Szabó Adrienn: Magyar superfood

- 8
Szabó Adrienn: Magyar superfoodSzabó Adrienn: Magyar superfood
Szabó Adrienn: Magyar superfoodSzabó Adrienn: Magyar superfoodSzabó Adrienn: Magyar superfoodSzabó Adrienn: Magyar superfoodSzabó Adrienn: Magyar superfood

Milyen, amikor a környezetvédelem, a hazai, szezonális alapanyagok szeretete, és a dietetikus szakmai nézőpontja találkozik egy könyvben?

A végeredmény szakmailag megalapozott, de közérthető információk, hasznos tippek és ínycsiklandó receptek garmadája! Megtudjuk, milyen gazdag a hazai élelmiszer-alapanyagok palettája, és egy-egy népszerű, fél világot átutazó "superfood" helyett milyen hazai finomságokat együnk.

Az ismertebb hazai zöldségek és gyümölcsök mellett szóba kerülnek termelőktől beszerezhető, vagy kiskertben termeszthető hazai ínyencfalatok, mint az amaránt, pak choi, okra, egres, csipkebogyó, szóba kerül a lajosmizsei citrom, és a becsehelyi kivi is. A receptek egy részében különleges, őshonos halak, termelői húsáruk, tejtermékek is szerepelnek.

Emelett a megismerkedhetünk olyan módszerekkel is, mint a csíráztatás, fermentálás és növényi tejek készítése.

Gyártó: BOOOK kiadó
Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 5 490 Ft (5 229 Ft + áfa)
Eredeti ár: 5 990 Ft Egységár: 5 490 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

TUDATOSSÁG – FENNTARTHATÓSÁG – KÖRNYEZETBARÁT TÁPLÁLKOZÁS

A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti, ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek.

E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.

A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje kapott helyet. S hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot, a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájáról is tájékozódhatnak az olvasók.

Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket!

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadó: BOOOK KIADÓ
Kötészet: kemény borító, cérnafűzött
Terjedelem: 240 oldal
Kiadás éve: 2020.
ISBN 978-615-5417-58-0

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Mi az a fermentálás, és miért jó nekünk?

Mi az a fermentálás, és miért jó nekünk?

Fermentálj otthon magadnak zöldséget, mert egy izgalmas, ízekben gazdag és rendkívül egészséges világ nyílhat ki előtted. Valószínűleg mindened megvan otthon hozzá már most is, amire szükséged lehet, így akár már ma bele is vághatsz. De miért is jó a fermentálás? Cikkünkből kiderül!
50 hulladékmentes ajándékötlet - nem csak karácsonyra!

50 hulladékmentes ajándékötlet - nem csak karácsonyra!

A kívül-belül hulladékmentes ajándékokkal nem csak a szeretteidet örvendeztetheted meg, de hozzájárulhatsz ahhoz is, hogy Földünk tisztább hely legyen!