Komposztáló láda, komposzt keret - újrahasznosított műanyag lécekből (650 literes)

Népszerű
Komposztáló láda, komposzt keret - újrahasznosított műanyag lécekből (650 literes)Komposztáló láda, komposzt keret - újrahasznosított műanyag lécekből (650 literes)
Komposztáló láda, komposzt keret - újrahasznosított műanyag lécekből (650 literes)Komposztáló láda, komposzt keret - újrahasznosított műanyag lécekből (650 literes)Komposztáló láda, komposzt keret - újrahasznosított műanyag lécekből (650 literes)Komposztáló láda, komposzt keret - újrahasznosított műanyag lécekből (650 literes)

Ez a komposztáló keret Nyugat-Magyarországon szelektíven begyűjtött műanyag hulladékok PET-en kívüli részéből (HD-PE), Tatabányán készül.

A fa komposztálónál tartósabb, különösen hosszú élettartamú komposztláda.

~ 650 liter űrtartalom

Származás: Magyarország
Értékelések: 4.75/5   4 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 17 990 Ft (14 165 Ft + áfa)
Egységár: 17 990 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Samponos, tusfürdős, kozmetikumos, tisztítószeres (akár hypos) műanyag flakonokból és a PET plakonok műanyag címkéiből készül ez a remek komposztáló keret. 100%-ban ilyen újrahasznosított, Magyarországon begyűjtött csomagolásokból készül.

Igen, érdemes kimosva szelektíven gyűjteni ezeket a hulladékokat! Így nem a szeméttelepre kerülnek ezek a csomagolások, hanem újjászülethetnek!

 

Az összeállított komposztáló keret belső méretei: 90x90x80 cm (~650 liter)

A csomag tartalma:
18 db 11 cm magas léc,
4 db 5,5 cm magas léc

A lécek vastagsága 15 mm.

Súly: ~ 28 kg

 

 

A termék alkalmas a ház körül keletkező kerti, illetve konyhai zöld hulladékok komposztálására. A ~650 literes es komposztláda egy kb. 500 m2-es kert mindennapi gondozásából keletkező nyesedékek a szerves trágyává történő átalakításához elegendő.

A komposztáló láda összeállítása:

A lécek egymásba illesztéséhez gumikalapácsot ajánlunk használni!

Az érett komposztot a következő módokon tudjuk kitermelni:

 1. Rendszeresen kevergetjük a komposztot, így egységesen érett komposztunk lesz. Így a folyamat hamarabb lezajlik, mint kevergetés nélkül
 2. Kilapátoljuk a komposztálóból az egész tartalmát, érdemes a tetején lévő frissebb komposztot máshová tenni, mint a mélyebben található érett komposztot. Az érett komposztot átrostáljuk, a rostán fennmaradt nagyobb darabokat visszateszük, a kisebb darabokat, illetve az érett, morzsalékos komposztot pedig felhasználhatjuk a kertben. Ez a komposzt még elég erős lehet, így érdemes földdel keverni, hogy nehogy kiégesse a fiatal növények, palánták gyökerét.
 3. Félrehúzzuk a friss komposztot az egyik oldalra, kivesszük alulról az érett komposztot, majd a friss komposztot a másik oldalra húzzuk, és kivesszük alulról az érett komposztot a másik oldalon.
 4. Szétbontjuk a komposztálót, és az így keletkezett komposztot felhasználjuk - ha még egy része friss, átrostáljuk, ha hagytuk beérni a tetején lévő komposztot is, akkor az egészet felhasználhatjuk. Ezután a komposztálót visszaépítjük, és  beletesszük az új zöldhulladékot, és a rostán fennmaradt friss komposztot.
 5. +1 tipp: A komposztáló magaságyásként is használható, ha több komposztkeret áll rendelkezésre. A komposztálót a 3/4-éig telítse meg komposzttal, ezután kezdje használni a másik komposztálót. Februártól már ne használja az erre a célra kijelölt komposztálót. Márciusban kezdődhet a vetés. Erre a megoldásra ITT találhatunk egy példát. 

A komposztláda magaságyásként történő felhasználása:

Ezt a komposztládát magaságyás funkcióban is felhasználhatjuk. Egy ládából készíthetünk egy, vagy két magaságyást is.

Ha egy magaságyást készítünk a teljes komposztálóból:

Kapunk egy kb. 80 cm magasságú ágyást, amit fel kell majd töltenünk a magaságyáshoz szükséges alapanyagokkal: rönkökkel, ágakkal, kerti hulladékkal, komposzttal és/ vagy trágyával, termőfölddel. Ebben ritkán kell majd földet cserélni, mivel az alsó rétegek még hosszú időn keresztül komposztálódnak, ezért tápanyaggal látják el az ágyást. 

Ha a komposztálót két részletben rakjuk össze:

Így két kisebb keretet kapunk. A keret magassága kb. 40 cm lesz. Itt az alsó rétegbe már ne tegyünk rönköket, csak ágakat, mivel a termőföld vastagsága minimum 15-20 cm kell, hogy legyen. Az alacsonyabb magaságyásban a komposztálódási folyamat - rönkök híján - hamarabb befejeződik.

A magaságyás elkészítése:

 1. Ha vakond lakik a kertünkben, alulra tegyünk vakondhálót.
 2. Opcionális: Gondoskodhatunk beépített öntözésről. Erről ebben a videóban találunk részletes ismertetőt. Dörken lemez és tófólia együttes használatával ebben a keretben is megoldható.
 3. Béleljük ki a keretet oldalát kartonpapírral, geotextillel, vagy dörken lemezzel.
 4. Rétegezzük az anyagokat a megadott sorrendben (ágak-kerti hulladék-komposzt/trágya-termőföld). A termőföld réteg minimum 15-20 cm magasságú legyen.
 5. Ültessük bele a növényeket.
 6. Opcionális: Ha már kikeltek az elültetett növények A növények között mulcsozzuk, takarjuk le a talajt szalmával vagy kartonpapírral, így kevesebbet kell majd locsolnunk és gyomlálnunk.
Értékelések (8)
Andrew - 2022.05.07. 18:05
I think these are great! I used one for a compost pile. And the other, I made two small raised beds with geotextile. Great product. I want more!
Andrea - 2021.03.03. 12:34
Kedves Katalin! Nagyon köszönöm válaszát! Nagyon sokat segített a döntésben! :)
Szirmay Katalin - ZÖLDBOLT - 2021.03.03. 10:07
Kedves Andrea! Az érett komposztot a következő módokon tudja kitermelni: 1) folyamatosan kevergeti a komposztot, így egységesen érett komposztja lesz, és a folyamat hamarabb is lezajlik, mint kevergetés nélkül 2) kilapátolja a komposztálóból az egész tartalmát, majd rostálás után a nagyobb darabokat visszateszi, a kisebb darabok helyben komposztálódnak, ez nem okoz gondot a növényeknek 3) félrehúzza a friss komposztot az egyik oldalra, kiveszi alulról az érett komposztot, majd a friss komposztot a másik oldalra húzza, és kiveszi alulról az érett komposztot a másik oldalon 4) szétbontja a komposztálót, és az így keletkezett komposztot felhasználja, majd a komposztálót visszaépíti, és visszateszi bele a friss komposztot. +1 tipp: A komposztáló magaságyásként is használható, ha több komposztkeret áll rendelkezésre. A komposztálót a 3/4-éig telítse meg komposzttal, ezután kezdje használni a másik komposztálót. Februártól már ne használja az erre a célra kijelölt komposztálót. Márciusban kezdődhet a vetés. Egy példa: https://zartkert.blog.hu/2018/04/22/magasagyas
Andrea - 2021.02.26. 08:53
Kedves Zöldbolt! Nagyon tetszik a termék, amit szeretnék megkérdezni, hogy ebből a típusú komposztáló keretből milyen módon történik az érett humusz kitermelése, mivel úgy látom, hogy oldalán nem nyitható, nem szedhető szét. Válaszukat előre is köszönöm!
László - 2020.06.22. 15:22
A képen láthatóhoz képest, kicsit más: sötétszürke (ami nem baj) és a lapok a belső oldalon könnyítettek, nem tömörek, simák mint a képen (így gondolom alapanyagot spórolnak meg vele), ami valószínűleg a tartását rontja. Az összeszerelése a 12 éves fiamnak kb. 5 percbe került egy gumikalapáccsal. A tartása a fentiek ellenére megfelelő, a színe kifejezetten előnyös.
Viktória - 2019.04.30. 14:12
A valaha volt legjobb komposztáló ládánk! A családba már a sokadikat vesszük, mert mindenki rákívánt, de megválnunk még egytől sem kellett (van, ami 7 éve üzemel). Mindent kibír, és könnyen kezelhető, ennél jobbat még nem találtak ki.
Dóra - 2016.10.25. 20:50
Nekünk bevált a láda! Az összeillesztése nehezebb, mert nem mindig passzolnak a nútok, de egy erős kalapáccsal ez orvosolható. Nagyon masszív és egyben is lehet mozgatni, nem esik szét.
Lajos - 2016.09.22. 09:50
Klassz láda, jobb mint a fa, amit megkezd a komposzt anyaga. Egyedüli nehézsége első alkalommal az összeillesztés, mivel a fröccsentett műanyagot néhol nem megfelelően vágták ki, s az összerakásával azért lehet legózni, melózni. Egyébként hibátlan.
Környezeti információ

