Váradi F. Péter: Van új a nap alatt - A napenergia térhódítása

- 17
Váradi F. Péter: Van új a nap alatt - A napenergia térhódításaVáradi F. Péter: Van új a nap alatt - A napenergia térhódítása

Amit a napenergiáról tudni kell...

Dr. Váradi F. Péter könyvéből megismerhetjük a napelemek kifejlesztésének, gyártásának és iparának történetét. A fotovoltarikus rendszerek közel hatvan éve nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a műholdak és űrszondák működésében, de az utóbbi évtizedekben földfelszíni alkalmazásuk is egyre elterjedtebb.

Mivel a szerző kezdettől fogva részt vett a napelemrendszerek fejlesztésében, nagyon sok olyan érdekes és meglepő információ található a kötetben, amelyet eddig nem ismert a nagyközönség.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 2 890 Ft (2 752 Ft + áfa)
Eredeti ár: 3 499 Ft Egységár: 2 890 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

"A kőkorszak nem azért ért véget, mert nem volt elég kő, hanem mert
a követ kiszorította egy emberi találmány, a bronz. Az olajkorszak nem
azért ér véget, mert nincs elég olaj, hanem mert kiszorítja egy emberi
találmány, a napenergia hasznosítása."

A bevezetőből:

"Ez a könyv különbözik minden más, a napelemekről, vagyis a Nap energiájának villamos energiává való átalakításáról írt munkától. Azok általában a kutatással, technológiával, alkalmazásokkal, poltikával, környezeti vagy más előnyökkel foglalkoznak. Ez a könyv egyszerűen azt írja le, ami a korábbakból hiányzik, vagyis a földfelszíni napenergiaipar történetét. Azt, hogyan történt hogy negyven év alatt azt a természeti különlegességet, amelyet fényelektromos jelenségnek nevezünk, aminek nem volt semmi alkalmazása, és gyakorlatilag semmi piaca, mára már olyan mértékben használják fel, hogy helyettesíteni vagy csökkenteni tudja azoknak az elektromos energia gyártására felhasznált anyagoknak a használatát, amik veszélyesek az emberiség számára és veszélyeztetik Földünk klímáját. A könyvet szilárd tényekre és kutatási eredményekre alapoztam. A napenergia sikere meglepő a kormányok, áramszolgáltató cégek és a nagyközönség számára egyaránt, hiszen még mindig azt hiszik, hogy a napelemek természeti furcsaságok. De ez a tudományos furcsaság ma már olyan mértékben teret nyert a gyakorlatban, hogy változtatásra kényszeríti a több mint százéves áramszolgáltató cégeket is."

 

Dr. Váradi F. Péter könyvéből megismerhetjük a napelemek kifejlesztésének, gyártásának és iparának történetét. A fotovoltaikus rendszerek közel hatvan éve nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a műholdak és űrszondák működésében, de az utóbbi évtizedekben földfelszíni alkalmazásuk is egyre elterjedtebb: a jelenleg üzemelő PV rendszerek annyi elektromos áramot fejlesztenek, amennyi Magyarország teljes elektromosáram-igényének több mint ötszöröse.

A szerző könyve 2014-ben jelent meg angol nyelven Sun Above the Horizon – Meteoric Rise of the Solar Industry címen. A magyar átdolgozott kiadás a PV rendszerekkel kapcsolatos legújabb fejlesztésekről és a napenergia-felhasználás magyarországi történetéről is beszámol – az erről szóló fejezetet Pálfy Miklós írta.

"Az Egyesült Államokban élő Váradi F. Péter könyve különbözik minden más, a Nap energiájának villamos energiává történő átalakításáról írt munkától. A szerzők általában a kutatással, a technológiával, az alkalmazásokkal vagy a környezeti előnyökkel foglalkoznak. A fekete-fehér fotókkal, ábrákkal, diagramokkal illusztrált kötet viszont egyszerűen a napelemek kifejlesztésének, gyártásának és iparának történetét dolgozza fel. A fotovoltaikus rendszerek közel hatvan éve nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a műholdak és űrszondák működésében, de az utóbbi évtizedekben földfelszíni alkalmazásuk is egyre elterjedtebb: a jelenleg üzemelő PV rendszerek annyi elektromos áramot fejlesztenek, amennyi Magyarország teljes elektromosáram-igényének több mint ötszöröse. A szerző könyve 2014-ben jelent meg angol nyelven Sun Above the Horizon Meteoric Rise of the Solar Industry címen. A magyar átdolgozott kiadás a PV rendszerekkel kapcsolatos legújabb fejlesztésekről és a napenergia-felhasználás magyarországi történetéről is beszámol az erről szóló fejezetet Pálfy Miklós, okleveles villamosmérnök, a Solart-System kft alapítója és ügyvezető igazgatója, a Magyar Napenergia Társaság (MNT) Fotovillamos szakcsoportának vezetője írta. Mivel Váradi F. Péter a kezdetektől részt vett a napelemrendszerek fejlesztésében, nagyon sok olyan érdekes és meglepő információ található a névmutatóval kiegészített kötetben, amelyet eddig nem ismert a nagyközönség." (forrás: www.kello.hu)

