Étkezés

Származás
Magyarország
Öko Címkék
Vegán
Ár

Csökkentsd étkezésed ökológiai lábnyomát úgy, hogy közben minden nap egészséges és ízletes fogásokkal laksz jól!

Minél több alapvető élelmiszert tanulsz meg otthon előállítani, annál inkább képes vagy ellenőrizni, hogy milyen anyagokat viszel be szervezetedbe!

Mivel az étkezés környezeti hatásainak jelentős része a húsokból illetve egyéb állati termékekből adódik, ezért számos vegetáriánus és vegán receptet találhatsz kiadványainkban!

Sorrend:
28 db termék
- 15A befőzés művészeteA befőzés művészete
készleten
7 990 Ft6 790 Ft 6 790 Ft/db
kosárba
- 5A sajtkészítés ABC-jeA sajtkészítés ABC-je
készleten
4 500 Ft4 255 Ft 4 255 Ft/db
kosárba
- 20Az ecet titkaiAz ecet titkai
készleten
1 480 Ft1 190 Ft 1 190 Ft/db
kosárba
Baboskönyv - babok, lencsék, borsókBaboskönyv - babok, lencsék, borsók
készleten
2 650 Ft 2 650 Ft/db
kosárba
- 8Bakó Eszter: ZöldségmesékBakó Eszter: Zöldségmesék
készleten
1 950 Ft1 790 Ft 1 790 Ft/db
kosárba
Bonifert Anna: Miért vegán?Bonifert Anna: Miért vegán?
készleten
1 750 Ft 1 750 Ft/db
kosárba
Bonifert Anna: Vegán Leszek! - Kézikönyv KezdőknekBonifert Anna: Vegán Leszek! - Kézikönyv Kezdőknek
készleten
1 750 Ft 1 750 Ft/db
kosárba
Dankóné R. Magdolna: A főzés gyerekjátékDankóné R. Magdolna: A főzés gyerekjáték
készleten
2 890 Ft 2 890 Ft/db
kosárba
- 20Ecetek és olajok - Tudnivalók és receptekEcetek és olajok - Tudnivalók és receptek
készleten
2 495 Ft1 995 Ft 1 995 Ft/db
kosárba
- 14Elizabeth Millard: Kiskert a konyhábanElizabeth Millard: Kiskert a konyhában
készleten
3 700 Ft3 190 Ft 3 190 Ft/db
kosárba
- 19Emmanuel Hadjiandreou: Hogyan süssünk kenyeret?Emmanuel Hadjiandreou: Hogyan süssünk kenyeret?
készleten
4 900 Ft3 990 Ft 3 990 Ft/db
kosárba
- 31Eva Kapfelsperger, Udo Pollmer: Halál a konyhábanEva Kapfelsperger, Udo Pollmer: Halál a konyhában
készleten
2 950 Ft2 029 Ft 2 029 Ft/db
kosárba
- 31Hans-Ulrich Grimm: A leves hazudikHans-Ulrich Grimm: A leves hazudik
készleten
2 450 Ft1 689 Ft 1 689 Ft/db
kosárba
- 5Jonathan Safran Foer: Állatok a tányéromonJonathan Safran Foer: Állatok a tányéromon
készleten
2 700 Ft2 565 Ft 2 565 Ft/db
kosárba
- 15Lénárt Gitta: Élő aszalványok könyveLénárt Gitta: Élő aszalványok könyve
készleten
2 940 Ft2 490 Ft 2 490 Ft/db
kosárba
Lénárt Gitta: Élő édességek könyveLénárt Gitta: Élő édességek könyve
készleten
1 995 Ft 1 995 Ft/db
kosárba
Lénárt Gitta: Élő ételek könyveLénárt Gitta: Élő ételek könyve
készleten
2 650 Ft 2 650 Ft/db
kosárba
Lénárt Gitta: Élő italok könyveLénárt Gitta: Élő italok könyve
készleten
2 190 Ft 2 190 Ft/db
kosárba
- 20Michael Pollan: Életadó ételeinkMichael Pollan: Életadó ételeink
készleten
2 980 Ft2 390 Ft 2 390 Ft/db
kosárba
- 20Ökoanyu a konyhábanÖkoanyu a konyhában
készleten
3 800 Ft3 040 Ft 3 040 Ft/db
kosárba
- 20Rudi Beiser: Teák gyógynövényekből és gyümölcsökbőlRudi Beiser: Teák gyógynövényekből és gyümölcsökből
készleten
3 500 Ft2 790 Ft 2 790 Ft/db
kosárba
- 13Ruediger Dahlke: Peace Food - Békés táplálkozásRuediger Dahlke: Peace Food - Békés táplálkozás
készleten
3 200 Ft2 790 Ft 2 790 Ft/db
kosárba
- 11Teresa-Maria Sura: Nyersreceptek ínyenceknekTeresa-Maria Sura: Nyersreceptek ínyenceknek
készleten
3 600 Ft3 190 Ft 3 190 Ft/db
kosárba
- 28Thich Nhat Hanh, dr. Lilian Cheung: ZamatThich Nhat Hanh, dr. Lilian Cheung: Zamat
készleten
2 940 Ft2 121 Ft 2 121 Ft/db
kosárba
Hogyan minimalizáld a konyhai élelmiszer-hulladékod?

