Rédei vetőmag - Saláta (Lollo bionda és rossa)

Rédei vetőmag - Saláta (Lollo bionda és rossa)Rédei vetőmag - Saláta (Lollo bionda és rossa)
Rédei vetőmag - Saláta (Lollo bionda és rossa)Rédei vetőmag - Saláta (Lollo bionda és rossa)

Csávázásmentes vetőmag.

"Nagymama konyhakertje - könnyen termeszthető zöldségek" vetőmag sorozat része!

Folyamatosan szedhető, dekoratív!

A csomagban kétféle fodroslevelű saláta magja található.

Származás: Magyarország
Kiszerelés: 2 x 3g / tasak
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 279 Ft (220 Ft + áfa)
Egységár: 46,5 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

A lehető legkisebb ökolábnyomú zöldség a házad mellett terem! Gyalogos szállítás, vegyszermentes termelés, méltányos - önkéntes - munkakörülmények...

A "Nagymama konyhakertje" sorozat a legkönnyebben termeszthető fajtákat tartalmazza, hogy könnyen szerezz sikerélményt zöldségkertészként! Ha van kerted, vagy akár balkonod, vágj bele már most!

Lactuca sativa - Lollo Rossa és Lollo Bionda

Tavasztól őszig vethető dekoratív tépősaláta. A tasakba lévő két színű fajta (a Lollo bionda sárgás-zöld, a Lollo rossa vörös) egymás mellett nagyon mutatós és folyamatosan szedhető csemege. Levelei fodrosak és sokáig ropogósak maradnak. Egy alkalommal 4-5 levélnél többet ne szedjünk le, hogy tovább növekedhessen.

Lollo Rossa

Szakaszosan egész évben vethető. Levélrózsát fejleszt, fodros, sárgászöldes levelekkel. melyek piros szegélyben végződnek. Levelei folyamatosan szedhetők.

Lollo Bionda

Dús levélrózsát fejleszt fodros, sárgászöldes, ropogós és finom levelekkel, melyek folyamatosan szedhetők. A saláta csírázását hátráltatja a túl magas hőmérséklet (20 °C felett), ezért még a nyári termesztésre alkalmas fajtákat se vessük el 20 °C feletti nyári hőségben, ha nem tudunk számukra folyamatosan nedves talajt biztosítani.

Tipp: A saláta jó szomszédja a bab, borsó, uborka, káposztafélék, retek, paradicsom, hagyma. Ne ültessünk a saláta mellé petrezselymet, zellert és céklát. Állandóan tartsuk nedvesen a salátát, szárazságban hamar magszárat hoz és az íze is keserű lesz. A palántázott saláta hamarabb megy magszárba, mint a helybevetett.

Vetés: szabadföldbe III-VII. hó között, 25 cm sortávolságra.Kelés után 20 cm tőtávolságra ritkítjuk.

A nyári saláta vetéshez tegyük a magot egy polietilén zacskóba, nedves homokba és tartsuk egy napot a hűtőben, majd másnap az esti órákban vessük ki.

Vetésmélység 0,5-1 cm.

Optimális csírázási hőmérséklet 10-18°C.

Szabadföldön, a nyári 20 °C feletti hőmérsékleten nem csírázik a saláta. Nagy hőségbe ne vessük ki!

Szedés: a vetéstől függően IV-IX.

Egy tasak tartalma 40-50 folyóméter vetésére elegendő.

Csávázásmentes termék! Miért fontos ez?

A csávázás vegyszeres vagy hőhatáson alapuló védekezés a vetőmag felületére tapadt belsejében levő kórokozók elpusztítására. Sajnos a vegyszerrel, főleg a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagok veszélyt jelenthetnek a rovarvilág, főleg a különböző méhfajták számára. Az elmúlt években több méhész által megfigyelt tömeges méhpusztulások mögött is a neonikotinoidokkal, vagyis rovarirtó  hatású csávázószerek állhatnak, illetve a madarak számának csökkenése is részben a mérgezett rovarok elfogyasztásával, illetve a rovarállomány csökkenésével magyarázható. Csávázásmentes, bio vetőmagokat választva biztosra mehetsz, hogy az általad nevelt növények vegyszermentesek, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Papír zacskóban. Kérjük használat után dobja szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye: 

A csávázatlan vetőmagok használata hozzájárul ahhoz, hogy a beporzók veszélyeztetése nélkül egészséges, ízletes zöldségeket tudjunk termeszteni. Háztáji élelmiszer-termesztéssel csökkenthetjük leghatékonyabban ételeink ökolábnyomát.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Föld Napja 2021 - Mit tehetsz az életet adó bolygóért ma?

Föld Napja 2021 - Mit tehetsz az életet adó bolygóért ma?

A természet ki van szolgáltatva az emberiségnek, ahogy az emberiség is a természetnek. Mit tehetsz te, hogy helyreállítsd a természet egyensúlyát? Többet, mint gondolnád.
Tavaszváró tippek kertbarátoknak és balkonkertészeknek

Tavaszváró tippek kertbarátoknak és balkonkertészeknek

Balkonkert? Konyhakert? Vetemény? Tippek és ötletek kertrajongóknak!