Cosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor - 20 g

Cosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor - 20 gCosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor - 20 g

100%-ban növényi eredetű, olivaolajból származó, bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható olaj/víz emulgeátor, amely emulgeáló tulajdonsága mellett stabilizálja és erősíti a bőr védő barrier rétegét. PEG-mentes, Ecocert tanúsítvánnyal.

Gyártó: Cosmio
Származás: EU
Kiszerelés: 20 g
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 019 Ft (802 Ft + áfa)
Egységár: 51 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

Felhasználási javaslat:

 • száraz, vízhiányos bőr ápolására szánt kozmetikumokba
 • sérült, érzékeny, irritációra és gyulladásra hajlamos (neurodermitiszes, ekcémás, rozáceás) bőr kezelésére szánt készítményekbe
 • zsíros, kevert és normál bőr ápolására szánt kozmetikumokba
 • babápolási kozmetikumokba
 • anti-aging kozmetikumokba, idősödő és érett bőr ápolására
 • alacsony és közepes zsírfázis arányú készítményekhez
 • minimális zsírtartalmú önemulgeáló készítményekhez
 • alacsonyabb viszkozitású lotionok és közepes konzisztenciájú krémek készítéséhez (pl. arc- és testápolók, arctisztítók, BB krémek, szemkörnyékápolók, szérumok, naptejek, alapozók, hajbalzsamok)Hatásai:

 • önállóan használható emulgens, amely összekapcsolja a kozmetikumok víz és zsírfázisát
 • regenerálja és erősíti a bőr védő lipidbarrier rétegét, hidratáló hatású
 • bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható
 • alkalmas különösen alacsony - egyedül az emulgenst tartalmazó - zsírfázisú kozmetikumok (ún. emulziós gélek) készítésére
 • a vele készített krémek jelentős mennyiségű vizet és olajat képesek utólag felvenniFizikai jellemzők: Nemionos emulgens. Ajánlott zsírfázis arány 4-25%. pH tolerancia: 3-12

Adagolás: 2-5%

Feldolgozás: Zsíroldékony. Inverz és direkt módszerrel egyaránt feldolgozható.

Inverz módszer: Az Olivemet olvasszuk össze a zsírfázissal, melegítsük kb. 80°C-ra, adjuk hozzá a hasonlóan felmelegített vizes fázist, majd intenzív keverés mellett emulgeáljunk 5 percig, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Direkt módszer: A megolvasztott zsírfázist keverés közben, lassan adjuk a 70-80°C-ra felmelegített vizes fázishoz, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.

Emulziós gél készítése: Az Olivemet a 70-80°C-ra felmelegített vizes fázishoz adjuk, rövid ideig, intenzíven keverve homogenizáljuk, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.

Az Olivemmel készült emulzió végső viszkozitását csak másnapra éri el. Az alacsony viszkozitású lotionok stabilitása 0,3% xantán hozzáadásával növelhető.

 

Az Olivem 100%-ban növényi eredetű, de kémiai eljárással gyártott, PEG-mentes o/v emulgeátor. Ecocert tanúsítvánnyal rendelkezik, gyártása során ökológiai gazdálkodásból származó növényi anyagok kerülnek felhasználásra, ezért akár biokozmetikumok segédanyagául is használható. Különlegessége, hogy emulgeáló tulajdonsága mellett bőrápoló hatással is rendelkezik.

Ez az olivaolajból származó emulgens az emberi faggyúhoz hasonló, bőrrokon zsírsavösszetételének köszönhetően gyorsan és jól felszívódik, a hámszövet lipidkomponensei közé beépülve pedig regenerálja és erősíti a védő barrier réteget, ezáltal csökkenti a párolgás általi vízvesztést, növeli a mélyebb rétegek víztartalmát. A hidratálás hatására a bőr teltebbé, feszesebbé, rugalmasabbá válik. A bőr lipidbarrier rétege azonban nem csak a vízvesztés ellen nyújt védelmet, hanem a testidegen kémiai anyagok, allergének és kórokozók bejutásának megakadályozása révén elejét veszi az irritáció, illetve a gyulladásos folyamatok kialakulásának. Barrierstabilizáló és hidratáló hatásának, valamint kiváló tolerálhatóságának köszönhetően az Olivem ideális összetevője a száraz, vízhiányos, idősödő és érett, valamint az érzékeny, gyulladásra, ekcémára hajlamos (neurodermitiszes vagy rozáceás) bőr ápolására szánt kozmetikumoknak. Ráadásul az Olivemmel készült gyöngyházfényű krémek és lotionok a bőrön könnyen eloszlathatók, gyorsan felszívódnak, a bőrnek egészséges ragyogást kölcsönözve hűvösen hidratált, puha párnás bőrérzetet biztosítanak.

Az Olivem önállóan, segédemulgeátor nélkül is használható, a kozmetikai alapanyagok és hatóanyagok, illóolajok többségével kompatibilis, az ún. one-pot módszerrel (a zsír- és vízfázis egyszerű összeöntésével) is könnyen feldolgozható emulgens. Segítségével 5-25% zsírtartalmú, tetszetős textúrájú emulziós kozmetikumokat (alacsonyabb viszkozitású lotionokat, fluidokat, tejeket vagy könnyű és közepes konzisztenciájú krémeket, balzsamokat) készíthetünk, melyek legalább 20% víz és 10% olaj utólagos felvételére is képesek.

A feldogozás szempontjából különlegessége, hogy vizes oldatokban gélesítőként működhet. Segítségével könnyen készíthetünk ún. emulziós géleket (önemulgeáló rendszereket), vagyis olyan nagyon alacsony (4-10%) zsírfázis arányú krémeket és lotionokat, amelyek csak az emulgenst tartalmazzák zsírfázis gyanánt. Ezekbe a könnyű textúrájú, jól felszívódó, magas víztartalmú emulziókba mind vízoldékony, mind zsíroldékony hatóanyagok beépíthetők. Tenzidek hozzáadásával például készíthetünk arctisztító tejet, kondícionálószerekkel hajbalzsamot vagy anti-aging hatóanyagokkal kiegészítve ránckisimító sminklemosót. Az Olivem segítségével készíthető alacsony zsírtartalmú, könnyen felszívódó, nem okkluzív kozmetikumok előnyösen alkalmazhatók a zsíros, kevert és normál bőr ápolásában egyaránt.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetevők (INCI): Cetearyl olivate, Sorbitan olivate

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír. Kérjük dobd a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Növényi hozzávaló házilag készített natúrkozmetikumokhoz.

A házi kozmetikumkészítéssel természetes alapanyagú, kőolajszármazékoktól szintetikus illatanyagoktól és tartósítószerektől mentes bőrápoló krémek készíthetőek.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked