Naptárak

Származás
Magyarország

Naptáraink segítenek a lassításban, a gazdálkodásban, és még civil szervezeteket és jó ügyeket is támogathatsz velük!

Sorrend:
1 db termék
A sikeres biokertész öröknaptáraA sikeres biokertész öröknaptára
készleten
1 790 Ft 1 790 Ft/db
kosárba
Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

A Dunakanyarban működő Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzést indít azoknak a térségben élőknek, akik szeretnének helyi termék előállítással foglalkozni. A képzésen neves szakértőkkel és helyi termék készítőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Jelentkezni 2016.08.31.-ig lehet.
Miért drága a bio?

Miért drága a bio?

A bioélelmiszerek és bio alapanyagok köztudottan drágábbak, mint a konvencionális mezőgazdaságból származó termékek. Elgondolkoztak már azon, hogy vajon ennek mi lehet az oka? Csak azért drágábbak, mert trendi a bioélelmiszer fogyasztás? Vagy a divat mellett tényleges okai vannak a felárnak?
Az ökológiai gazdálkodás elláthatja a Föld lakosságát

Az ökológiai gazdálkodás elláthatja a Föld lakosságát

Gyakori érv a biogazdálkodás széleskörű elterjesztése ellen, hogy nem képes kielégíteni a Föld lakosságának élelmiszerigényét; így aztán nem válthatja ki - a környezetkárosító - intenzív mezőgazdaságot. Ezt azonban egy nemrégiben publikált tanulmány megkérdőjelezi.
Tarolt az Élelmiszerlavina

Tarolt az Élelmiszerlavina

Az Élelmiszerlavina Önkormányzati Programjának keretében idén tizenegy megyében, közel ezer ember dolgozott, több mint 200.000 négyzetméternyi bevetett területen. A program révén idén 23 önkormányzat és alapítvány kapott támogatást helyi zöldségek termeléséhez.
Akvapónia - a kiskerti növénytermesztés legújabb sikertörténete

Akvapónia - a kiskerti növénytermesztés legújabb sikertörténete

A csapókerti hobbikertész olyat lépett meg, amit eddig senki. A családot zöldséggel és hallal ellátó megoldása döbbenetesen olcsó, egyszerû, egészséges és mûködik! Hóban és fagyban is... Természetes folyamatokon nyugvó termelés, környezetkímélõ módszerrel.

Közétkeztetés helyi biozöldségekkel

Nagykamaráson biozöldség termesztésébe kezdett az önkormányzat. Céljuk, hogy az ott élõ idõsek és a gyerekek - közétkeztetés keretein belül - egészséges, friss élelmiszerhez jussanak. A kertészet nem csak egészséges élelmiszert, de jelentõs megtakarításokat és viruló közösséget is jelent a helyiek számára.
Vigyázat, ehetõ! – a francia bioforradalom

Vigyázat, ehetõ! – a francia bioforradalom

Az élelmiszeripar és a környezetszennyezés káros hatásai sokakat aggodalommal töltenek el. Így van ezzel egy kis francia falu polgármestere is, aki úgy döntött, hogy az iskolai menzán bioélelmiszert kapnak a gyerekek. A „Vigyázat, ehetõ! - a francia bioforradalom"  címû film egy kis közösség harcát meséli el az egészségesebb, élhetõbb világért.
Zöldet zölden - a környezetbarát kertészkedésrõl

Zöldet zölden - a környezetbarát kertészkedésrõl

A langyos tavaszi napsugarak nem csak a madarak dalos kedvére s a rügyfakadásra vannak jótékony hatással, de a lelkes kertbarátok szemére is rózsaszín ködfátylat borít. Utóbbiak ilyentájt már alig várják, hogy végre fejest ugorhassanak a zöldbe, s ásóval, metszõollóval a kezükben szaladgáljanak fûtõl fáig. Munka akad bõven, amit sokféle képpen lehet végezni, így környezettudatosan is. Nem kell hozzá drága beruházás, fakszni és hókuszpókusz; csak némi odafigyelés és elhatározás.