Natracare BIO egészségügyi szárnyas betét - normál - 14 db

Natracare BIO egészségügyi szárnyas betét - normál - 14 dbNatracare BIO egészségügyi szárnyas betét - normál - 14 db

Természetes anyagokból készített, teljesen klór- és adalékanyag mentes egészségügyi betét.

Nem tartalmaz műselymet, illat-, szintetikus és olajszármazékú nedvszívást fokozó anyagokat.

A Natracare termékekben a vattára hasonlító puha rost gyorsan növekvő, skandináv puhafákból készül, amelyek fenntarthatóan kezelt erdőkből származnak.

A termék biológiai úton lebomló.

Gyártó: Natracare
Származás: Svédország
Kiszerelés: 14 db
Értékelések: 4.4/5   5 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 569 Ft (1 235 Ft + áfa)
Egységár: 112,1 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Tudtad, hogy a legtöbb intimbetét 90%-ban műanyagokból áll? Ez az oka annak, hogy 1989-ben a Natracare létrehozta a világ első természetes női higiéniai termékcsaládját, és azóta is tökéletesíti azt.

A Natracare női higiéniai termékek védik a nők egészségét és a környezetet.

Választ adnak az egészségügyi és környezetvédelmi aggodalmakra: a klórozás okozta dioxinszennyezésre, a növényvédőszerek permetezésére a hagyományos pamuttermelésben, és a műselyem használatára a női higéniai cikkekben.

A műanyag- és klórmentes Natracare betétek nem tartalmaznak műselymet, latexet, adalékanyagokat, illatanyagokat és színezékeket. Az ökológiai minősítésű nedvszívó cellulóz mag elszívja a vért, hogy megmaradjon a száraz érzés, a puha biopamut fedőréteg pedig jó szellőzést biztosít a bőrödnek.

Sok nőgyógyász ajánlja  a Natracare-t érzékeny bőrű nőknek.

A szárnyas betétek diszkrétek, kényelmesek és megbízhatóak. A szárnyak biztosan tartják őket a helyükön, és az egyszerűbb használat érdekében egyesével be vannak csomagolva, biológiailag lebomló fóliába.

Puha, minősített organikus pamut fedőréteg

Nedvszívó cellulóz mag, ami szárazon tart

Növényi alapú vízzáró réteg

Műanyagok nélkül

Parfümök és színezékek nélkül

Teljesen klórmentes

Biológiailag lebomló és komposztálható

Kérdések és válaszok:

Miért cellulózpép van a betétek belsejében, nem pedig pamut?

Habár minősített biopamutból van a betét felső rétege, a betét magjában nem használnak pamutot, aminek két oka van:

  • Egyrész azért, mert a pamut rostösszetétele miatt nem teljesít olyan jól mint nedvszívó. A pamut rostjainak 70%-a kristályos szerkezetű, és csak 30%-uk amorf. Míg a cellulózpép, ami fenyőfából készül, 70%-ban amorf és 30%-ban kristályos.
  • Másrészt pedig a karbonlábnyoma miatt is előnyösebb. Minden növény nyel el szén-dioxidot, de a fák a legjobbak benne, a nagy méretük és kiterjedt gyökérzetük miatt. Sokkal nagyobb a tömegük is amiben el tudják tárolni a szén-dioxidot, és az erdei talajban is tárolnak belőle. A Natracare termékekben használt vattára hasonlító puha rost gyorsan növekvő, skandináv puhafákból készül, amelyek természetes, fenntarthatóan kezelt erdőkből származnak.

Egyes márkák azzal reklámozzák a termékeiket, hogy azok pamutszerű anyagból készülnek. Ez azt jelenti, hogy pamutból vannak?

Nem, ezek nem pamutból vannak, sőt általában nem is tartalmaznak semmilyen pamutrostot. Ez a kifejezés arra szolgál, hogy a vásárlókban azt a képzetet keltse, hogy pamutot használnak, anélkül, hogy szabályba ütköznének. A „pamutszerű” rétegek szintetikus anyagokból készülnek.

Kiváncsi vagy a Natracare történetére, és küldetésére? Nézd meg ezt a videót! Magyar felirat elérhető!

Szeretnéd magyar felirattal nézni, de nem jelent meg?

1. Kattints a videó jobb alsó sarkán a feliratok gombra, ha egyáltalán nem jelent meg felirat.

2. Ha angol felirat jelent meg, akkor kattints a beállításokra (fogaskerék a jobb alsó sarokban), majd a feliratokra kattintva válaszd ki a magyart!

Értékelések (4)
Orsolya - 2020.06.07. 15:34
Kellemes viselet, kiváló nedvszívó.
Szilvia - 2018.02.12. 17:45
Nagyon puha, kényelmes viselet. Sokkal jobb érzés használni, mint a vegyszerrel kezelt betéteket. Megéri az árát!
Olga - 2017.12.03. 11:14
Véleményem szerint nem egy megszokott normál betét mérete, hanem annál rövidebb, de főleg keskenyebb. Egy megszokott normál betét és egy átlagos tisztasági betét közötti méret. Ettől függetlenül rendkívül kellemes viselet.
Zsófia - 2013.05.06. 16:16
Mindegyik Natracare terméket szívből ajánlom. Bár az áruk jóval magasabb mint a vegyszeres, műanyag társaiké de minden fillért megérnek. Rendkívűl kényelmes viselet, semmilyen irritációt nem okoz, nedszívóképessége is nagyon jó és szinte teljesen lebomlik. Nőgyógyászati fertőzések és betegségek megelőzésére illetve kezelések alatt is kitűnő.
Bővebb leírás

ÖSSZETÉTEL:

Betét: Minősített organikus pamut, ökológiai minősítésű cellulózpép, kukoricakeményítő, BPA mentes ragasztó.

Csomagoló: komposztálható cellulóz, komposztálható keményítő fólia.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír csomagolás, komposztálható cellulóz és komposztálható keményítő fólia. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe illetve komposztáld!

Elsődleges környezeti előnye:

A Natracare termékek 100% organikus pamutból és növényi alapú, lebomló, komposztálható anyagokból készülnek. Készítésüknél és fehérítésüknél nem használnak klórt, szintetikus illatanyagokat és növényvédőszereket, műselymet. Így egészséges és környezetbarát alternatívái a hagyományos betéteknek.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Környezetbarát menstruáció?

Környezetbarát menstruáció?

Milyen egészségesebb és "zöldebb" alternatívák léteznek a bolti tampon és egészségügyi betét kiváltására? És miért jó ez a nőknek?
Vegyszerek a női higiéniai termékekben – rákkeltő tampon?

Vegyszerek a női higiéniai termékekben – rákkeltő tampon?

Egy friss egyesült államokbeli felmérésből kiderült, hogy elterjedt női egészségügyi és higiéniai termékekben veszélyes, így rákkeltő, hormonrendszert károsító és a szaporodási képességeket károsító anyagok találhatóak.