Csomagolása:

Minimális műanyag pántszalag. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség energiaigényesen előállított és környezetszennyező műtrágyára.

Magyarországon begyűjtött és újrahasznosított műanyagból készült!

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Komposztálás lakásban? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan!

Komposztálás lakásban? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan!

Miért jobb ez a konyhai mini komposztáló, mint ha csak a szemétbe tenném a zöldhulladékot? Nem büdös a komposztáló? Mennyire megerőltető a beltéri komposztáló használata? Mire figyeljek, ha gyerekem van? Erre, és még sok más kérdésre is választ kapsz!
Nagyon bejött Bécsnek a zöld föld

Nagyon bejött Bécsnek a zöld föld

A Guter Grund nevet viselő virágföldet a város zöldhulladékának felhasználásával állítják elő, ráadásul teljesen tőzegmentes és a bio-termesztésben is felhasználható.
Hogyan zöldíthetjük az óvodát, iskolát? 6 tipp gyerekeknek és pedagógusoknak

Hogyan zöldíthetjük az óvodát, iskolát? 6 tipp gyerekeknek és pedagógusoknak

Induljon zölden az oktatási év!
Tényleg a lebomló műanyag lenne a megoldás?

Tényleg a lebomló műanyag lenne a megoldás?

Lebomló műanyag. Ugye milyen jól hangzik? De miről is van szó valójában? Időnként felmerül a kérdés, hogy miért nincs például lebomló szemeteszsákunk? Válaszolunk. :)
Mihez kezdj az avarral? 5+1 tipp a környezetvédelem jegyében

Mihez kezdj az avarral? 5+1 tipp a környezetvédelem jegyében

Égetés? Zsákolás? És az alternatívák?
Óvatosan bolygassuk a rőzserakásokat – vigyázzunk a sünökre!

Óvatosan bolygassuk a rőzserakásokat – vigyázzunk a sünökre!

Az ősz beálltával a sünök búvóhelyeket keresnek. Így tudsz segíteni nekik és vigyázni rájuk!
Komposztálás a városban

Komposztálás a városban

Társasházban laksz és komposztálni szeretnél? Íme néhány hasznos információ hozzá!
Tavaszi képzés a mélymulcsos talajművelésről

Tavaszi képzés a mélymulcsos talajművelésről

Érdekel a környezetbarát kertészkedés? Szeretnél egészséges talajon növényeket termeszteni? Akkor látogass el a mélymulcsos talajmegújítási formát bemutató gyakorlati képzésre az ország egyik legszebb falvába, Gömörszőlősre!
Amit a házi komposztálásról tudni kell

Amit a házi komposztálásról tudni kell

Te próbáltad már?
A lombkomposztálás szubkultúrája

A lombkomposztálás szubkultúrája

Újabb melegrekordokat döntögetõ nyár után végre valahára megérkezett a csendes õsz, s miközben láthatatlan ecsetével átszínezi a lombokat, a természet világától – tán végleg – elszakadt, modern kultúra kertvárosi képviselõi kedvelt szezonális idõtöltésüknek, az avarégetésnek hódolnak. Kár.