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadja: Móra Könyvkiadó, 2016

464 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789634151142

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Napelemekkel burkolnak le ezer kilométer közutat a franciák

Napelemekkel burkolnak le ezer kilométer közutat a franciák

A francia kormány bejelentette, hogy a következő években ezer kilométernyi utat burkol le strapabíró fotovoltaikus panelekkel, amelyek összesen 5 millió ember számára szolgáltatnak majd energiát.
Napenergiára állt át az egyik legnagyobb indiai reptér

Napenergiára állt át az egyik legnagyobb indiai reptér

Az indiai Kocsín repülőterén két éve elégelték meg a napi szinten is óriási áramszámlát. A probléma idén augusztusban oldódott meg, azóta a kocsíni a világ első olyan repülőtere, amit teljes egészében napenergiával működtetnek.
Szolártetők a New York-i iskolákban és a tananyagban

Szolártetők a New York-i iskolákban és a tananyagban

Egy New York-i iskola úgy döntött, hogy szeretné megadni a lehetőséget a gyerekek számára, hogy megismerjék a szolártetők működését és hasznát, közelebb kerüljenek a fenntartható gondolkodáshoz.
Japán teljesen áttér a napelemre

Japán teljesen áttér a napelemre

Japánban 2010-től a felére esett egy kilowattóra áram napelemmel történő előállításának költsége, csakúgy, mint Európában és az USA-ban. A napelemes forradalom a szemünk előtt zajlik...
Londoni vasúti híd napelemmel borítva

Londoni vasúti híd napelemmel borítva

Átadták azt a vasúti hidat London központjában, mely egyben hatalmas naperőműként is funkcionál. London egyik legújabb és leghosszabb átjárója évente akár 511 tonnával tudja csökkenteni a CO2 kibocsátást.
Megéri közösségi naperőműbe fektetni

Megéri közösségi naperőműbe fektetni

Úttörő módon, a lakosság „tőkerészesedésével” kezdte meg működését Ausztria Karintia tartományában két naperőmű. Bécsben már több közösségi naperőmű üzemel. Lemaradásunk csak nő a sógorokhoz képest.
Nullázd le a villanyszámlád: így megéri

Nullázd le a villanyszámlád: így megéri

Elõbb-utóbb mindenki eljátszik a gondolattal; ideje lenne napelemekkel felszerelni a családi házat. A bekerülési költségek hallatán azonban a legtöbben azonnal visszakoznak. Pedig ahhoz, hogy kiszámíthassuk megéri-e a beruházás, a költségek mellett tudnunk kell, mennyi megtermelt áramra számíthatunk napelemes rendszerünkbõl, illetve mennyi annak élettartama.
Erre van elõre! Egy fenntartható energiarendszer keretei Magyarországon

Erre van elõre! Egy fenntartható energiarendszer keretei Magyarországon

A Környezeti Nevelési Hálózat Országos Egyesület kiadványa egy 100%-ban megújuló energiaforrásokra támaszkodó rendszer képét vázolja fel, kifejezetten magyarországi körülményekre igazítva. Olyan utat vázol fel, amely elemzéseik szerint elvezethet egy fenntartható, hosszú távon is mûködõképes energiarendszer kialakításához.
Napbajnokok, zöldvárosok

Napbajnokok, zöldvárosok

A magyar települések gondolkodtak, megújuló erõforrásokra váltottak – és nyertek! A közel 200 induló közül 23 város és falu nyerte el 2011-es a Napkorona, illetve Biomassza Bajnokságok díjait és különdíjait. Számos példaértékû beruházás született.
Ökokörtúra - C.A.T.

Ökokörtúra - C.A.T.

Center for Alternative Technology néven 30 éve jött létre Európa legnagyobb szemléletformáló és bemutató „ökoparkja”. Az intézményben ma már több mint 130-an dolgoznak, s az ökoépítészet, a biogazdálkodás, valamint az alternatív energia hasznosítás területén tartott tanfolyamaikra, szemesztereikre a Föld másik oldaláról is folyamatosan érkeznek érdeklõdõk.