Hogyan minimalizáld a konyhai élelmiszer-hulladékod?

A konyhában is sokat tehetünk az élelmiszerhulladékok csökkentéséért. Némi odafigyeléssel és néhány egyszerű megoldás segítségével kevesebb étel és járulékos csomagolás kerülhet a kukába, ami nemcsak környezetünk javára válik, de pénztárcánkat is kíméli. 
"Szedd magad" sárgabarack

"Szedd magad" sárgabarack

Elindult a "Szedd magad" sárgabarack szezon is. Íme a lista a fellelhető termőhelyekről, és néhány - modern és klasszikus - recept konyhai kedvcsinálónak.
Szedd Magad Meggy

Szedd Magad Meggy

Beindult a meggyszezon. Már szedhető a nyár savanykás, fanyar izű, frissítő gyümölcse, sokak nagy kedvence. Több gyümölcsösben mi magunk is szedhetjük, íme a lista az országszerte nyitott - szedd magad rendszerű - meggyföldekről.
Zöldítsd a balkonod!

Zöldítsd a balkonod!

Idén is meghirdették a Balkon Aranya pályázatot, melynek célja, hogy a városlakókat környezetük szépítésére, zöldítésére ösztönözze. Kertészkedni nem csak kertben, hanem gangokon, balkonokon, sőt, ablakpárkányon is lehet! A megmérettetésre budapesti lakosok jelentkezését várják.
Húsatlasz

Húsatlasz

Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.
Élelmiszerhulladék-csökkentés: kreatív ötletek a nagyvilágból

Élelmiszerhulladék-csökkentés: kreatív ötletek a nagyvilágból

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának legutóbbi jelentése szerint az évente előállított élelmiszer egyharmada -  közel 1,3 billió tonna - végzi hulladékként. A problémát felismerve számos szervezet, cég és magánszemély küzd az élelmiszerhulladék csökkentéséért.
Hamarosan nyitnak a "SZEDD MAGAD" eperföldek

Hamarosan nyitnak a "SZEDD MAGAD" eperföldek

Itt az idő, hogy tartósítószertől és adalékanyagtól mentes, ízletes házi eperlekvárt tegyünk el télire. Nézzünk szét, melyik a hozzánk legközelebb eső SZEDD MAGAD helyszín.
Egy pékség, ahol a kenyérsütés favágással kezdődik

Egy pékség, ahol a kenyérsütés favágással kezdődik

Roppant nehéz manapság tisztességes ételhez jutni. Tisztességes kenyérhez meg gyakorlatilag lehetetlen. De szerencsére mostantól Pécsen erre is van megoldás.
30 Napos Vegán Kihívás

30 Napos Vegán Kihívás

Március 17-én újra indul a "30 Napos Vegán Kihívás". A kezdeményezés fő célja az állati eredetű élelmiszerektől mentes étkezés népszerűsítése. Aki kipróbálná, milyen a vegán életforma, az most megteheti közösségben, segítséggel, ötletadó menütervekkel. Egy próbát biztosan megér!
Az intenzív hústermelés környezeti hatásai

Az intenzív hústermelés környezeti hatásai

Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány "Hús Atlasz" címmel megjelent közös kiadványa.
Zöldségek és gyümölcsök télire

Zöldségek és gyümölcsök télire

Szüret és betakarítás: egyszerre jelent bőséget és ad feladatot, hogy gondoskodjunk a jövőről. Nagyanyáink tartósítási trükkjei segítenek, hogy télen se kelljen az íztelen melegházi paradicsomra fanyalodnunk, ha némi vitaminra vágyunk.
Klímabarát és felelős élelmiszerfogyasztás

Klímabarát és felelős élelmiszerfogyasztás

Hogyan zöldíthejük étkezési szokásainkat? Mi köze az élelmiszernek a környezetvédelemhez? Hogyan tarhatjuk szem előtt az energiatudatosságot és a társadalmilag felelős hozzáállást az asztalnál is? Ötletek és tanácsok a GreenDependent Egyesülettől.
Dunakeszi Gyümölcskör – hogy semmi ne vesszen kárba...

Dunakeszi Gyümölcskör – hogy semmi ne vesszen kárba...

Nagycsaládosok kezdeményezésében alakult meg a Dunakeszi Gyümölcskör. A résztvevők olyan környékbeli fákat kutattak fel, melyek gyümölcsét nem szedi le tulajdonosuk. Ezt a termést gyűjtik be, és teszik el télire közösen. Így nincs gyümölcs, mely a kukában landol...

ProLecsó, vegyszermentes mintagazdaság Hejőszalontán

A ProLecsó mezőgazdasági, foglalkoztatási, környezetvédelmi program célja, hogy vegyszermentes zöldségtermelést indítson be a településeken, a gazdaságot pedig helyi lakosok működtessék.
Béreljen bioparcellát Bécsben!

Béreljen bioparcellát Bécsben!

Bioparcellákra keres bérlõket az osztrák fõváros. A kiskerteket elõre beültetik, rendszeresen öntözik, a bérlõknek csak gazolni és szüretelni kell. A kiskerteket május elejétõl október végéig mûvelhetik a bérlõk, évi 110 euróért.
Victoria Boutenko: A nyers étel csodája

Victoria Boutenko: A nyers étel csodája

Hallott-e már olyanról, hogy inzulint igénylõ, gyerekkori cukorbetegség magától meggyógyul? Vagy arról, hogy visszanõnek a korábban eltávolított mandulák, vakbelek, sõt akár epehólyagok is? A természetes, élõ táplálékot fogyasztók között ilyen és ehhez hasonló „csodák” történnek. Kivételes jelentõségû könyv, mely elképesztõ mértékben változtathatja meg az életét. Kiadó: Bioenergetic Kft. (2011)
Hogyan együnk egészségesen és olcsón

Hogyan együnk egészségesen és olcsón

Elterjedt az a hibás vélekedés, hogy az egészséges étkezés drága. Bár igényel némi többlettervezést és átgondolást, mégis lehet egészségesen étkezni korlátozott költségvetésbõl is. A Tudatos Vásárló hírei és praktikus ötletei.
Tudatos termelés, tudatos fogyasztás

Tudatos termelés, tudatos fogyasztás

Az élelmiszeripar fenntarthatóságát ösztönzi, ezzel hozzájárulva az éhezés és a szegénység elleni küzdelemhez. Több mint 1300 céggel van kapcsolatban a világ 60 országában. Ez a Fairfood International.