A Vegan Milker® (korábbi nevén ChufaMix) az első eszköz, amelynek használatával könnyedén készíthetsz ivólevet diófélékből, gabonafélékből, magvakból és gyógynövényekből.
A Vegan Milker használata a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a növényi tejek otthoni előállításának, amely során ráadásul megmaradnak az értékes tápanyagok és a finom ízek is.
Növényi tejek diófélékből: mandula, törökmogyoró, dió, földimogyoró, gesztenye, földimandula, kesudió, pisztácia, fenyőmag, makadámia, stb.
Gabonatejek: zab, rizs, tönkölybúza, köles, stb. Magtejek: quinoa, szezámmag, kendermag, tökmag, napraforgóbél, dinnye mag.
Szójatej és más kulináris változatok.
GAPS diétások rostmentes levei is előállíthatók vele!
A Vegan Milker- rel egy liter zabtej kb. 80 Ft-ból, szójatej kb. 100 Ft-ból, mogyorótej kb. 200 Ft-ból elkészíthető.
A növényi tej előállításának ideje: 1-5 perc
A Vegan Milker megtérülési ideje : 1-2 hónap
Bizonyára tapasztaltad már, hogy bár a boltok polcain ma már széles választék van a különböző növényi tejekből és ivólevekből, a legtöbbjük azonban drága, és bizony tartalmaznak adalékanyagokat is.
Arra is van lehetőségünk, hogy otthon készítsük el ezeket az italokat. A legtöbb alapanyagból viszont a hagyományos otthoni tejkészítés általában hosszadalmas procedúra: felfőzést és többszörös szűrést igényel, sőt utána még a konyhát is rendbe kell tenni.
De mi már tudjuk, hogy a növényi tejet 1 perc alatt is el lehet készíteni otthon . Ebben segít a Vegan Milker, amelyhez csak egy egyszerű botmixerre van szükség, a kiválasztott alapanyagra és vízre. Egyszerű, ugye?
A vizet az edénybe töltjük, majd az alapanyagot a szűrőbetétbe szórjuk, amelyet az edénybe teszünk. Üzembe helyezzük botmixerünket és 1 perc múlva már kész is! A szűrőbetét kivesszük, a tömőfával kisajtoljuk a maradék maglevet és már csak azt kell kitalálnunk, hogy natúran vagy ízesítve fogyasztjuk. Hűtőben tároljuk.
A ChufaMix használata 6 igazán egyszerű lépésben:
Kíváncsi arra, hogy még mi mindenre lehet használni a Vegan Milker- t? Érdekli, hogy mit tud kezdeni a tejkészítés során visszamaradt alapanyagokból? Nézze meg az alábbi videót és gyűjtsön még több információt a Vegan Milker sokoldalú felhasználási lehetőségéről!
VIDEO
A Vegan Milker4 részből áll: egy tartályból, egy szűrőpohárból, egy műanyag tömőfából és egy fedélből.
2 év gyártói garanciával!
A jótállás a következő feltételek mellett érvényes:
Az edénybe ne öntsünk 70°C-nál forróbb folyadékot.
Amennyiben forró, vagy meleg ital van az edényben, hagyjuk azt teljesen kihűlni, mielőtt hűtőbe tesszük.
3 alap recept:
Mandulatej: 1 liter szobahőmérsékletű víz (minden olajos magnál hasonlóan) 100 g mandula (2-12 órára beáztatva - ez a keményebb magokra igaz) 1 csipet só 2 percig kell turmixolni, utána jól átnyomkodni a tömőfával
Zabtej: 750 ml meleg víz (60-70 °C) 1 csésze zab 1 csipet só 1 percig kell turmixolni, utána jól átnyomkodni a tömőfávalRizstej - nyers: 1 liter meleg víz (60-70 °C) 40 g rizs (nyersen, de jól átöblítve) 1 csipet só Elkészítés: Először fél liter vízzel turmixold 2 percig a nyers rizst, majd add hozzá a másik fél liter vizet és még 10 percig turmixold. (közben néha pihentesd a botmixert) Ezután egy lábosban melegítsd alacsony hőfokon 7-10 percig kevergetve a rizstejet.
A nyers növényi tejek hűtőben tárolva 3-6 napig elállnak, de érdemes inkább kisebb adagokat, frissebben készíteni!
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!
Díjazzuk hűségedet