Márton Anikó • 2022.04.11 hétfő 09:55
Ha a mindennapok során odafigyelsz a környezet védelmére, akkor az ünneped is legyen tudatos és zöldebb!
7 egyszerű környezetbarát megoldást hoztunk, amivel anélkül varázsolhatsz ünnepi hangulatot, hogy ártanál a környezetnek.
Seregély Eszter • 2022.01.04 kedd 09:00
Az idei újévi fogadalmad az, hogy bezöldülsz, de nem tudod hogyan tedd meg az első lépéseket? Vagy már annyira környezettudatos vagy, hogy nem is tudod hova fejlődj? Szerencsére van egy-két szuper olvasmányunk kezdőknek és haladóknak, városlakóknak és erdőszélieknek is, ami ajándéknak sem utolsó.
Fehér Tilla • 2021.09.30 csütörtök 23:01
Veled is előfordult már, hogy amikor valakitől megkérdezted, eszik-e húst, ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy “igen” vagy “nem”, olyan szavakkal válaszolt, amiket hirtelen nem is tudtál hova tenni? Flexitáriánus, pescatáriánus, beegan, esetleg seagan?
Fehér Tilla • 2021.06.14 hétfő 10:43
Miért kiemelten fontos, hogy fenntartható forrásból származó húst vegyél? És mit tehetsz még? Hallasd a hangod!
Tóth-Zerényi Kata • 2021.06.07 hétfő 12:02
"Nemszeretem" növénynek tartják sokan, pedig csodás segítőnk egészségünk megőrzése mellett a kertben, konyhában és a fürdőszobában is. Mutatjuk, milyen sokféleképpen használható ez a kis szúrós gyom- és gyógynövény.
Fehér Tilla • 2021.03.31 szerda 13:28
Nem szeretnél teljesen lemondani a húsfogyasztásról, mégis szeretnéd ha táplálkozási szokásaiddal minél kevésbé terhelnéd a környezetet? Mutatjuk, hogyan.
Fehér Tilla • 2021.02.25 csütörtök 09:50
A háztartási hulladékok nagy része a konyhában keletkezik. Ezért ha szeretnéd csökkenteni a hulladék kibocsátásodat, azt a konyhában érdemes elkezdeni. Hogyan fogj hozzá? Cikkünkből megtudhatod.
Szirmay Katalin • 2020.12.04 péntek 16:00
Fermentálj otthon magadnak zöldséget, mert egy izgalmas, ízekben gazdag és rendkívül egészséges világ nyílhat ki előtted. Valószínűleg mindened megvan otthon hozzá már most is, amire szükséged lehet, így akár már ma bele is vághatsz. De miért is jó a fermentálás? Cikkünkből kiderül!
Szirmay Katalin • 2020.11.02 hétfő 10:59
"Célunk az, hogy minél több kisebb-nagyobb, függőleges, vagy vízszintes felület zöldüljön ki. A sok-sok aprócska zöld folt összekapcsolódva pedig ökológiai folyosóvá, élőhellyé váljon." - vallja a Magosfa Alapítvány.
Nagybán Piroska és Szirmay Katalin • 2019.12.04 szerda 13:54
A kívül-belül hulladékmentes ajándékokkal nem csak a szeretteidet örvendeztetheted meg, de hozzájárulhatsz ahhoz is, hogy Földünk tisztább hely legyen!
Lugosi Bea • 2019.03.01 péntek 16:17
Balkonkert? Konyhakert? Vetemény? Tippek és ötletek kertrajongóknak!
Magyar Természetvédők Szövetsége • 2014.02.12 szerda 11:08
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány "Hús Atlasz" címmel megjelent közös kiadványa.
Kukabúvár • 2011.05.04 szerda 00:00
Az élelmiszeripar fenntarthatóságát ösztönzi, ezzel hozzájárulva az éhezés és a szegénység elleni küzdelemhez. Több mint 1300 céggel van kapcsolatban a világ 60 országában. Ez a Fairfood International.
Magyar Természetvédők Szövetsége • 2009.10.27 kedd 00:00
Négy civil szervezet nemzetközi összefogásának köszönhetõen született meg az a film, mely feltárja az európai állatgyáraktól a dél-amerikai esõerdõkbe gyûrûzõ pusztító folyamatot... az õslakos közösségek megsemmisítését, a helyi lakosság megmérgezését, az élõvilág pusztítását és a globális környezetszennyezést.