédei Macskafű vetőmagkeverék - 50 g

Rédei Macskafű vetőmagkeverék - 50 gRédei Macskafű vetőmagkeverék - 50 g
Rédei Macskafű vetőmagkeverék - 50 gRédei Macskafű vetőmagkeverék - 50 g

A házi kedvencünknek egész éven át friss vitaminokat és ásványi anyagokat biztosíthatunk a fűkeverékkel. A macskafű megelőzi a lenyelt szőszálak által okozott bélelzáródást is.

Macskafű termesztése a benti cicák esetén szinte kötelező, hiszen a a mosakodáskor lenyelt szőrszálak szőrgolyóvá összeállva bélelzáródást okozhatnak, a fű rágcsálása viszont segít ennek elkerülésében. A kinti-benti cicák tavasztól őszig kint is tudnak igény szerint csipegetni, ezzel a keverékkel viszont minden évszakban különösen vitamindús tápanyagokat kapnak.

Származás: Magyarország
Kiszerelés: 50 g
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Nem rendelhető
kedvencekhez
Ár: 419 Ft (330 Ft + áfa)
Egységár: 8,4 Ft/1 g
Értesítést kérek amint a termék újra elérhető lesz!
Termékleírás

A cicák az ébren töltött idejük 60%-át mosakodással töltik. A finom szőrszálak azonban gyakran a gyomorba kerülnek, ahol csomóvá állhatnak össze, és bélelzáródást okozhatnak. Nem véletlen, hogy a kerti macskák gyakran segítik az emésztésüket egy kis fű rágcsálásával. A benti cicáknak ezért nélkülözhetetlen, hogy mindig rendelkezésre álljon egy kis macskafű. Emellett a macskafű sok vitaminnal és ásványi anyaggal is hozzájárul kedvencünk egészségéhez.

Vetés: lakásban egész évebn vethető cserépbe, ládába, de március-áprilistól teraszon és kint a kertben is nevelhető. Vessük 3-4 hetente, hogy mindig zsenge, friss fű legyen a kedvencünknek. A magokat jól összekeverve 0,5 cm mélyre, jó sűrűre vessük. A vetést tartsuk nedvesen, a növény 10-15 nap után éri el a megfelelő méretet.

Felhasználás: a fű 10 cm-es magasságnál vágható, vagy hagyhatjuk a cicát a növényből szabadon rágcsálni is.

Hazánkban is előforduló, nem invazív, GMO-mentes gabonafélékből álló keverék, mely az esetleges felmagzás, máshova átterjedés esetén sem okoz gondot. 

Összetétel: 80% zab, 20% réti komócsin.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Papír zacskóban. Kérjük használat után dobja szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye: 

A csávázatlan vetőmagok használata hozzájárul ahhoz, hogy a beporzók veszélyeztetése nélkül egészséges, ízletes növényeket tudjunk termeszteni. A macskafű zöld folt a lakásban, biztosítja a benti cicák egészségét, és eközben természetesen folyamatosan oxigént termel. Hazai termesztésű mag, honos gabonafélék keveréke.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked