Szeretnél illatos almás pitét, pizzát, friss, ropogós kiflit sütni Labival, az erdő pékjével? Hidd el, remek móka lesz! Labi, az erdő pékje könnyedén megtanít sütni téged is, akárcsak Nudlit, a feneketlen bendőjű kisrókát. Vajon melyik péksüti lehet Nudli kedvence? A spenótos békazsömle vagy a vicces nevű bomboloni?
A történetekből megtudhatod azt is, hogyan etesd Ragacs Rozit, a kovászt, hogy sokat pukizzon, vagy hogyan készíts vámpírfogat a grissiniből.
A könyv egyik szerzője Szabadfi Szabolcs, akit Szabi, a pék néven ismert meg az ország. Három évtizede gyakorolja a pékszakmát határon innen és túl. 2012-ben indította el kovászos kenyereiről és látványos pékáruiról híressé vált pékségét a Panificio il Basilico-t, amelyet továbbiak is követtek. Szerepelt tévés gasztro-reality ítészeként, egyedüli pékként választották be az August Escoffier Lovagrendbe, majd 2020 tavaszán szerzett országos követőtábort, amikor tízezreket tanított élőben kovászos termékeket sütni. Szentendrén él és dolgozik nap mint nap, hogy minél több ember asztalára kerülhessen minőségi pékáru: „Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!”
Labi, az erdő pékje, a zsemleszínű labrador, aki jóllakatja az erdőt: „Szabi rám bízta 17 titkos receptjét, és azzal a küldetéssel indított útnak, hogy keltsem életre az erdő elhagyatott pékműhelyét. Az erdő lakói – Nudli, a kisróka; Masni, a mókus; Virgonc, a mosómedve – már velem tartanak. Gyere velünk te is, süssünk együtt, lepje el a lisztfelhő az egész erdőt!”
Baracsi Gabi rajzaival
Kukkants bele virtuálisan is!
VIDEO
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!