Grazie Öko háztartási papírtörlő, újrapapírból, 3 rétegű (150 lap, 32 m)

Népszerű
Grazie Öko háztartási papírtörlő, újrapapírból, 3 rétegű (150 lap, 32 m)Grazie Öko háztartási papírtörlő, újrapapírból, 3 rétegű (150 lap, 32 m)

100%-ban újrahasznosított Tetra Pak ital és élelmiszer dobozokból készülő konyhai papírtörlő.

3 rétegű, 1 tekercses öko újrapapír natúr háztartási papírtörlő.
Puha, kiváló nedvszívó képességű.

EU Ecolabel minősítésű öko termék.

Gyártó: Grazie
Származás: Olaszország
Kiszerelés: 150 lap, 32 m
Értékelések: 4.67/5   3 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 695 Ft (547 Ft + áfa)
Egységár: 4,6 Ft/1 lap
kosárba
Termékleírás

Grazie Natural Ultra Maxi háztartási papírtörlő. 100%-ban újrahasznosított, nem vágtak ki fákat érte.

A Grazie Natural termékek különleges, környezetbarát gyártási technológiával készülnek, Tetra Pak dobozok 100%-os újrahasznosításával.

Egy Tetra Pak doboz átlagosan 74% kartonpapírból vagy cellulóz szálakból, 22% polietilénből és 4% aluminiumból készül. A gyártási folyamat eredményeképpen mindhárom anyagot újrahasznosítják. Az aluminiumot és a műanyagot nyersanyagként hasznosítják más gyártók, újrahasznosított anyagból készült új termékekhez. A gyártási ciklus koncepciója a nulla hulladék.

A Grazie Natural papírok jellegzetes pezsgő-barna színe a Tetra Pak dobozok fehérítetlen rostjainak köszönhető, ami a fa természetes színéből ered. Ezek a rostok teszik lehetővé hogy a papírok erősek, ellenállóak és egyben puhák legyenek.

Ennek a különleges gyártási folyamatnak eredményeképpen a Grazie Natural papírtermékek teljesen megegyező minőségűek a hagyományos, elsődleges nyersanyagból készült papírtermékekkel.

 

Fogyasztasz TetraPakba csomagolt termékeket? Tudod, hogy mi lesz a csomagolással, miután kidobod a szelektív hulladékgyűjtőbe? Ugye oda dobod? ;)


Magyarországon 2015-ben az italoskartonok mindössze 22%-át gyűjtötték szelektíven! Hiába hirdetik a TetraPak dobozokon, hogy FSC minősített papírból készülnek, ez nem változtat a tényen, hogy hatalmas mennyiségű hulladék marad utánuk, és ennek 78%-a hulladéklerakókra, vagy hulladékégetőbe jut, és így  értékes nyersanyagok vesznek el örökre. Sajnos még abban az esetben is, ha szelektíven gyűjtötték a dobozokat, a három különböző réteg elválasztása jóval költségesebb folyamat, mint az egyszerű papír újrahasznosítása. Ráadásul az újrahasznosítás mit sem ér, ha a másodlagos nyersanyagot nem használják fel valamilyen értelmes célra: például WC papír, konyhai papírtörlő gyártására.
A legjobb megoldás természetesen az lenne, ha valamilyen visszaváltható csomagolásban vehetnénk meg legalább az alapvető élelmiszereket (aki igazán eltökélt, az ezt ma már meg is tudja valósítani), de amíg a társadalom nagy része használ TetraPak csomagolt termékeket, addig bizony valakinek meg kell fizetnie a hulladék feldolgozásának árát is. Azon persze lehet vitatkozni, hogy kinek kellene megfizetnie: valószínűleg szerencsésebb lenne ezt a költséget magába a Tetra Pak-ba csomagolt termék árába beépíteni. Amíg viszont ez nem következik be, addig az ilyen italos dobozokból készült újrahasznosított termékek bizony drágábbak lesznek, mint az egyszerű papír termékek.


Kiváncsi vagy, hová kell dobnod a TetraPak dobozt? Településenként eltér a szabály, bővebb információt itt találhatsz: http://www.italoskarton.hu/cikkek/hova-dobjam

© 2016 Zöldbolt.hu

Értékelések (3)
Hajnalka - 2020.07.02. 12:13
Pozitív csalódás, jól szívja a nedvességet, nem szakadós, könnyen kezelhető. Az egyetlen negatívuma, hogy műanyagba van csomagolva. Remélem ezen a jövőben változtat a gyártó, például csomagolhatná stílszerűen TetraPak dobozba, amit utána vissza tud gyűjteni :)
Gabriella - 2019.08.25. 21:45
Gazdaságos és jó nedvszívó képesség
Anikó - 2017.11.12. 11:43
Jól szívja a nedvességet, kiadós.Akár egy fél lap is elég lehet belőle. Lenne egy kérdésem is: Láttam,hogy létezik belőle 500 lapos kiszerelés is. Annak a forgalmazását nem tervezi az üzlet?
Bővebb leírás

Összetétel: 100% visszaforgatott papír.

További információk a gyártási technilógiáról: www.fiberpack.com

Környezeti információ

Csomagolása:

PE műanyag fólia. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

100%-ban újrahasznosított Tetra Pak csomagolásokból készülő EU Ecolabel minősítéssel rendelkező papírtermék. Gyártásához egy fa kivágása sem szükséges.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked