Miswak (Siwak) - természetes, fa fogkefe

Népszerű
Miswak (Siwak) - természetes, fa fogkefeMiswak (Siwak) - természetes, fa fogkefe

...vagy más nevein: miswaak, siwak, sewak.

Az arakfa (Salvadora Persica) ágából készülő természetes fogápoló eszköz, amely segítségéve fogkrém használata nélkül tisztíthatjuk a fogunkat.

A Salvadora Persica ág nedve több mint 70 alkotóelemet tartalmaz, amely jótékony hatással van a fogak és az íny állapotára. Hatásosságát és egészségességét több 100 tanulmány vizsgálta és bizonyította.
Használatát a World Health Organization is ajánlja!

A fa természetes jellegéből adódóan változó vastagságú darabok!

Származás: Pakisztán
Kiszerelés: 1 db/ csomag
Értékelések: 4/5   2 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 990 Ft (780 Ft + áfa)
Egységár: 990 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

A vákumcsomagolásban lévő miswak ~20 cm hosszú.

A fa természetes jellegéből adódóan változó vastagságú darabok!

Íze kissé kesernyés, tormára emlékeztető, elsőre szokatlan lehet.

 

A Salvadora Persica fa

A Salvadora Persica (más néven Arak fa, Toothbrush tree, mustard tree) egy kis méretű fa, amely rostos szerkezetű ágát - elsősorban az iszlám országokban - évszázadok óta használják fogtisztításra.

Használatát a World Health Organization is ajánlja (WHO: Preventive Methods and Programmes for Oral Diseases. 1987). Kutatások sora bizonyítja, hogy a Salvadora Persica számos a szájápolás szempontjából előnyös tulajdonsággal rendelkezik: antibakteriális, vérzés csillapító hatású, zsíroldó, súroló anyagokat tartalmaz, gátolja a lepedék képződést.

A fa őshonos fajként a következő országokban fordul elő: Algéria, Angola, Kameroon, Chad, Egyiptom, Eritrea, Etiópia, India, Irán, Izrael, Jordánia, Kenya, Líbia, Mali, Mauritánia, Mozambiq, Niger, Nigéria, Omán, Pakistán, Palestina, Szaud Arábia, Szenegál, Szomália, Dél Afrika, Sri Lanka, Szudán, Tanzánia, Uganda, Yemen, Zambia, Zimbabwe.

Salvadora Persica fa

 

A Miswak (Salvadora Persica) használatának legfontosabb előnyei:

- Nincs szükség fogkrémre

- Antibakteriális hatású

- Megelőzi a különböző íny betegségeket

- Természetes módon fehéríti a fogakat

- Megelőzi a kellemetlen leheletet

- Hatékonyan gátolja a lepedék képződést

Hogyan kell használni a Miswakot?

Fontos a megfelelő használat! A Miswakkal mindig az ínytől távolodva sikáld a fogad. Használat után  olyan helyen tárold ahol nem szárad ki. A Miswakot az első használat előtt folyó víznél öblítsd el, ha kiszáradt, akkor frissítsd fel egy pohár vízben.

 

Használata:

 


Használata akár alkalmilag, hagyományos fogkefe használata mellett is ajánlott!

 

A Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztje:

„A tűz mellett ezt fogom rágcsálni” - Alternatív fogkefét teszteltek a TVE tagjai:

> http://tudatosvasarlo.hu/cikk/tuz-mellett-ezt-fogom-ragcsalni-alternativ-fogkefet-teszteltek-tve-tagjai

 

A Miswak és a tudomány

Alább a legfontosabb (angol nyelvű) tudományos publikációkat és tanulmányokat gyűjtöttük össze a Salvadora Persica egészségügyi hatásairól:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15643758

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15224592

http://www.biomedcentral.com/1472-6882/13/40

http://www.miswakstick.com/files/Miswak-Scientific-Benifits.pdf

http://ww.miswakstick.com/files/The%20Effect%20of%20Salvadora...

http://openarchive.ki.se/xmlui/bitstream/handle/10616/39923/thesis.pdf?sequence=1

https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CFIQFjAF&url=https%3A%2F%2Fgupea.ub.gu.se%2Fbitstream%2F2077%2F21869%2F1%2Fgupea_2077_21869_1.pdf&ei=qiRRU6LbB9D4yAPf04DoCg&usg=AFQjCNHn856k3EpJhbW54OZhky0foI--oQ&sig2=uw7iPb6JPfACWFtUvyr07Q

Egy kis Miswak történelem

A Mishwak ismert és elterjedt eszköz főleg a Közel-Keleten és Indiában. Története egészen az Iszlám kezdetéig nyúlik vissza, sőt állítólag már a Babiloniak is használták. Később a Görög- és a Római Birodalom szerte, valamint az ókori egyiptomiak körében is elterjedt a használata. A muszlimok gyakran említik, hogy Mohammed próféta is ajánlotta használatát.

 

Értékelések (2)
Lenke - 2019.07.30. 00:25
Kicsit nehéz vele fogat mosni de én nagyon élvezem.Az ízét és a "szagát"is nagyon szeretem kicsit tormára emlékeztet.Miután fogat mosok vele teljesen tisztának érzem a fogaimat .én 2 naponta használom hogy nehogy túl gyorsan elfogyjon.Kicsit drágának találom így ha valaki nem akar erre sok pénzt költeni az inkább vegyen fogport ami szintén 100% természetes anyagból van.
Gina - 2018.11.26. 15:09
Először azt hittem, kidobott pénz, mert mikor kinyitottam a vákuumcsomagolást, olyan büdös volt, hogy az arcom közelébe sem akartam tenni, nemhogy a számba, aztán elölhagytam pár napig, hogy szellőzzön, ez tűnt logikusnak, és enyhült is a szaga. Végül az íze se volt szörnyű, meg lehet szokni, sőt azt mondanám, kissé frissítő érzést is ad. Rendesen tisztít, pár napig csak ezt használtam napi 2x és nem érzem, hogy fogat kéne mosnom. Ami pedig vicces, hogy nagyon nyáladzok tőle (bár lehet csak azért, mert először használom, vagy mert kicsit kiszáradt a szellőztetéstől) ezért nem ajánlom mások előtt használni, bár lehet van akit nem zavarna :D Én egyébként gyökeret kaptam, nem ágat, de olvastam, hogy ugyanúgy lehet használni mindkettőt. Ha tudnám, termeszteném magamnak :)
Bővebb leírás

 

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható műanyag (vákum) fóliában. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe.

Elsődleges környezeti előnye:

100% természetes fogkefe. Használatához nem szükséges fogkrém, a fogkefe használat után komposztálható.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked